Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HEIDEN – Andzjel

10.03.2013, Praha – HooDoo

Možná jste si všimli, že na neděli 10. března jsou do pražského HooDoo klubu naplánovány hned dvě akce. Nejedná se o žádné pořadatelské pochybení. Klub HooDoo disponuje dvěma oddělenými sály a proto se zde uskuteční zatím ojedinělý dvojkoncert. Zatímco v hlavním sále budou sledovat fanoušci moderních žánrů vystoupení kapel BORN OF OSIRIS, AFTER THE BURIAL, MONUMENTS a THE HAARP MACHINE, vedlejší hala bude v tu chvíli hostit koncert legendy „suffo/fetus styl“ death metalu PYREXIE a kapel BEHEADED a UNFATHOMABLE RUINATION


Ohledně vstupného je to takto: Koncert BORN OF OSIRIS a spol. stojí 390/420,- Kč (předprodej/na místě), zatímco PYREXIA je za 299,- (pouze na místě). Pokud byste chtěli volně přecházet mezi sály a průběžně tak sledovat obě akce, stačí vám prokázat se vstupenkou na Born of Osiris.

Hned tři kapely, které ovládnou tento nedělní večer, patří do stáje Summerian records, tedy labelu, který s přehledem dominuje moderním extrémním žánrům a zejména pak těm, jež v sobě mísí metal s metalcorem.

Nejzářivější hvězdou z jejich otevřené klenotnice budou v tento večer BORN OF OSIRIS, kteří svou vyzrálostí a přínosem předstihují absolutní většinu obdobných spolků a po deseti letech na scéně jsou jak stálicí, tak stále se vyvíjejícím tělesem. Prozatímním vrcholem jejich tvorby je epické a zároveň dynamické a silně progresivní album „The Discovery“. Právě s touto nahrávkou zaznamenali BORN OF ORISIS obrovský úspěch a evidentně prošli viditelným vyzráním, které se odráží zejména v songwritingu, který stále stojí především na rafinovaných a zapamatovatelnýh melodiích chytrých kláves a syntezátorů, údernosti a nakažlivém groovu sedmistrunných kytar. Čtvrtá deska je při téhle formě extrémně očekávanou záležitostí!

Další kapelou, jež pochází z nabídky Summerian records a jež se vyžívá v sedmi a osmistrunných kytarách, jsou AFTER THE BURIAL. I tato kapela pochází z USA a i tato kapela má spolu s Born of Osiris nebo Veil of Maya společný inovátorský a progresivní přístup k deathcoru, tentokráte postavený na dvou extrémně dynamických kytarách, drtících akordy ve zběsilém tempu. Dalšími poznávacími znameními jsou silně promyšlené textury a vysoké množství melodií jako vystřižených z repertoáru slavných kytarových hrdinů. Svou technickou precizností a zároveň živelnou show přivedou AFTER THE BURIAL do extáze jak fanoušky inteligetní moderní core muziky tak i ostatní metalcore kids.


MONUMENTS disponují výbušnou silou djentu a inteligentními math metalovým přesahem. Není se proto čemu divit, že jim jejich debutní EP vysloužilo smlouvu na desku u jednoho z největších současných metalových labelů vůbec – Century Media records. Deska nese název „Gnosis“ a na ploše čtyřiceti minut rozprostírá v plastickém zvuku masivní kytary, které přes sebe rozkreslují nápady s využitím rytmických přírazů trsátek, což je výrazný výrazový prostředek kapely. MONUMENTS se u nás nedávno představili v rámci Euroblast Tour po boku VILDHJARTY a JEFFA LOOMISE a všichni se tak mohli naživo přesvědčit jak skvěle MONUMENTS zvládají svou tvorbu jak ve strunné sekci, tak i v rámci vokálního projevu.


Koncert pak zahájí THE HAARP MACHINE pochází ze Spojeného království, kde patří k největším nadějím místního moderně progresivního metalcoreového podhoubí a mají blízko zejména ke kapelám jako Monuments. Ze sestavy již bohužel vypadl Dan Foord ze slovutných Sikth, kapela však i přesto dokázala natočit fenomenální desku „Disclosure“ a po jejím úspěchu si už střihla turné třeba s The Faceless a Revocation.


www.obscure.cz


Zveřejněno: 04. 03. 2013
Přečteno:
3249 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář