Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

AVENGER, BEHIND THE CEMETERY WALL, KAOSQUAD, CONOPED, IGELITKA PLNÁ SRAČEK

Původně jsem neměl psaní reportu z téhle akce v plánu, přece jen už jsem toho o většině kapel  napsal dost a co pořád vymýšlet a neopakovat se. Ale nakonec mi to nedalo a pár řádků je tady, taky kvůli Herdronovi, kterému se splnil sen, abych viděl IPS. (úsměv)

V první řadě bych chtěl pochválit nápad pánů pořadatelů a také svým způsobem odvahu a pevnost postojů. Loni, kdy ještě stálo pódium vedle hospody na ostrově, zahrály nějaké místní melodické party, které si to chtěly zopakovat, ale ve vlastní režii. Ale organizační duo řeklo ne, termín je náš a akci uděláme zase my. Mlaďasové se tedy sebrali a na truc si svoje fidlátka rozbalili v letním kině. A tam se hrálo melodicky (300 příchozích se ve velkém prostoru ztrácelo...), takže do kempu byli pozváni samí divočáci.

Pódium nyní stojí uprostřed kempu, kolem chatky s rekreanty, dva pivní stany, výčep, gril... ideální prostředí na letní akci. Jen kdyby bylo letní počasí. (úsměv)

Jako vždy a jako všude se začalo o něco déle, než bylo avizováno, ale času bylo dost, hrát se mohlo do půlnoci. Kolem 19. hodiny už bylo v kempu pár desítek vesměs známých tváří, takže IGELITKA PLNÁ SRAČEK se protrhla a vysypalo se z ní... co asi. (smích) Pódium „zdobila“ prasečí hlava na kůlu, kvartet, který má v erbu vetknuto „grind alternative“, pak produkoval víceméně grind s občasnými krátkými odbočkami. Trochu haproval zvuk, trochu haprovala kapela a tak Herdrona trochu zklamu, protože to prostě nebyla žádná extra paráda, ale sotva průměr. Pánové se sice snažili o nějaký ten bordel, pod pódiem stála desítka zvědavců a další dva jančili, ale mě kapela zatím nepřesvědčila.

To CONOPED byli o poznání zajímavější. Kvartet se pomalu a jistě zlepšuje, v HC/thrash rachotu přibývají kytarové vyhrávky, Václav s mikrofonem nevydrží chvilku v klidu a výsledkem bylo zábavné vystoupení. Došlo na songy z debutového dema „Hovno hoří“, z něhož mě pořád nejvíc baví chytlavá a dobře vystavěná skladba „Pod Kilimandžárem“. A ani nebylo poznat, že za bicími sedí záskok, s kterým prý kapela absolvovala pouhé dvě zkoušky. Pařba pod pódiem pokračovala, lidi přibývali, dorazil i Alberto Contador z Volyně s ozdobou na čele (pro neznalé: Rámusovo kolo si minulý týden usmyslelo, že pojede doprava, zatímco řidič byl přesvědčený, že pojede rovně. Naštěstí to na chirurgii jakž takž opravili a mistr mohl bafnout kytaru a odehrát hned dva koncerty – úsměv).

Jako třetí vtrhli na stage blatenští výtržníci KAOSQUAD, jejichž živá vystoupení jsou sázkou na jistotu. Death/grindová jízda v nejvyšších obrátkách, oba blonďáci neustále v divokém pohybu, do kterého je nutí dusot bicích. Evidentně neustále se lepšící parta už si vybudovala slušné renomé, čehož důkazem jsou časté koncerty po boku zahraničních kapel, plánovaný pak třeba gig s HOLOCAUSTO CANIBAL 17. července ve Slavonicích. Ale zpátky pod pódium, tam to totiž vřelo stejně jako na něm.

BEHIND THE CEMETERY WALL jsem nedávno chválil za koncert na Zátkafestu, o strakonické štaci bych mohl napsat v podstatě totéž. Další divočina, tentokrát grind + thrash, o poznání hustější zvuk než u předchozích band (dvě kytary byly znát) a kromě vlastní tvorby s hitovkami „Šumava“ nebo „No Religion“ zazněl i nějaký cover, tuším TERRORIZER, jestli mě tedy paměť neklame. Na jeden song se připojil Venca Konopník a rozšířil tak řady těch, kteří se objevili ve více kapelách (inventura na konci).

Do kempu se snášel chlad a tak bylo třeba trochu přitopit nějakými pekelnými melodiemi. O ty se postarali AVENGER v kompletní sestavě, tudíž se nad kempem linuly i zvuky tympánů. O AVENGER asi nemá smysl psát nějaké litanie, pánové jsou jistotou na poli temného metalu, všechny odehrané skladby lze bez váhání označit za hitovky, ať už se hraje z poslední desky (titulní opus „Dark metal“), starších (vypalovačka „Godless“) nebo jako přídavek kultovní „Kořeny zla“. Parádní tečka za velmi povedeným večerem, na který si nakonec našlo cestu solidní množství fanoušků.

Takže doufejme, že za rok se Duha nad Otavou opět objeví. Mezitím se nad Otavou dvakrát otevře Peklo, to první 2.11.2013 (GRIDE, AVENGER, PUSTINA, HIROSHIMA NIGHTMARE), to druhé 15.3.2014 (1. koncert po návratu ASMODEUS!).

Inventura:
  • Zbyněk: CONOPED, BTCW
  • Kozel: KAOSQUAD, BTCW
  • Rámus: AVENGER, BTCW
  • Václav: CONOPED, BTCW (host)

Fotky: nemám. Jestli tyhle řádky čte nějaký majitel fotek z téhle povedené akce, tak ať se mi prosím ozve. Díky předem.

Zveřejněno: 29. 06. 2013
Přečteno:
3332 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář