Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Dying Passion, F.O.B., Melancholy Pessimism, Dusk (Pakistán), Aghiatrias

Poslední zastávkou Pakistánské dvojice Dusk byla Praha. V jejich případě by mohlo platit rčení, že vrah se vrací na místo činu ? po 11 dnech se totiž znovu představili v Praze, tentokrát místo Abatonu v Matrixu. Tímto klubem jsem byl příjemně překvapen ? dobré místo v Praze, příjemné prostředí a zázemí pro kapely.

Akce začala s mírným zpožděním, díky většímu provozu do Prahy a to ze všech stran. No první šli na řadu Dying Passion. Hrálo se z nové ? jen pár dní staré desky. Musím říct, že oproti, například Brutal Assaultu v létě, byl živý projev lepší a jistější. Nová deska je více náladová a trochu mi občas připomíná The Gathering. Jak jsem již řekl živý projev byl hodně jistý a nové věci prostě člověku vlezou pod kůži. Jediné co mě trochu štvalo byly boty Zuzky. Nevím jestli je to móda, ale prostě ty podpatky mě to iritovaly :-)

Další na řadě byli speciální host F.O.B. Třetí koncert za tři dny. Z poslední desky se hrály už jen dvě úvodní. Nový věci nepostrádají silnou melodiku, ale jsou i trochu tvrdší. Protože se pospíchalo na dvě věci nedošlo a poslední byla zbrusu nová The Need.

Za nimi následovali moravští death grindeři Melancholy Pessimism. Společně s Tomáše (Intervalle Bizzare) jsme se shodli, že nejlepší jejich album bylo asi to první, ale nicméně Killy je prostě frontman. Musím říct, že po Havlíčkově Brodě, kde MP vystoupili pouze s jednou kytarou, se nyní ukázali se dvěma a bylo to mnohem lepší. Z grindu se rázem vyklubal death grind, který měl hlavu a patu. Killyho hlášky (dáme něco od Gotta nebo Vondráčkové atd.) publikum kvitovalo.

Hlavní hvězda Dusk na sebe nenechala dlouho čekat a tak se mohli rychle pozdravit s pražským publikem. Na Babarovi bylo vidět, že si koncert užívá a Faraz se opět soustředil na kytaru (mimochodem v zákulisí není tak flegmatický a nepřístupný, jak vypadá na pódiu). Dusk odehráli svůj klasický koncertní set. Když shrnu moje čtyři koncertní zkušenosti s nimi, řekl bych, že na nich bylo vidět (zvláště pak na Babarovi), jak si koncerty více a více užívá a každý další byl více energičtější a přímočařejší.

Poslední bonbónkem večera byli Aghiatrias. Šlo opět o dvojku tentokráte bez kytar, ale s notebooky. No prostě ambient industrial. Vzhledem k již několikátému pivku jsme společně s Bendisem jen nevěřícně koukali :-). Hm škoda, že v některých pasážích nebyla zastoupena kytara, protože by to mohlo být ještě další zpestření.

Sečteno a podtrženo dobrá nedělní party.


Zveřejněno: 05. 11. 2004
Přečteno:
3494 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář