Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

20. dubna 2013, Praha - klub K4

Proměnlivému britskému ansámblu Gnod lze podlehnout v podstatě okamžitě. Psychedelie, krautrock, drone, industrial i noise se zde snoubí v něco, co vyvolává okamžité nutkání zapojit se. Je v tom trocha okouzleného hipísáctví i nekompromisní ráže taneční scény. Když se jednou zapojíte, nechcete přestat. A pokud to u Gnod platí o deskách, pak o koncertech dvojnásob.

Jejich mimořádně hutná hudba spojuje drsnost s opojností, jako kdybychom obcovali s lolitkou u zapnuté cirkulárky. Spojení neurčitých kytarových vln, šamanských bicích, hlasových modulací i syntezátorů dělají z jejich koncertů dobře pilotovanou drogovou jízdu. I když odhadovat, co přinese tento konkrétní koncert, je těžké – Gnod se neradi opakují a rádi překvapují.

Mimořádně produktivní kapela vyznává spontánnost ve tvorbě – za sebou tak má bezpočet „šrapnelů, které vyletěly z této kreativní exploze“, jak to pojmenoval magazín Quietus: vedle sólových alb a EP vydali Gnod splity s Bong, A Middle Sex, White Hills anebo nedávno Shit And Shine. A protože kreativitě se meze opravdu nekladou, vystřídala kapela za nějakých pět let od svého vzniku na třicet členů, zdravé – či spíše opojně nejednoznačné – jádro jejich hudby ale vytrvalo.

Nedávno Gnod, mezi jejichž vytrvalé propagátory patří britský guru Julian Cope, založili kazetový label Tesla Tapes, v němž nacházejí zázemí též další projekty členů kapely.

Hosty pražského koncertu budou Lightning Glove, v lesk prostupně propukající klenot, za nímž můžeme hledat jména jako Head in Body a Dizzcock a teď také AKA 47, která stojí za vizuálním doprovodem hudby na pomezí lákavé odevzdanosti a trýzně, jakou si budete chtít zopakovat. Jejich hudba smrdí elektronikou i punkem, ze záminek k transu vytrhává surový zpěv, možnost opustit místo dění účelně kazí opojné projekce. Jsme moc rádi, že s Gnod zahrají právě oni.

Lightning Glove, kteří naživo pracují jak s ustálenými hudebními strukturami, tak improvizací, měsíc před koncertem s Gnod pokřtili debutovou kazetu „Fantasmagorie interiéru“. Ta vyšla v nákladu 99 kusů pod hlavičkou Red for Colour Blind (jinak jejich „domovského blogu“), a kterou masteroval Rouilleux z labelu KLaNGundKRaCH.

GNOD | LIGHTNING GLOVE
sobota 20. dubna 2013 | 20:00
Praha, klub K4
(Celetná 20, za rohem od Staroměstského náměstí či Prašné brány)

GNOD http://youtu.be/Wdi2tuz_SM4 (videoklip „Visions of Load“ z „Chaudelande“)
LIGHTNING GLOVE:
http://youtu.be/K7Pca6188Hs (nový videoklip „To All Traitors“)

Last.fm > http://www.last.fm/event/3484263+GNOD
Facebook >
https://www.facebook.com/events/496712503699532/

Pořádají Naše koncerty, aktivita hudebního magazínu Aardvark. http://www.the-aardvark.cz/nase-koncerty

Rozhovor a profil Gnod si můžete přečíst v dubnových číslech časopisů Spark a Full Moon.


Zveřejněno: 07. 04. 2013
Přečteno:
3604 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář