Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
HEIDEN – Andzjel

SHATTER, ASCENDANCY, ABSTRACT ESSENCE, NEUROTENSION

Vsetínská delegace temných rytířů se vydala za podpory několika dalších statečných na pouť po turnajích koruny České republiky. Během ní je šlechta příznivců mohla vidět v Brně a Uherském Hradišti, dále pak navštíví Krnov, Hranice na Moravě, Ostravu, Jihlavu, Olomouc, České Budějovice, Tábor a Valašské Meziříčí. První zastávkou a zkouškou ohněm byla 8. 3. 2013 brněnská Melodka... V sedm večer zely ještě prostory klubu prázdnotou, kterou však hned před první kapelou zaplnilo nesčetně příznivců dnes účinkujících kapel. Něco málo po osmé hodině začal samotný program.


Do brnění metalcoru a industrialu odění SHATTER z Jablonného nad Orlicí odstartovali akci temným duněním. Intro před každou skladbou obstaralo industrialovou část, písně se pak odehrávaly především v metalcorovém pojetí. Nápad zajímavý, potenciál veliký, avšak provedení poněkud pokulhávající. Nad třemi skladbami z celého setu viselo kouzlo originality a nutilo k podupávání si do rytmu, vokál byl zajímavý, zpěvák se všemožně snažil hnát vystoupení kupředu a nalákat lidi pod pódium. Neškodilo by však přidat na barevnosti zpěvu a objevit nové hlasové polohy, které by hudbu oživily a zapracovat na duchaplnějších textech. Otvírák akce to nebyl špatný...


Prvními korunovanými králi večera byli power progressive metaloví ASCENDANCY ze Vsetína. Prostor klubu se naplnil, nadpozemsky příjemný vokál sváděl k odlétnutí na jinou planetu a k vířivému tanci. Nový bubeník kapely Filip Smetana do sestavy krásně zapadl a jeho „Co je, co je...“ odehrané na bicí v rámci coveru Vir od Arakainu mu vysloužilo velké ovace. To, že je kapela plná talentů, dokazovala úžasná kytarová sóla, která brala dech a pozvedla mistrovství ještě výše ke hvězdám. Nebylo divu, že po skončení setu chtěla spousta lidí přídavek a většina si stejně jako já si přála, aby nepřestali hrát ještě nějakou tu půlhodinku, i když se na scénu chystalo další velké „áčko“.


Temné, nezařaditelné rytmy a tóny, charisma až na půdu, to jsou ABSTRACT ESSENCE ze Vsetína. Jako dech beroucí tornádo se vřítil do klubu proud energie, hlavní zásluhu na ní měl zpěvák, který mě nepřestává udivovat svým rozmanitým vokálem dodávajícím hudbě na nezaměnitelnosti. Jeho show opět více ocenily přítomné dámy, které zcela jistě fascinoval pohled na mužné pozadí a procházení davem, kdy nebylo znát žádné zaškobrtnutí v hlasu. Dočkali jsem se jak starší tvorby, tak i skladeb z nové desky Love Enough. Muzikanti se vyřádili a za neutuchající podpory předváděli heroické výkony, ať už na kytaru nebo klávesy, i toto vystoupení mohlo být delší.


Závěrečnou tečkou za dnešním příjemným večerem byl brněnský svěží vítr NEUROTENSION, který celou akci okořenil a dovalil k jejímu monstróznímu konci. Kapelu jsem měla možnost vidět již jednou, ač občas pořád slyším podobnost s Cradle of Filth, jsem stále víc překvapována. Oproti minulému vystoupení byla odstraněna spousta rytmických nepřesností a já si tak tuto dynamickou hudbu spolu se spoustou dalších mohla naplno užít. I když se již blížila půlnoc, bylo stále spousty nevybité energie, kterou většina věnovala na podporu muzikantům. Lepší tečku večera se zajímavými hudebními aranžemi jsme si ani nemohli přát.


Pomalu se odebíráme ku domovům, naše bitva je dobojována, ale bitva vsetínských rytířů ještě zdaleka neskončila. Čeká je spousta nevšedních zážitků a doufejme zcela spokojených fanoušků.


Za fotografie patří dík Janu "obrjenu" Vašulínovi.


Zveřejněno: 15. 03. 2013
Přečteno:
3496 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář