Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
LLYR

RV-4 – Chladnokrevně CD 2013, vlastní náklad

V roce 2009 jsem na albu RV-4 Svou cestou nenechal nit suchou, přesto to kluky neotrávilo a pokračují dál. A dokonce mi opět poslali na recenzi své CD. (úsměv) A udělali dobře. (zase úsměv) Ale hlavně udělali pokrok. Schválně jsem si poslechl starší desku a hned po ní novinku, a ten rozdíl je opravdu markantní, přijde mi, že poslouchám úplně jinou kapelu.

Ono to začíná od zvuku, který je tentokrát o poznání lepší, volba studia Rapotice se ukázala jako šťastná, CD hraje slušně, kytara pěkně řeže, bicí mají solidní zvuk, bručení basy je dobře slyšet...

A dobře slyšet je, že pánové se posunuli opravdu výrazně. Sestava se sice smrskla na klasické rockové trio, ale ono to v punku stačí. Hlavní je, že skladby mají tah na bránu, jsou chytlavé a díky rozumné stopáži nenudí. Kdybych chtěl vybrat nějaký potenciální koncertní hit, tak bych mohl napsat na papírky čísla od 1 do 10, vylosovat nějaký z klobouku – a to by byly možné hity. (úsměv) Chci tím naznačit, že materiál je vyrovnaný, žádný song z něj výrazně nevybočuje, ať už nahoru, nebo dolů. Jistě, žádný převrat na české punkové scéně to není, ale na druhou stranu se s eRVéčkama číslo 4 musí v budoucnu počítat.

Nebudu z toho klobouku nic tahat, něco snad vypíchnout dokážu. Třeba dvojblok To mě poser a Hrdinové beze jména, obě vypalovačky mě baví, hlavně refrény se rychle usazují v povědomí; aby ne, když „to mě poser“ je takový oblíbený citát, se kterým jsem se poprvé setkal snad na chmelu v roce 1987, kdy tuhle hlášku jeden z kolegů brigádníků používal prakticky neustále, až jsme mu prostě začali „Toměposer“ říkat. (úsměv) V O nic horší pomohl Matěj Mareš, asi se zpěvy, skladba postupně nabírá obrátky a text mi přijde hodně aktuální, protože úplně stejně mluví moje protivná sedmnáctiletá dcera. (úsměv) V Reklamním šotu zaujmou pěkné kytarové vyhrávky, na celé nahrávce pak celkem pestré vokály, od civilních po nařvané.

Z opačného spektra, tedy „až tak mě nebere“, bych vybral titulní písničku, nesedí mi takové to „ó-oo-ou“, co používají pankáči na potkání, přičemž vůbec netuším, co je k tomu vede. (úsměv) Úplně stejně halekají v Síle peněz a zase mě to irituje.

Jako bonus je zařazena převzatá skladba Die od THE VARUKERS, která je opatřena českým textem a solidní album solidně uzavírá.

Trochu zamrzí informačně nedostatečný obal. Nevadí mi pošetka, ale kdyby na ní aspoň byla sestava a uvnitř na vložené kartičce texty... Ty se zabývají klasickými punkovými tématy – policejní zvůle, „síla peněz“, chamtivost... Docela rád bych si je přečetl, ale i z toho, co při poslechu chytám, mi přijde, že si pánové se slovy celkem pohráli a vyvarovali se klasických punkových nešvarů (i když občasné vulgarismy mi přijdou zbytečné) a tím pádem se to poslouchá celkem v pohodě. Jinak graficky je to až na jeden překlep v pořádku, jednoduché, ale vcelku přívětivé, titulka provokuje, zadní strana obsahuje fotku kapely, seznam skladeb a základní info o nahrávání.

Seznam skladeb:
  1. Odepsanej
  2. To mě poser
  3. Hrdinové beze jména
  4. Chladnokrevně
  5. O nic horší
  6. Reklamní šot
  7. Vinen
  8. Robot
  9. Síla peněz
  10. Kdo se skrývá pod mundůrem
  11. Baron (THE VARUKERS cover)

Čas: 30:13

www.bandzone.cz/rv4



Zveřejněno: 09. 03. 2013
Přečteno:
3326 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář