Nejbližší koncerty
LLYR

LOST SOCIETY – Fast Loud Death CD 2013, Nuclear Blast

Nová vlna thrash metalu vyplavuje mnoho mladých kapel, které se inspirují v kapelách z 80. let 20. století. Retro-thrash nebo new old school thrash metal – škatulky se opět nabízejí. Ve Finsku se v roce 2010 dala dohromady čtveřice mladíků LOST SOCIETY, která miluje klasický americký thrash metal zrozený z 80. let. Letos jim vyšel debut Fast Loud Death, kterým se chtějí plavit na vlně zájmu o uvedený pra-žánr za pomocí velmi tvrdého starého dřeva.

Ed Repka je jedna z největších osobností, která se kdy v metalovém prostředí dotkla štětce. Jeho typický styl je zastoupen na obalech legend a kultovních thrash a death metalových jmén – Death, Evildead, Megadeth, Nuclear Assault, Vio-Lence a mnoho dalších. Není proto divu, že jeho práce se vyjímá i na předku první fošny finských retro-thrasherů. Toto by měla být první indicie pro zájem o LOST SOCIETY.

Zapnout, zesílit hlasitost a pořádně se připoutat! Cesta do minulosti začíná a nemusíte mít technologie za miliardu dolarů. Stačí jen čtveřice z města Jyväskylä se zápalem pro osmdesátky. Stroj času se pomalu nastartuje v první N.W.L. (Naked, Wasted, Lost), ale jeho motor se rychle nažhaví na pořádné otáčky. Chlupaté riffy, tvrdé (punkové) bicí a energie tehdejší doby. Nemyslete si, že se v úvodu cesty časem budou jen prezentovat útržky. Naopak se okamžitě dostanete do centra dění první vlny thrash metalu. Thrash All Over You je totiž skutečná thrashová hymna, za kterou by se nemuseli stydět Exodus nebo Death Angel. Propotíte džísku stejně poctivě jako o dvě generace starší thrasheři. E.A.G. (Emos Are Gay) je výmluvné stanovisko v ortodoxní komunitě. Ovšem zpěvák Samy Elbanna se zde vyřádil. Celkově je jeho projev velmi energický a pro old school se ideálně hodící. Kill (Those Who Oppose Me) je neskutečný masakr! Nevěřím svým uším a musím se několikráte přesvědčovat, že v přehrávači není neznámá skladba Exodus. Dřevorubecký thrash metal, který si klestí cestu za pomocí kytarových cirkulárek Samyho Elbanny a Arttu Lesona. Nezůstane jen u Exodus, protože v následující Bitch, Out My Way bych našel ukradenou pásku od Megadeth z raného období. Old school speed / thrash metal z doby, kdy se do něho necpali jednorožci a klávesy. Krev, pot a špína! Mimochodem, velmi pěkná basa Mirko (sympatické jméno) Lehtinena. Na vlně speedu a Megadeth se ponese i titulní Fast Loud Death. Příjemná atmosféra doby kolem desky Killing is my Business… and Business is good!

Druhá polovina se i nadále ponese v nostalgii. Lead Through The Head i nadále tahá z rakví thrash metal a oživuje toto monstrum pro 21. století. Pro oživení stačí jednodušší kousavé riffy, punkové bicí a mladický entuziasmus. Na ples osmdesátkových příšer se do playlistu nevešla žádná balada. Je třeba ztuhlé a mrtvolné tělo řádně rozhýbat k životu. Diary Of Thrashman je další z řady ultra-fast věcí, které mně připomenou jiné mladíky z Kalifornie a to Death Angel a jejich debut The Ultra-Violence. Znáte-li Toxického mstitele od filmového studia Troma, pak si můžete pustit místo znělky Toxic Avenger. Minutová nekompromisní vypalovačka, která připomene legendu thrash crossoveru S.O.D. Výlet do 80. let finišuje a už nás čekají jen 4 přídavky. Nebudu se s tím rozmazávat a rovnou uvedu čtyři thrashové mušketýry. Zadek nakopávací This Is Me, skákací tancovačku Braindead Metalhead s pískavým kytarovým sólem, špinavý speed/thrash Piss Out My Ass s chytlavým ústředním sborem a poslední jednoduchou hříčku Fatal Anoxia. Výlet do 80. let je u konce a my se vracíme zpět do budoucnosti 21. století.

Debutová záležitost Fast Loud Death resuscituje starý dobrý thrash metal a přenáší ho do 21. století. Mladí Finové předložili velmi výbušnou směs, která v sobě nese stavební kameny thrash metalových prvků Exodus, Death Angel, Megadeth, Vio-Lence nebo ranné Metallicy. Z chladného severu Evropy se tak přeneseme nejen časem, ale i prostorem. Slunná Kalifornie, bezstarostná atmosféra 80. let a poctivá stará škola thrash metalu. Thrash Metal Never Die!

Seznam skladeb:
  1. N.W.L.
  2. Thrash All Over YOu
  3. E.A.G.
  4. Kill (Those Who Oppose Me)
  5. Bitch, Out My Way
  6. Fast Loud Death
  7. Lead Through the Head
  8. Diary of a Thrashman
  9. Toxic Avenger
  10. This Is Me
  11. Braindead Metalhead
  12. Piss Out My Ass
  13. Fatal Anoxia

Sestava:

  • Samy Elbanna – kytara, zpěv
  • Artuu Lesonen – kytara
  • Mirko Lehtinen – basa
  • Ossi Paananen – bicí

https://www.facebook.com/lostsocietyfinland
http://www.myspace.com/lostsocietyfinland



Zveřejněno: 31. 05. 2013
Přečteno:
3891 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 05. 2013 21:09 napsal/a Peťan
tak trochu
si dovolím s Vámi nesouhlasit v tom, že by staří thrashový fotři stagnovali. Poslední nahrávky Exodus, Overkill, Testament, Kreator, atd. dokazují, že tomu tak není. Dokonce i kapely co 20 a více let nehrály, vydaly kvalitní desky (např. Exumer). A pokud to není nic nového, alespoň je to poctivý. PS: ty nový Megadeth snad ani zkoušet nebudu :D I když Endgame bylo super
31. 05. 2013 21:01 napsal/a Míra
NWOTM
Tato deska mě moc překvapila. Debut jako hrom! Z nové vlny mám nejraději Warbringer, Municipal Waste, Toxic Holocaust, Violator, Gama Bomb, Havok, Evile, Suicidal Angels - deska Bloodbath je masakr :) Evile mě novou deskou moc potěšili. Rozhodně lepší než předchozí a snad mi to překoná i Infected Nation. Jinak staří pardálové až na Kreator nebo Destruction už asi mají rádi svůj klid.
31. 05. 2013 18:05 napsal/a Peťan
mladá vlna
tak Evile mají dobré první album, pak je to Metallica revival - pro mě hrozná nuda. Z mladých partiček rozhodně Warbringer, Municipal Waste, Violator, Toxic Holocaust, Havok, ....ale i méně známí Deathraiser, Bandanos, Dr. Living Dead nebo technici Vektor. Johan: recka bude brzy, nech se překvapit....protože od naší poslední diskuse jsem trochu změnil názor :-))))
31. 05. 2013 16:12 napsal/a skipi
moc pekne
tohle se moc povedlo!!!! Škoda, že staří pardálové zlenivěli. Takový Mustaine vzor Peace Sells nebo Rust bych ještě jednou rád slyšel :-). Ale asi už je to nebaví, hrát to samé dookola :-)
31. 05. 2013 16:12 napsal/a Merten
legendy a co dál
To je fakt, Kreator je pěknej.. Petrozza vynášel i kdysi Mantic Ritual - jeden song mne fakt chytl, celkově pro mne líbivější než LS - u těchto mladíků mi nesedí vokál, ale jako debut ok, energii to má. Mustaine a spol už neví co je to metal, škoda Endgame ještě v pohodě..