Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

15.6.2013, Žabčice u Brna

V sobotu 15. června se uskuteční již deváté pokračování dnes již kultovního Antitrend Open Air festivalu. Festival se jako (až na jedinou výjimku) každý rok koná v příjemném prostředí vesničky Žabčice, které se nachází, coby kamenem dohodil od jihomoravské metropole Brna. Pokud Vám v žilách koluje láska k hudebním stylům jako je death/grind, brutal death, gore grind, crust či deathcore, je sestava letošního ročníku tohoto extrémního festivalu pro vás jako stvořená. Letošního ročníku se zúčastní 16 uskupení z různých koutů světa – jmenovitě jde o Austrálii, Švédsko, Rakousko, Francii a Slovensko – které budou podpořeny domácími kapelami, jenž jsou špičkami svých žánrů. Každý správný fanoušek výše uvedených stylových škatulek si určitě vyberu tu, za kterou se vydá cca 15km jižně od Brna, kde se rozezní ta nejšílenější zvěrstva, co může extrémní scéna nabídnout.

Začněme zahraničními kapelami – roli headlinera budou ve vyrovnaném line-upu pravděpodobně plnit Australané CAPTAIN CLEANOFF. Tito protinožci jsou českému publiku důvěrně známí. Upozornili na sebe zejména povedenou deskou „Symphonies of Slackness“, která jim vyšla u domácího vydavatelství Obscene production i úspěšnou prezentací na Obscene Extreme Festivalu v roce 2009.
Ze Švédska se představí šílená death/grind stálice festivalu SPLATTERED MERMAIDS – ano, již po osmé za sebou se můžeme těšit na sympatické tváře tohoto skandinávského kvarteta. Pro ty, co by kapelu přece jen neznali, je nutné zmínit, že se jedná o členy zvučných severských squader jako Deranged, Visceral Bleeding či Razor Rape.
Z Rakouska k nám zavítají hned 2 bandy – osobitá deathcorová mlátička REANIMA a u nás oblíbená úchylárna TAXIDERMIST v čele s vynikajícím zpěvákem Thorem. Rakušáci nedávno prošli personálními rošádami i změnou stylu. Jejich nová tvorba bude údajně inklinovat spíše k brutal deathu, než zvrhlému gore grindu. Bude zajímavé tedy sledovat, s jakým materiálem se nám v Žabčicích představí. Z Francie přijedou naprosto devastující grind/crusteři CHIENS. Jejich agresivitou čpící muzika, podpořená hysterickými screamy bude aspirovat na největší překvapení celého sobotního programu.

Ze Slovenska se představí pouze jediná sebranka - ovšem bude stát za to, ne nadarmo se o nich říká, že lepší US brutal death metal momentálně pod Tatrami nenajdete – jedná se pochopitelně o sebranku s názvem CRANIOTOMY. Vydání poslední desky u uznávaného japonského labelu Amputated Vein mluví za své.
Společně s výše uvedenými zahraničními akvizicemi se představí i plejáda kvalitních tuzemských kapel. Největším lákadlem bude nejspíše slam ze všech nejslamovatější, Pražáci - EPICARDIECTOMY. Super rychlé bicí, totálně guturální vokál a megabrutální kytarové riffy, to vše obsahuje jejich tvorba. Ne nadarmo kapela často koncertuje za hranicemi naší země.
Další pražskou kapelou budou PERFECITIZEN aneb kapela kolem „sick drummera“ Jardy Haže, která povstala z popela rozpadnuvších se ALIENATION MENTAL. V jejich případě se jedná o moderně pojatý neo-death/grind se spoustou dalších vlivů. O proti původní tvorbě výše zmíněné legendy hoši přidali na rychlosti a technice. Jejich 3skladbové promo způsobilo v předloňském roce na domácí scéně značný rozruch a sklidilo zasloužené ovace. V současné době PERFECITIZEN finišují přípravy na první dlouhohrající desce, která by snad do žabčického masakru měla být venku.
Na AT festu nebudou chybět ani populární gore/grind gigolové SPASM, těšící se dlouhodobému zájmu undergroundového publika či populární jedno-riffová tancovačka GUTALAX z Českých Budějovic. Tupa-tupa pogo pod pódiem bude tedy opět až do pozdních nočních hodin.

Nesmíme zapomenout ani na pořadatelskou kapelu s nejdebilnějším názvem, ale nejlepší živou prezentací - MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY. Tuto death/grind stálici není nutné nikterak dále představovat.
Osvědčenou kapelou na naší extrémní scéně jsou NEEDFUL THINGS z Pardubic. Tato sebranka pojmenovaná podle stejnojmenného názvu knihy od S.Kinga se prezentuje buldozérujícím grindem ze „staré školy“.
Nesmíme zapomenout ani na autory legendárního hitu „Žužlání klitorisu zdechlé narkomanky“ AGGRESSIVE TYRANTS ze Světlé nad Sázavou či ostravské zběsilé grindery CARNAL DIAFRAGRMA.
Zástupcem crust/grind stylu z nedalekých Vranovic budou V DOBĚ MORU, fanoušci tohoto agresivního žánru si určitě přijdou na své.
Celý festival budou otevírat nadějní PASSION OF THE TRUTH. Jejich styl by se dal definovat jako moderně pojatý deathcore odkazující na ikony žánru jako Rose funeral či Thy art is murder ovšem se svojskými prvky.  Dostavte se tedy na čas, celá taškařice totiž vypukne již ve 13:00.

Na festivale pochopitelně nebude chybět jak bohaté distro, kvalitní technické/zvukové zázemí, prodej triček, mikin, CD, až po schopnou organizační stránku, profesionální osvětlení a jeden z nejkvalitněji obsazených line-upů za celou dosavadní historii festivalu. Přímo v areálu je možnost stanování a pořadatelé zaručují přátelskou atmosféru pro pijácké radovánky až do ranních odjezdů vlaků, jak tomu ostatně bývá každým rokem.
Nenechte si proto ujít Antitrend open-air festival, jež se koná 15. června v Žabčicích u Brna za pouhopouhých 300,-Kč, začátek již od 13:00 hodin. Kdo si chce ještě před letošním Obscene Extreme Festivalem užít kvalitní porci především deathu a grindu, má jedinečnou možnost. Na téhle akci chybět rozhodně nemůžete!
Vykutil: Ginger Amore

Info:

Žabčice (cca 15km jižně od Brna, výborné vlakové spojení na trase Brno – Břeclav- Bratislava)
sobota 15.6.2013
celodenní vstupné 300,-Kč
start 13:00 hod
Kontakt: antitrend@seznam.cz, tel: +420 737 614 542
Podrobnější info:

https://www.facebook.com/events/369903409769598/
http://bandzone.cz/fan/antitrendparties


Zveřejněno: 21. 05. 2013
Přečteno:
3294 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář