Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DEADBORN – Mayhem Maniac Machine CD 2012, Apostasy records

Perfektně naladěný stroj na zabíjení. Veškeré součástky jsou seřízeny až s nelidskou přesností. Vše je uzpůsobeno schopnosti ničit vše živé. Soukolí tohoto zařízení se roztáčejí již od roku 2002, kdy bylo monstrum s názvem DEADBORN poprvé spuštěno. Za celou dobu své morbidní existence vyvrhlo na světlo boží pouze dvě alba (recenzované Mayhem Maniac Machine a skvělé Stigma Eternal z roku 2007 plus jedno EP Decades of Decapitation 2004). Již od začátku bylo toto zařízení sestrojeno s jediným úmyslem. Zabíjet hudbou. Veškeré možné prostředky technického death metalu jsou uzpůsobeny k tomu, aby vás vymazaly z povrchu zemského.

Obrovskou výhodou této desky je velká přístupnost a „přívětivost.“ Kapela sice hraje technický death metal, ale nejedná se o žádné akademické preludování, kdy se pouze matematicky počítají schopnosti zahrát co nejkrkolomněji nezáživná a sterilní preludia. DEADBORN dovedou totiž do songů jednotlivé techničtější pasáže vkládat velice vkusně, takže nedochází k tomu, aby rušily a nudily běžné posluchače. Deska se tak stává přístupnou větší death metalové základně. Možná proto oslovila i mě, který jinak zrovna tomuto stylu příliš neholduje. Od začátku do konce jste vystaveni velkému nátlaku v podobě smrště riffů, drtících bicích a hlubokého growlu. Mimochodem konečně také jeden ze zpěváků v death metalu (Mario Petrovič), kterému je vcelku dobře rozumět. 

Zvukově si určitě pošmáknete. Iguana Studio odvedlo velmi dobrou práci. Opět musím připomenout, že nahrávku oceníte o hodně lépe z originálního cd. Ty volně dostupné mp3 kazí zvuk natolik, že některé nástroje uslyšíte o hodně „jinak“ než z originálu. Co se týče obalu, jsem nadšen. Jasné, stručné, krásně vystihuje muziku na albu. Takový je celý booklet. Pokud byste chtěli Mayhem Maniac Machine přirovnat k nějakým kolegům, abyste měli představu o stylu, mohu s klidem prohlásit, že tam něco málo slyším Obscuru, občas Suffocation a trošku i Cannibal Corpse. Berte to, ale prosím, jen jako takové malé vodítko. DEADBORN hrají jinak, originálně a zmíněné kapely jsou spíše takovým připodobněním. Album bylo vydáno skoro před rokem. Ke mně se dostalo až jako nabídka ve slevě u Apostasy Records. Měl jsem o kapele zatím jen malé povědomí a pokud jste na tom jako já, doporučuji si doplnit death metalové vzdělání i jejich předchozím zabijáckým albem. DEADBORN se u nás občas objevují i na koncertech, tak se můžete ujistit, zda jejich smrtící fláky chutnají i naživo.

Mašina, která nejde zastavit. Přesnost, německá preciznost a profesionální přístup. To jsou DEADBORN a jejich nová deska Mayhem Maniac Machine. Odlidštěný death metal s až industriální duší. Nic pro slabé povahy, ale také nic pro skalní vyznavače brutality. Album je přeci jen pro jedny příliš tvrdé a pro druhé zase příliš přístupné. Každopádně u mě se jedná o skvělý počin. Deska, kterou jsem si ihned oblíbil a protáčel ji velice často na dlouhých cestách autem. Motor vrčel, DEADBORN do toho řezali a já si spokojeně pobrukoval. Co si přát víc? Deska určená pro širší death metalovou základnu. Skvěle odvedená zabijácká práce. Smrtící stroj byl spuštěn, tak se kliďte z jeho dosahu nebo to šeredně odnesete!

Seznam skladeb:
  1. Promises of Cryonics
  2. Profanatic Reamination
  3. Bionic Abomination
  4. Insane Motor Cortex
  5. Replicants Device
  6. Slaves of Megatron
  7. Reinvented Power Process
  8. Second Order Cybernetics
  9. Kraftwerk D


Čas: 35:28

Sestava:

  • Slavek Foltyn – bicí
  • Mario Petrovič – zpěv, kytara
  • Jo Morath – kytara
  • Kevin Olasz „Die Eule“ – kytara


http://www.deadborn.de/
http://www.facebook.com/deadborn666
http://www.myspace.com/deadborn666
http://www.apostasyrecords.com/


Zveřejněno: 08. 03. 2013
Přečteno:
3726 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář