Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

G.O.R.E – Stand up sexy ladies, the Boogie Band is here! CD 2013, Khaaranus Productions

Karvinští vtipálci a vyznavači grindových hrátek G.O.R.E se tím, co hrají a jak to prezentují, evidentně baví. Ve svém snažení nikam nespěchají a tak se pauza mezi letošní a tou minulou deskou natáhla na dlouhých šest let. Důvod? Zlé jazyky tvrdí, že prý jsou pánové líní (úsměv).

Když už se ale do vydání CD dokopali, šlápli do jeho vzniku ve velkém stylu a zplodili tak desku, na kterou se bude určitě s úsměvem na tváři vzpomínat. Ačkoliv jde skoro vždy primárně o hudbu, v případě G.O.R.E člověka hned napoprvé upoutá celý design CD, které je vyvedeno v mocném digipacku.

V době, kdy se šetří všude a na všem, se G.O.R.E plácli přes kapsu, a vytvořili pětipanelový digipack, který je rozkládatelný do všech světových stran a je pln obrázků s erotickým podtextem, kdy každá skladba má přidělenou svou vlastní fotku. V tomto směru se kluci opravdu vyřádili a určitě si u grafických prací užili spoustu legrace, společně s Anxurem, který je autorem designu. To samé platí i pro názvy skladeb, které jsou zcela stylově pojaty humornou formou.

Těžko čekat od kapely, která si takhle vyzdobí CD, pojmenuje skladby, tak jak jsou nazvané, něco jiného, než grind vyvedený v té jednoduší – přímočařejší rovině. Pokud možno tak, aby moc nezatěžoval hlavu a necelá půlhodina s ním strávená byla tak akorát. Proti gustu žádný dišputát. A přesně to se chlapům povedlo. Žádná nuda. Je to svižná, skočná muzika, kterou mají kluci a holky s kelímkem v ruce na koncertech rádi. Drtící pasáže se často střídají s těmi odlehčenějšími, nebo lépe řečeno v případě G.O.R.E s „tanečními“, kterými je deska naplněna vrchovatě. Nenechte se ale mást, nemám tím na mysli jen tupa tupa tempo, na které taky dojde, ale často se kapela pohybuje i mimo rámec grindu a díky rytmické sekci rozjíždí opravdovou boogie jízdu a dává tak posluchači vydechnout. Všech třináct skladeb je celkem vyrovnaných, tudíž neshledávám nějakou, která by byla vyloženou hitovkou na úkor jiné. Co určitě platí je to, že mají stejný potenciál zaujmout na živo. Výjimku tvoří pouze poslední skladba, což je disco cover, a musím říct, že mi tenhle závěrečný vtípek moc nesednul, jako by pohár plný legrace už tou dobou byl vrchovatý a následně přetekl.

I když se G.O.R.E pohybují v grindových mantinelech, nahráli desku relativně pestrou, přesto je to ale pořád CD, které cílí jen jedním směrem. Příznivci sranda grindu budou jistě nekriticky G.O.R.E vychvalovat. Když se ale zachová chladná hlava a nastane prvotní vystřízlivění, je jasné, že se jedná o klasicky vyvedený pohodový grind, kterému to stejně nejvíc sluší na živo. I když se G.O.R.E, na rozdíl od konkurence, díky tomu, jak pojali zpracování „Stand up sexy ladies, the Boogie Band is here!“, mají čím vychloubat a na co být náležitě pyšní.

Seznam skladeb:
  1. No madam, bed isn´t wright place for playing
  2. So nice, so sweet, so hot . so young . ohh my God!
  3. Tight to tight, thick to thick? So why are we together, honey?
  4. Don´t worry honey, I just want to see you inside out
  5. Twice is too much??? Thrice is not enought!!! I wanna scream all the night
  6. Stand up ladies, the Boogie Man is here
  7. Your eyes remind me Ice Age squirrel
  8. My tiny pussycat meowing and meowing. Where are you my tomcat?
  9. Give me something more than flowers, Mick!
  10. It doesn´t mean that we belong to each other after last night
  11. So many shits on my sheet
  12. Your high heels broke my heart but doesn´t hurt me
  13. Thanks daddy for all that you gave me

Zveřejněno: 10. 06. 2013
Přečteno:
3656 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář