Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

28.4.2013, Zlín - Masters Of Rock Café

MICHAEL SCHENKER(D) featuring Herman Rarebell (Ex-Scorpions), Francis Buchholz (Ex-Scorpions), Doogie White (Ex-Rainbow)

Temple Of Rock Tour 2013


28.4.2013. 20.00 hod., ZLÍN-Masters Of Rock Café, Tyršovo nábřeží 5497


Vstupné 650,-Kč


Fenomenální hardrockový kytarista MICHAEL SCHENKER zamíří na Moravu!


Ve Zlíně zahraje v rámci pokračujícího Temple Of Rock Tour. Schenker se představí s hvězdnou sestavou svého doprovodného bandu. Rytmiku obstarají pamětníci nejslavnější éry Scorpions-bubeník Herman Rarebel a kytarista Francis Buchholz. Druhou kytaru a klávesy obslouží dlouholetý Schenkerův spoluhráč Wayne Findlay. Zpívat bude britský vokalista Doogie White - poslední zpěvák Rainbow, který také ještě v Česku dosud nevystupoval. Koncert proběhne v rámci světového turné k poslední Shenkerově studiové desce Temple Of Rock, která vyšla koncem roku 2011. Na ní se ve studiu podílela celá plejáda špičkových hardrockových hudebníků.


Německý kytarista MICHAEL SCHENKER začal svou profesionální hudební kariéru ještě jako mladíček po boku svého staršího bratra Rudolfa ve skupině SCORPIONS, se kterou natočil jejich debut Lonesome Crown v roce 1972 a později ještě desku Love Drive(1978).


V roce 1973, teprve ve svých osmnácti letech, nastoupil angažmá u britských UFO, se kterými hned následující rok vydává jejich průlomové album Phenomenom. Ve druhé polovině sedmdesátých let se UFO v čele s Michaelem Schenkerem hřeje na absolutním vrcholu světového hardrocku. Vydávají další výtečné desky (Force It,Lights Out,Obsession), koncertují na velkých stadionech a stávají se i headlinerem slavného festivalu v Readingu. MICHAEL SCHENKER se stal prvním německým hudebníkem, kterému se podařilo vyniknout na angloamerickém trhu.


V roce 1979 přichází vhodná doba pro založení solového projektu MICHAEL SCHENKER GROUP. V období vrcholící obliby NWOBHM se MSG rychle stávají respektovanou kapelou.V Schenkerově kapele se postupně objevuje mnoho slavných es z historie světového hardrocku - namátkou bubeníci (Cozy Powel, Carmine Appice, Chris Slade), zpěváci (Gary Barden, Graham Bonnet, Robin McAuley) či basisti (Neil Murray,Pete Way).

 

Koncertní setlist nabídne písně z aktuální studiovky včetně hitovky Miss Claustrophobia i největší pecky ze starších desek MICHAEL SCHENKER GROUP (Armed And Ready,Into The Arena, Lost Horizons..). Přítomnost dalších bývalých škorpionů v kapele připomenou písně od SCORPIONS (Rock You Like A Hurricane či Another Piece Of Meat). Z období Schenkerovu kariéry v dresu UFO zazní hity Lights Out či Rock Bottom. Nebude samozřejmě chybět ani ikonický hardrockový velehit Doctor Doctor Please, který Schenker pro UFO napsal teprve ve svých devatenácti letech!


Info, vstupenky - ag.Ozzy a potkan-tel.603 531 943


e-mail: ozzyapotkan@seznam.cz, www.ozzyapotkan.cz


Předprodej vstupenek též v sítích www.ticketpro.cz, www.ticketstream.cz, www.ticket-art.cz a www.ticketportal.cz, www.eventim.cz


Související odkazy: www.mastersofrockcafe.cz, www.michaelschenkerhimself.com


Zveřejněno: 21. 04. 2013
Přečteno:
3315 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář