Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MALIGNANT TUMOUR – Overdose & Overdrive CD 2013, War Anthem Records

„Ostrafska mlatička“, kapela MALIGNANT TUMOUR (dále jen MT), působí na domácí UG scéně již více než 20 let. Za uvedenou dobu prošla spoustou personálních změn a rovněž stylových kotrmelců (grindcore, mincecore, crust…). Ta zatím poslední a stále trvající hudební proměna, se odehrála zhruba někdy v období před 10 lety, kdy se MT posunuli od prakticky čistého crustu, směrem ke crust/rock'n'rollu, střiženému metalem. Tuto tvář skupiny si tak můžeme vychutnat na jejích čtyřech posledních albech, včetně toho aktuálního, které vyšlo letos v dubnu a dostalo název „Overdose & Overdrive“.

Muzika na CD upaluje od začátku do konce velice svižným tempem (jak se ostatně asi dalo čekat), výjimkou však není ani zařazení pomalejších pasáží, zakomponovaných do rychlých věcí, jako je tomu třeba v případě songů číslo tři „Drinkday“ nebo  čtyři „The Secret Source“, překvapením pak pro posluchače asi bude šestka „Stay Over Night“, která se celá nese sice též v hutném, ale spíše pomalém, valivém rytmu, na poměry kapely by se možná dalo říct, že se v podstatě jedná o ploužák (smích). Mně osobně se ovšem skladba dosti zamlouvá a spolu s titulní „Overdose & Overdrive (ta je na desce umístěná jako v pořadí druhá a zároveň na ní byl pořízený i videoklip), osmou „Command To Headbang“ a předposlední, výrazně melodickou „Horned Icon“, ji řadím k tomu nejlepšímu, co placka nabízí. Co se však rozhodně vymyká klasickému kapelnímu skladatelskému rukopisu, tak to je závěrečná instrumentálka, s celkem všeříkajícím názvem „Final Delirium“, kterou bych označil jako takovou „kytarovou meditaci“ (úsměv).

Celý materiál byl natočený během letošního února v Německu a kompletně (nahrávání, mix, mastering, produkce) se o něj postaral Andy Classen, jehož Stage On Studia MT opětovně využili.

K obalu jako takovému žel nic moc napsat nemůžu, jelikož k nám do redakce dorazila pouze promo verze alba (vypálené CD) v papírové kapse.

Zajímavostí pro fanoušky UG scény rozhodně bude fakt, že texty na desku přispěl vokalista kapely ISACAARUM, Chymus.

Jistě se též sluší zmínit, že premiérově se na studiové nahrávce skupiny představil nový bicmen zvaný Bohdič (mimo jiné působící jako občasný záskok u další ostravské legendy Citron), který předvádí své umění v celé svojí kráse a působí jako opravdový a neúnavný motor MT.

Novinka vychází hned v několika formátech (CD, LP, digipack) u německého vydavatelství War Anthem Records.

Seznam skladeb:

  1. Bucks & Roll
  2. Overdose And Overdrive
  3. Drinkday
  4. The Secret Source
  5. Shitfaced
  6. Stay Over Night
  7. At Full Throttle
  8. Command To Headbang
  9. A Great Turn Of Speed
  10. Stagestorm
  11. Horned Icon
  12. Final Delirium

Čas:  38:30

www.malignanttumour.com

Zveřejněno: 13. 07. 2013
Přečteno:
3843 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 01. 2014 18:02 napsal/a Asphyx
no
Souhlas se zvukem, souhlas s tím, že se to dobře poslouchá, akorát u mě to časem uzrálo snad ještě víc než minulá deska. Nevím čím to je, ale je to tak:)) Zkrátka mě to baví čím dál tím víc....takže za mě taky (a nebojím se toho:))) 8/10.
13. 07. 2013 22:50 napsal/a pekop
MALIGNANT TUMOUR
Dobře se to poslouchá, výbornej zvuk, ale minulá deska byla lepší. A o klipu ani nemluvím. 6 bodů je až až.