Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

TOMORROW´S HELL / MARCH OF THE HORDES 7“EP 2013, Phobia Records

Jedním z největších překvapení loňského roku pro mě byli slavoničtí tradicionalisté MARCH OF THE HORDES. Nějaké zvěsti se ke mně dostaly už dříve, ale až na sklonku srpna na Chillifestu jsem prozřel. (úsměv) Kapela tam i v pokročilém čase dokázala zaujmout svým špinavým death metalem smíchaným s crustem, pěkně podle starých not, které kdysi psali hlavně ENTOMBED. I aktuální tvorba se nese v obdobném duchu, všechno krásně špinavě chrastí, bicí artilerie duní, zpěvák vyluzuje něco mezi chroptěním a řevem a obě skladby valí skoro pořád ve středně rychlém tempu, i když nechybí ani kratinká uvolnění dusné atmosféry. Obě skladby mi připadají co do atmosféry, naléhavosti i nápadů na obdobné kvalitativní úrovni a obě mě baví, ale kdybych musel ukázat jen na jednu, zvolím „Onconquered“, která mi přijde o něco chorobnější a snad i nápaditější než „Nights With No Regrets“.

TOMORROW´S HELL z Otrokovic pro mě dosud byli nepopsaným listem, jejich existenci jsem pouze registroval. Ve srovnání s kolegy jsou TOMORROW´S HELL více punk a skoro vůbec metal, zato hodně core a crust. Kdybych to zjednodušil, tak bych řekl husté hardcore, s poměrně výrazným řevem a se spoustou kytarových výjezdů z jinak zahuštěné stěny. Právě občasná sóla posunují muziku o level výše, jako vítané zpestření funguje i nepředvídatelná změna tempa ve „Wind Of Pain“, která v nejrychlejších okamžicích lehce koketuje s thrash metalem staré školy a líbí se mi víc, než „This Age In Decline“.

Zvuk mají obě party adekvátní k tomu, čím se prezentují. MARCH OF THE HORDES jsou i v tomto směru špinavější, TOMORROW´S HELL trochu čitelnější, ale tak je to v pořádku.

Titulní strana obalu (přeložený dvojlist) je plná kostlivců, křížů a nechybí ani oběšenec, celé to je řádně temné a zlé, podobně jako muzika v drážkách vinylu. Kresba sice není podle mého vkusu, ale ten má každý jiný a jako vodítko k tomu, co po spuštění gramofonu člověk uslyší, jsou obrázky dostatečně vypovídající. Vnitřek je vyveden v jednoduché grafice; přesně takhle se mi to líbí, mám rád pořádek. Nechybí sestavy kapel (žel bez rozlišení nástrojů), texty (v případě TOMORROW´S HELL s komentářem co jimi chtěl autor říci) a nějaké pozdravy.

Když tak obě party srovnávám, nenalézám vítěze a pomyslný souboj (o který samozřejmě nejde) končí v mých očích i uších bez vítěze.

Náklad 300 kusů, 215 černých, zbytek si omrkněte v galerii...

Seznam skladeb:


TOMORROW´S HELL
  1. Wind Of Pain
  2. This Age In Decline

MARCH OF THE HORDES
  1. Onconquered
  2. Nights With No Regrets

Čas: cca 15 min

ROZHOVOR MOTH

http://bandzone.cz/marchofthehordes
http://bandzone.cz/tomorrowshell
www.phobiarecords.net


Zveřejněno: 07. 06. 2013
Přečteno:
4878 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 06. 2013 00:00 napsal/a Peťan
...
je jedno, co v tom kdo slyší....hlavně že to baví! Výborný bordel z obou stran! Palec nahoru! :-)
07. 06. 2013 19:52 napsal/a kubánec
...
No, je fakt, že za hardcore to moc nepovažuju, ale každý v tom slyší, to co v tom slyší, třeba náznaky oldschool thrash metalu. Jsou to subjektivní pocity a díky moc za ně. Je třeba to řádně očuchat ušima:o)))
07. 06. 2013 18:10 napsal/a Balda
core
Kubo, jsem čekal reakci na husté hardcore! :D díky za recku Fobia!
07. 06. 2013 13:49 napsal/a kubánec
tribute
Díky za hodnotící slova, March Of The Hordes mě velice překvapili, z té desky to zní fakt hrubě. Co se nás týče, tak my k naší tvorbě přistupujeme jako k poctě skandinávskému crustcore zlatých 90. let, vlastně úplně stejně, jak tomu bylo třeba u Massgenocide Process (tam jsme se s tím možná trochu víc drbali). Jinak si myslím, že je skoro fuk, jestli si poslechneš takové muziky poslechneš 6 minut nebo 40 (uff, to bych asi ani nedal:o), je to furt dokola, jenom ty texty o válce jsme teda nikdy neměli. Häil Swerige Käng Punk!!!
07. 06. 2013 11:33 napsal/a Asphyx
doplnění
Jakmile vyjde na cd, tak samozřejmě také kupuji (March of Hordes) :))