Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

1.6.2013 , Praha

V sobotu 1. června zaplní 6. Zombie Walk ulice Prahy stovkami nemrtvých. Největší reality hack v České republice bude i letos útočit na vlastní rekordní hranici – rovných tisíc účastníků.Na letošní Den dětí naše hlavní město asi jen tak nezapomene – vedle skákacích hradů a všemožných atrakcí totiž můžete v centru Prahy potkat i hordu živých mrtvých!


Co je Zombie Walk?

Zombie Walk je čistě apolitická recesistická akce, definovatelná jako „veřejné shromáždění lidí namaskovaných jako oživlé mrtvoly“. Do Prahy jej jako vůbec první přinesla skupina milovníků zombie kinematografie a reality hacků na jaře 2008, a od té doby každoročně strhává pozornost tuzemských médií, návštěvníků ze všech koutů světa i nemalý zástup zděšených turistů. 

Dosud nejvydařenější ročník přilákal 931 registrovaných účastníků a rok s magickou třináctkou na konci přímo vyzývá k tomu, aby šestý Zombie Walk konečně zdolal hranici 1 000 účastníků.

I letos se zombies mohou těšit také na takzvané „požírání obětí“, kdy budou předem domluvení jedinci v davu přihlížejících vydáni napospas mrtvolám, které "náhodné diváky" následně „rozsápají“ a přemění ve vrčící kolegy. Efekt pro nic netušící dav je k nezaplacení.

Kudy kam?

Šestý Zombie Walk dostal zbrusu novou trasu – registrace zombií začíná ve 14:30 u letenského metronomu, odkud se v 17:00 vydá mrtvolný kolos do pohybu. Ten zamíří přes Pařížskou ulici přímo do nejexponovanější části metropole a za hrůzného úpění projde historickými dominantami města. Dojde samozřejmě i na tradiční panoramatickou fotku o úhlu 360 stupňů, která bude pořízena speciální technikou přímo na Staroměstském náměstí.

Odtud se mašírující dav mrtvol vydá přes ulici Na příkopě na Národní třídu, kde jej poprvé čekají sály klubu Rock Café. Právě tady najdou zombie své útočiště až do ranních hodin s tematickou hudbou, filmy i volbou nejlepší zombie roku 2013.

Party až za hrob

Spolu se změnou trasy došlo po několika letech i ke změně klubu na afterparty, kterým je ve všech směrech prostornější Rock Café.

Zombie večírek v dramaturgii pořadatelského webzinu Sanctuary.cz přinese i letos krvelačná vystoupení vybraných kapel. Nebožtíkům a nebožkám zahraje k tanci i poslechu na práchnivé party nová sestava brněnských Dirtyclean, kombinujících ve své tvorbě gothic punk a new wave s čirou "magorií".

Po delší době se také do hlavního města vrátí jedna z vůbec nejzajímavějších slovenských kapel The Swan Bride, která si po nezávislých hudebních kruzích velmi rychle udělala jméno pro svůj nakažlivý hudební mix, mísící vše od surfových kytar, ďábelského rockandrollu, strašidelného "spooky kabaretu", šlapavého postpunku, indie rocku (který někteří přirovnávají k britským miláčkům The Horrors) až k vážné hudbě.

Letošní Zombie walk afterparty zkrátka bude patřit kapelám, které se nedají popsat jinak než jako "originální, svéhlavé, s osobností". Nic menšího si ostatně kreativní účastníci Zombie Walku ani nezaslouží. A chybět samozřejmě nebude ani afterparty s žánrovými DJs a klasická volba nejlepšího kostýmu průvodu, který vyberou sami účastníci party. Ty nejzdařilejší záhrobní kreace si odnesou hodnotné ceny. 

Pravidla pochodu a další informace o akci najdete na www.zombiewalk.cz.

Zombie Walk 2013 + afterparty The Swan Bride (SK), Dirtyclean + DJ Nephilim, DJ Samgarr
1. června 2012 (registrace 14:30 / start 17:00 / afterparty cca od 18:30)
Praha, Metronom na Letné / Rock Café (Národní 20 – afterparty)
Registrace: zdarma
Afterparty: 50,- Kč účastníci Zombie Walku / 150,- Kč ostatní


Zveřejněno: 28. 05. 2013
Přečteno:
3317 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

28. 05. 2013 10:00 napsal/a Asphyx
nene
tohle nic není, to je jen takové zábavné hraní. Přivstaňte si ráno do práce a jeďte brzy tramvají. Třeba v Plzni jsou plné samých a hlavně PRAVÝCH zombie, ty pohledy mluví za vše!:))) Nemrtví jezdí MHD ráno do práce!
28. 05. 2013 07:48 napsal/a immortal
:-)
No, aby to bylo true, tak měla bejt afterpárty na Olšanech.