Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DROWN MY DAY – Confessions CD 2013, Noizgate Records

Polsko je nevyčerpatelnou studnicí, pořád se tam rekrutují nové kapely, které většinou mají velmi dobrou úroveň a tak není divu, že získávají smlouvy v zahraničí. Většinou tomu ale předchází velké penzum dobře odvedené práce a postupný vzestup. Podobnou cestu za sebou mají i DROWN MY DAY, kteří se upíchli u německého labelu po sedmi letech nahrávání kratších materiálů a koncertování.

Debut „Confessions“ vyšel na CD v klasické plastové krabičce, s jednoduchým osmistránkovým bookletem, na jehož přední straně se nejspíš nějací zoufalci dožadují zpovědi, uvnitř pak nechybí texty a symboly typu pentagram, obrácený kříž nebo půlměsíc. Trochu překáží tmavý podklad textů, které jsou tím pádem poněkud hůře čitelné, slavné to není ani s kvalitou fotografie kapely; celkově obal vyznívá ponuře a nepříliš oku libě.

S hudbou je to přece jen o něco lepší, Poláci evidentně vědí, co a jak chtějí dělat. Na jejich straně je i kvalitní zvuk, který mi na stylové poměry (k nimž se dostanu za chviličku) přijde poměrně čistý, takže je všechno dobře slyšet; i když i tady se asi řezalo, každé lehké pootočení kolečkem na zesilovači značí dramatikou změnu hlasitosti. Ale zvuk neruší, jen činely jsou místy trochu utopené a bubínky obecně vytažené o něco víc, než by bylo nutné, ale celkově slušná práce, v případě basy dokonce nadstandard.

Promo materiály uvádějí jako stylové zaměření „modern death metal with the metalcore´s groove“ a já tentokrát nemohu nesouhlasit. DROWN MY DAY mají jednoznačně blíže k moderněji znějícímu death metalu, který jen občas střídá trocha metalcore, nikoliv ale metalcore typu zpěvné refrény a chytlavé melodie; když už se pánové vydají core směrem, je to pořád řádně zatěžkané, tvrdé a vokály jsou zvířecí. Maciek má vůbec „pěkný hlásek“, řve ukázkově a navíc mu je občas i rozumět.

Při prvním poslechu se mi muzika DROWN MY DAY slévala v jednolitou zahuštěnou masu, ale když jsem albu věnoval čas a poslouchal pozorně, musel jsem se v duchu kapele omluvit. Nahrávka je dostatečně pestrá, pořád se něco děje a nechybí ani různé drobnosti, nad kterými někdo evidentně přemýšlel a podřídil je celku. Jde o různé kytarové vyhrávky, krátké výjezdy, drobná sóla, a to vše pořád dostatečně drsně a nevtíravě. A když už se objeví nějaká ta melodie, není to žádný cukrkandl, ale vkusně zakomponované a spíše kratší úseky, ten nejpovedenější v „Undead God“, asi nejsilnější kompozici relativně krátké nahrávky. Ta se drží stranou trendového melodického metalcore a Poláci nejen kvůli tomu mají mé sympatie.

Seznam skladeb:
  1. Drown My Day
  2. Mortality Of A Cannibal
  3. Got Some Guts?
  4. Undead God
  5. Confession
  6. F.O.F.A.B.
  7. Tear The Flesh
  8. Dr Raus
  9. Hoichi The Earless
  10. Forgotten But Not Forgiven

Čas: 30:33

Sestava:
  • Adam Pieczarkowski - drums
  • Slawomir Wojtas - guitar
  • Arkadiusz Antosz - bass
  • Maciek Korczak - vocals
  • Sergiusz Smolnicki - guitar

https://www.facebook.com/drownmyday
http://www.releases.noizgate.com/

Zveřejněno: 11. 06. 2013
Přečteno:
3237 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář