Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

26/03/2013, Praha – Nová Chmelnice

Legendární TESTAMENT se jako mnoho dalších slavných thrash metalových kapel vynořili ze san-franciské oblasti Bay Area v polovině osmdesátých let a hned od počátku si vydobili přední místo v rámci bohatě vzkvétající metalové scény. V původní sestavě Eric Peterson a Alex Skolnick – kytary, Louie Clemente – bicí, Greg Christian na basu a Chuck Billy jako frontman a vokalista vydali v roce 1987 debutní desku ‚The Legacy‘, se kterou se jako jedna z prvních (podle některých jako úplně první) metalových kapel dostali na major label pod značkou Atlantic records. Legacy bylo jméno, pod kterým byla kapela založena v roce 1983, což znamená, že TESTAMENT rozdávají fanouškům radost již třicet let a jako důkaz nezměněné schopnosti napsat údernou a energií kypící desku, vyšlo vloni jedenácté album „Dark Roots of Earth“. Nahrávka má více než padesát minut a zdobí ji nejpozitivnější recenze a přijetí fanoušků od konce osmdesátých let. Opět se potvrzuje, že napsat thrash metalovou skladbu může kde kdo, ale takto jednoduchý, ale promyšlený dvoukytarový kvapík s profesorským nadhledem umí jen tihle borci z Bay Area. Kromě fantasticky hostujícího Gena Hoglana za bícími nebo procítěně sólujícího Alexe Skolnicka, mají TESTATAMENT ještě jednu zcela nezaměnitelnou a zásadní výhodu oproti všem ostatním, totiž pana Zpěváka Chucka Billyho. Ten je po překonání rakoviny opět na vrcholu sil a dává opět hlasitě najevo, že podobných pěvců této planetě mnoho nepobíhá. TESTAMENT po třiceti letech v původní sestavě (kromě bicích) představí vrcholnou formu thrash metalového subžánru!

Místo na poslední chvíli zrušených Shadows Fall dělají Testament na turné společnost ostřílení DEW-SCENTED z Německa. Mnoho se toho v posledních letech namluvilo o oživlé thrash metalové scéně a často se velká vydavatelství zaměřila na nové slibné kapely, ale vedle nich existují taky ostřílené spolky, které udržují planoucí pochodeň již pěkných pár let hrdě nad hlavou. A to je také případ DEW-SCENTED, kteří hrají víc jak dvaceti lety prověřený death/thrash s příměsí jak amerického agresivního přístupu s ostrými vokály, tak s melodickými party ála melo-deathmetalové kapely ze Severní Evropy. Jejich studiová alba se v loni dostala s nahrávkou ‚Icarus‘ k devátému křížku a opět jistě potěší fanoušky Slayer či The Haunted. Novinkou je, že se na jeho skládání podílel i kytarista Severe Torture Marvin Vriesde a na živo se představí i další Hoanďan Joost van der Graaf , který dříve drtil tlusté struny u legendárních Sinister.

Druhý support pak bude mít podobu metalcorové extratřídy v podobě BLEED FROM WITHIN ze skotského Glasgow. Tato mladá parta ve své tvorbě mísí agresivní metalcore s melodickým death metalem a obě její desky ‚Humanity‘ a ‚Empire‘ výrazně vyčnívají v žánru, jinak často označovaném za generický a repetitivní a vysloužili jí smlouvu s velkými hráči Century Media Records. Přes svůj relativně nízký věk za sebou mají BLEED FROM WITHIN např. dva miliony shlédnutí klipu k singlu „Servants of Divinity“ na youtube, několik vlastních šňůr, spoustu zkušeností z turné s nejtěžšími vahami žánru jako Suicide Silence, After The Burial, Caliban nebo Soilwork a úspěšnou show na festivalu Brutal Assault, kde se vloni představili již podruhé.

Koncert TESTAMENT, DEW SCENTED a BLEED FROM WITHIN proběhne 26. března v Praze v klubu Nová Chmelnice. Klub se veřejnosti otevře v 19:00h. Vstupenky jsou již nyní k dostání ve všech tradičních předprodejích za 550,- Kč, přičemž cena vstupenky na místě bude 590,- Kč. Více informací na webu www.obscure.cz.


Zveřejněno: 18. 03. 2013
Přečteno:
3183 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář