Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Na otázky odpovídal Ofca, kytarista projektu RESURGO.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela byla založena v únoru 2008 a prvotním impulsem byla prostě touha něco tvořit, koncertovat a tak. A název znamená „Zdvihnu se“ nebo „Zase povstanu“. Každej si to může vzít po svým. Prvotní důvod byl něco jako „Rozpadla se mi předchozí kapela, ale já budu hrát dál“, ale je v tom i ten lidskej faktor. Nesnáším sebelitující se trosky, který neumí nic jinýho než být neustále na dně.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

No hele, představím tak maximálně spoluhráče z toho dema, který sem vám posílal, protože ta sestava byla jen na nahrání dema a není jakkoliv víc.

Takže já /Ofca - Jakub/ - 26 let, hrál sem v Pripyat a na strunný nástroje hraju cca 10 let, ale na kytaru od začátku Resurgo, takže 5 let, předtím to byla jen basa.

Bobr hrál na nahrávce na basu a hlavní zpěv, jinak ste ho mohli a můžete vidět ještě v kapelách V Době Moru, Intruderss nebo Brünner Todesmarsch.

Gusta hrál v Korubo, Corebastards, SUMO a teď s Bobrem hraje taky v Brünner Todesmarsch. Ten na bicí hraje snad od malička.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Podmínky byly dobrý. Sonidos se může pyšnit fakt kvalitním zázemím, jen to je pak horší, když do takovýho studia přijde například looser jako já, kterej nemá pořádně hudební sluch a nic neumí. A s nahrávkou spokojenej v podstatě sem, bylo tam pár věcí, který bych změnil, ale už sem to chtěl mít prostě uzavřený. A náklad? Nechal sem udělat 100 potištěných CD-rek pro známý, kamoše a na recenze. Dá se to koupit za 40 kaček a na odbyt samozřejmě nejde vzhledem k tomu, že jde o neznámou kapelu. Hlavní účel byl dát to na net, to fyzický medium je jen taková vedlejší záležitost pro lidi, který ještě sbírají originální nosiče. Jinak kdyby někdo chtěl, tak je k sehnání u Mirussa z Risposty v distru, něco málo je u Papagája tuším + zkuste ještě tenhle mail montypunk@seznam.cz.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Nikdy sem nepsal nic anglicky, protože mi to prostě přišlo nepřirozený. Frustrace mi z hlavy leze v mateřštině, takže tak. Většinu textů sem napsal já, pár aji Bobr. A témata? Na té nahrávce je hodně frustrace ze strachu z určité uniformity v továrnách a výrobních pásech. Toho sem se v té době hodně bál, teď spíš práci beru jako věc disciplíny, ale to asi záleží co a kde děláš. Plus kritika přehnanýho nacionalismu nebo vztah člověka k technologiím, který nemůže úplně ovládnout. Ale budoucí texty budou víc lidštější řekl bych.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorem loga a obalu a webu, od kterýho nemám přístupový kódy, sem já. Důležitost bych grafickým věcem přisuzoval, kdyby dostaly pořádnej prostor pro prezentaci, ale zajebávat se kvuli pár desítkám CDček s nějakým ultrafeelingem se mi nechce, třeba v budoucnu…

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Nevim, jestli inspirace, ale kapely, který mám asi nejraději sou Joy Division, Zeměžluč, Wolfbrigade, Krum Bums, Davová Psychóza, Misfits a New Order. Občas zajedu i do vod nějakýho komerčního poppunku do zahraničí, občas když mám nálady, valím různý crusty a grindcory. Ale veškerá inspirace vždycky vycházela z undergroundovýho hardcore / punku a myslím, že ještě hodně dlouho bude.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Ne, určitě ne. (úsměv)

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Říct, že Resurgo mělo za těch 5 let „existence“ cca 15 koncertů je dost trapný, ale je to bohužel tak. Neustálý změny v sestavě moc koncertovat nedovolovaly. Takže odpovídat na nejpovedenější koncerty by bylo taky trochu směšný. Ale snad se to změní v budoucnu.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?


Viz předchozí otázka.

Plány do budoucna...

Skoro by to vypadalo, že žádný nejsou, ale ony sou. Vzhledem k tomu, že nesnáším pasivitu a nápady se už několik let kupí, tak sem se předběžně domluvil s jedním brněnským bubeníkem a nahrajeme jako Resurgo další nahrávku. Bude to víc pomalejší, melodičtější a už teď sem z těch nápadů nadšenej, tak uvidíme, co z toho vyleze. Taky si tím slibuju, že bych díky další nahrávce, která bude víc srozumitelnější i pro lidi, kteří neposlouchají úplnej bordel, mohl sehnat stálý spoluhráče, kteří se k tomu budou stavět trochu zodpovědně. Takže jen na konec: Pokud by se někdo nudil, hrál na bicí a neměl milion vedlejších projektů, ať dá vědět na resurgo@centrum.cz

RECENZE

http://bandzone.cz/resurgo

.

Zveřejněno: 20. 04. 2013
Přečteno:
3736 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář