Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

14.4.2013, Praha - Chapeau Rouge

Horký kandidát na post akci roku. Klub Chapeau Rouge zažije zase jednou porci kvalitní temné hudby, a to hlavně v poněkud pomalejším tempu. V Praze se po delší době znovu objeví výborná německá post-metalová formace Downfall of Gaia. Už to je samo o sobě příslibem nezapomenutelného koncertního zážitku, ale jako by to bylo málo, během tohoto večera se představí i to nejlepší z naší scény – atmosférický sludge z jihu Čech Nod Nod, plzeňský post-black metal ██████ a pražská post-rocková naděje LastOfMyKind.

// DOWNFALL OF GAIA (post-metal/blackened sludge, Germany)
/ http://downfallofgaia.bandcamp.com/
/ http://downfallofgaia.com/
/ live: http://www.youtube.com/watch?v=6qyMLQY3Yjw
Začínali někde u temnějšího crustu, ale postupně onu přímočarost začali opouštět a do jejich tvorby se začalo vkrádat čím dál více pomalých atmosférických pasáží a melancholických melodií. Dokonce se nechali ovlivnit i black metalovou statickou energií, takže mezi sludgeovými částmi můžete nezřídka zaslechnout i nějaký ten blast beat.
Takhle složitě by se dal popsat vývoj Downfall of Gaia. Hlavní však je, že to, k čemu tento vývoj dospěl, prostě a jednoduše funguje. Budiž tomu důkazem poslední deska Suffocating in the Swarm of Cranes. Subtilní harmonie gradující do nekompromisních riffů, všudypřítomná mrazivá nálada a perfektní zvuková stránka.
Vůbec není divu, že si téhle německé kapely všiml i elitní label Metal Blade. Když k tomu ještě přičteme precizní a procítěné živé provedení...
...možná vám v tom stísněném sklepení bude celkem vedro, ale vašemu srdci bude zima, to vám zaručujeme!

// NOD NOD (atmospheric sludge, Jindřichův Hradec/Tábor)
/ http://bandzone.cz/nodnod
/ live: http://www.youtube.com/watch?v=QAucJcFz5dM
Jihočeský post-metal Five Seconds to Leave asi není příliš třeba představovat, kapelu Veena už možná trochu ano, ale pro teď postačí, když řekneme, že v ní dostal prostor bez legrace jeden z nejlepších ženských hlasů u nás. A pak už stačí dát tyhle lidi dohromady a máme tu takový malý sludgeový zázrak. Je to kapela, která zvládá naprosto přirozeně kombinovat všedrtící s velmi jemnými ambientními pasážemi a doplňuje to zcela brilantním a svébytným zvukem a již zmiňovaným vokálem zpěvačky Veroniky.
Tenhle koncert bude ještě o trochu zajímavější než obvykle, protože Nod Nod právě intenzivně pracují na svém debutním albu a kdo ví, třeba se dočkáme i nějaké čerstvé novinky.

// ██████ (post-black metal, Plzeň)
/ http://wedonthaveaname.bandcamp.com/
/ http://we-dont-have-a-name.blogspot.cz/
/ live: https://www.youtube.com/watch?v=avLQ8DhbjxQ
Po lednovém vydání stejnobezejmenného dema se s pochvalnými recenzemi na všemožných českých i zahraničních serverech doslova roztrhl pytel a plzeňští ██████ si to rozhodně zaslouží. Se svým těžkotonážním post-black metalem lehce koketujícím se screamem vás nenechají vydechnout. Pro fanoušky Deafheaven nebo Altar of Plagues naprostá povinnost. Nic je v tomto případě všechno, co chcete.

// LASTOFMYKIND (post-rock, Praha)
/ http://bandzone.cz/anotherkind
/ live: https://www.youtube.com/watch?v=gQGgyf4Kl-A
Celý večer otevře mladá pražská kapela LastOfMyKind. Po roce existence si dokázali vydobýt svým energickým post-rockem někde mezi ASIWYFA a Maybeshewill na domácí scéně značný respekt. Pomalu však začali pronikat i do zahraničí, kde nedávno absolvovali s Rakušany Neonstream tour po jejich vlasti. A to nemají zatím „ani demo“.


DATUM: 14.4. 2013
ZAČÁTEK: 18:00
MÍSTO: Chapeau Rouge, Jakubská 2

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/431424316934005/


Zveřejněno: 02. 04. 2013
Přečteno:
3274 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář