Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

ACCUSER – Diabolic CD 2013, Red Shift

Němci ACCUSER nebo jak mají psané na deskách ACCU§ER byli vždy více ve stínu ostatních známějších thrash metalových kapel ze své země. Rozhodně nedokázali natolik prorazit či oslovit jako ostatní kolegové DESTRUCTION, TANKARD, SODOM, KREATOR, ASSASSIN nebo EXUMER. Je s podivem, že i přesto se kapela na scéně drží téměř třicet let. Tvorba z 80. let se lehce svezla na vlně thrash metalu, 90. léta byla už chudá a až v poslední době se opět otevřel jejich podnik. Od roku 2010 vydávají každý rok jedno album a tak se dostalo i na aktuální počin "Diabolic" v roce 2013.

ACCUSER nikdy nevynikali rychlým nebo špinavým thrashem. Více se soustředí na hutnější a těžkotonážní thrash metal. Takto se dá charakterizovat jejich (dělnická) práce v 21. století. "Diabolic" tak má desítku skladeb a poslech trvá přes hodinu. Mám takový pocit, že proběhla průmyslová špionáž v kalifornských fabrikách TESTAMENT. První "Apocalyptic Raid" a titulní "Diabolic" totiž vlastní zpěv alá Chuck Billy a kytarové riffy se nesou v duchu těchto kalifornských thrasherů. Další testamentovky jako "Remains of Chaos" a "Save Your Legend" jsou paradoxně to nejlepší na tomto sériovém produktu "Diabolic". Zbytek je až moc příliš dlouhý, monotónní a ničím nezajímavý. Zvuková produkce zní velmi moderně a masivně. Tento fakt neopomenu a vyzdvihnu. Jen po hudební stránce se pořád opakují sekavé riffy a oživení přijde až s nástupem kytarového sóla, ale ruku na srdce - Alex Skolnick je jen jeden!. Právě ony TESTAMENT smrdící skladby znějí dobře. Jenže dva nemohou dělat to samé a v ACCUSER není žádny Skolnick nebo Hoglan, aby si člověk dokázal najít zajímavě pojaté instrumentální pasáže.

Budu hodně kritický, ale ani po pátém poslechu mi nic z "Diabolic" neuvízlo v hlavě. Jedině velká podobnost s TESTAMENT a přepálená délka. Pokud jste velcí fanoušci ACCUSER či rádi kopie TESTAMENT, pak si přidáte bod navíc. Tady však není nic, co by vybočilo z řady a efekt "spadnutí na zadek" se nedostavuje ani náhodu.

ACCUSER opět potvrzují, že jsou jen rutinní dělníci thrash metalu a na "Diabolic" předkládají jen průměrný těžkotonážní thrash metal. Bohužel, či bohudík, si od horšího pomáhají laděním se na aktuální tvorbu legendárních TESTAMENT. Ale do thrashmetalových knih se zlatým písmem opět nezapíšou. Zůstávají i nadále ve velkém stínu ostatních.

Seznam skladeb:
  1. Apocalyptic Decay
  2. Diabolic
  3. Cannibal Insanity
  4. Deification
  5. Dethroned
  6. Beyond the Blackness
  7. Save Your Legend
  8. Immortal Aggression
  9. Remains of Chaos
  10. World Wide Violence

Sestava:
  • Frank Thoms - zpěv, kytara
  • Uwe Schmidt - kytara
  • Olli Fechner - bicí
  • Frank Kimpel - basa

http://accuser.de/
https://www.facebook.com/accuser2008

 

Zveřejněno: 26. 05. 2013
Přečteno:
4077 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář