Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

7.3.2013, Plzeň - Divadlo Pod Lampou

Vždycky jsem měl rád MALIGNANT TUMOUR  i když podle mnohých zapřisáhlých grinderů už dávno nejsou tím, co byli. Současná forma Malignantů mi však sedí daleko více. Neurvalý crust, při kterém budete mít pocit, že jste chvílemi na koncert Motorhead s přehuleným zvukem. MALIGNANT TUMOUR vylezli ze studia a ještě před svým dubnovým turné s legendou Possessed si dali dostaveníčko v Plzni Pod Lampou. Tenhle klubík mi přirostl k srdci především díky komorní atmosféře. Na koncerty undergroundových kapel prostory jak dělané. Žádné zábrany a pódium tak akorát stvořené pro stage diving (úsměv). Lanařím kámošku, která se rozhodně nenechává dlouho přemlouvat, domlouvám si v práci volno a pak už jen „Na Plzeň Vávro, na Plzeň“. Probouzí se jaro, odpolední pivko dnes v centru Plzně chutná lépe než obvykle. Po ulicích se trousí zástupy fans v černo-žlutých šálách. Domácí Viktorka večer hraje Evropskou ligu proti istanbulskému Fenerbahce. I proto Pod Lampu přicházíme až přesně ve chvíli, kdy končí první parta INBORNED LYCANTROPHY. Jejich death metal si tak budu moci užít až někdy příště….

Prohru domácího celku 0:1 zaháníme vychlazenou Plzničkou, potkáváme pár známých a mezitím začínají hrát severočeští FLESHLESS. Tuhle partu není třeba představovat. Vždyť historie kapely sahá až do roku 1993 a to už je na české poměry úctyhodná řádka let. FLESHLESS se jako vždy s ničím nepárali. Svůj death/grind nasypali do slušně zaplněného klubu se vším parádou. Nechyběly skladby ze zatím posledního alba „Slaves of the God Machine“, ale samozřejmě také starší kousky. Vláďa chrlil jeden vál za druhým, my dopíjíme další pivko a set FLESHLESS se nachýlil ke konci. I když mě FLESHLESS pokaždé zhruba v polovině setu trochu omrzí, nedá se jim upřít nezastupitelné místo na scéně.

Další přestavba pódia a po chvíli se na scéně objevují všem dobře známé postavičky v džískách. Nechybí samozřejmě přilepené vousy, paruka a klobouk. MALIGNANT TUMOUR to kroutí dvacet let a nenechávají nikoho na pochybách, že Plzeň i ve čtvrtečním večeru hodlají srovnat se zemí. Začíná kolotoč nefalšovaného mixu crustu, metalu a punku. Žádné kytarové onanie, žádné zbytečné kecy, žádné dlouhé pauzy. Jedna pecka za druhou. Bilos a jeho banda nasypou i několik skladeb z nově připravovaného alba, které nese název „Overdose & Overdrive“. Můžeme se těšit znovu na nekompromisní a přímočarou desku. Nechybí „Earthshaker“, „We are the metal“, „Infernör“, „Metal Artillery“ nebo „Speed Romancy“. Pod pódiem se rozjíždí malý most pit, ruce nahoře, pot stéká. Slušný zvuk a hlavně jako vždy správně odlehčený koncert. MALIGNANT TUMOUR ve své sestavě navíc představili novou tvář za bicí soupravou – BOHDIČ. Urostlý – český Nicholas Barker (úsměv) se své úlohy zhostil na výbornou a v triku Motorhead se stal tím správným motorem „Ostrafské mlátičky“. Na závěr nechyběla největší pecka – „Clearance of Century“ a to už plzeňská půda opravdu hořela. MALIGNANT TUMOUR znovu bavili. Výborný set.

Po koncertě sedíme do nějakých třech hodin s Malignantama u baru. Pomalu mizí pivo, pak i flaška Jim Beam… Čtvrteční večer se v Plzni vydařil. Slušná návštěva a jako vždy ten správný bordel pod pódiem. Vlezné 120 Kč. Zatímco o předešlém víkendu zde ostravský Baník pouze remizoval, MALIGNANT TUMOUR naložili Plzni pořádný kotel (úsměv).

Report: Peťan
Fotky: Ignor

Zveřejněno: 17. 03. 2013
Přečteno:
3364 x
Autor: Ignor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář