Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

ELECTRO TOILET SYNDROM – The Meathookers CD 2010, FDA Rekotz

Kdo by čekal od tria úchylných teutonů ELECTRO TOILET SYNDROM (dále jen E.T.S.), něco jiného, než porci notně pokleslého elektro gorerindového svinčíku, nechť raději dál nečte. První plnohodnotné album E.T.S. se jmenuje The Meathookers. Obsahuje celkem čtrnáct skladeb a hrací doba je rozumná, něco lehce přes půl hodiny. Neodbytný pocit, že tento sexy materiál musí být na věky zvěčněn do drážek hudebního nosiče, dostali pánové s prapodivnými jmény. Konkrétně Nagore El Grindatore Vaginal – vokály a samply, Electro Dahmer – bicí, samply a Prof. Bondage Granulator – kytara, basa.

E.T.S. mají na svém kontě ještě split CD s homofóby Vaginal Incest z roku 2005. Nahrávka samotná je pak kapitolou pro sebe sama. Výslednému zvuku dominují programované instantní bicí, podlazená zbustrovaná kytara a urputný vokál, spíše podobný dávivému zvracení, pravděpodobně také prohnaný všemožnými efekty. Teď už asi víte, odkud vítr fouká. Další kapela ze zástupu, která vytváří a nahrává svůj materiál doma v pokojíčku, vyzdobeného plakáty Nunwhore Commando 666 a Gut. Nemám absolutně nic proti „do it yourself“ systému práce, ale problém je v tom, že E.T.S. zůstali trčet někde na půli cesty. V dnešní době není problém téměř pro každého si nahrát doma přes počítač nějaký ten svůj „demáček“ a navíc se nestydí s tím obtěžovat média. E.T.S si taky udělali radost, natočili materiál s příchutí záchodového odéru a po jeho poslechu jsem tak trochu v rozpacích.

Největším problémem je naprogramovaný bicí automat, který zní poněkud suše a nezáživně. Zde nepomůže ani evidentní snaha o jistou variabilitu projevu, ale jako celek je to dost nevýrazné. Kytarové struny jsou brutálně podlazeny, nechybí kruté riffy a divoké hoblovačky a zrovna když to vypadá, že se skladba trochu rozjede, záměr je zmařen lacinými tanečními breakbeaty a zvrhlým samplováním. Ač tohle cybergrindové rachocení E.T.S. slyšitelně baví, mě The Meathookers příliš nenadchlo, ale nijak nepochybuji o tom, že své posluchače si tahle bizarnost nalezne. Jisté zalíbení jsem našel v komiksové pitoreskní kresbě na obalu alba, která mě okouzlila svou perverzní naivitou a použitými barvami. Kdo má rád krutory Libido Airbag, nechť neváhá a pídí se i po ELECTRO TOILET SYNDROM.

Seznam skladeb:
  1. Intro (Invitation To Insanity)
  2. Pee V
  3. The Toilet Squad
  4. Obscene Orchestra
  5. Shithouse Romance
  6. Alcoholic Anthem
  7. Your Scene Is Fake
  8. Asylum Art Association
  9. Chosen Whore
  10. Suicidal Harmony Rapist
  11. Female Flesh Feast
  12. The Meat Hookers
  13. Outrope
  14. Bodypart T.E.T.R.I.S.

Čas: 36:17

www.fda-rekotz.com
www.myspace.com/electrotoiletsyndrom

Zveřejněno: 07. 04. 2013
Přečteno:
3459 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Mafek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář