Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Ahumado Granujo, FOB, Dusk, Melancholly Pessimism, Dying Passion

Nádražní rozhlas mlel pořáde dokola něco o urychleném nástupu, ale do klubu se lidé trousili jak šváby na pivo. Možná za to mohla slabá propagace v místě konání, protože místních bylo poskrovnu. Aspoň že se dostavili fanoušci z okolí.

Ahumado dnes jelo dvě štace a jelikož ta druhá byla až v Pardubicích, zhostili se z časových důvodů role otvíráků. Jejich samplo-grind totálně rozmasakroval veškeré sluchovody přítomných a já se vynášel do pekla za nápad, vzít si špunty do uší. Po pár kouscích jsem se teda radši odebral do šatny, kde zvuková vlna nedosahovala takové intenzity, připravit se na náš set (F.O.B.).

Máme teď v repertoáru dost novinek a jedna bude mít dnes premiéru, tak jsem pilně rozhejbával prstíky. Koncert jsme odehráli prý v totální nečitelnosti. Mno, se zvukem to asi nebude dneska to pravé ořechové.

Melancholy působí poněkud unaveným dojmem, zvuk k hovnu a tak nás žene do úsměvu jen zpěvákovo žertovné uvádění "hitů současných i minulých".

Pákistánské duo Dusk je opravdu exotika, ale po pár konverzačních větách zjišťuju, že jsou to celkem pohodoví chlapíci. Jejich CD se mi doma moc na poslech nezdálo, ale živé vystoupení mě dokázalo zaujmout. Zvuk se nám díky bicím a spodkům, co jely z minidisku hodně zlepšil a tak si "havlbrod" může vychutnat orientální mix deathu, doomu a neskutečných kytarových ekvilibristik. Fanoušci nadšeně skandují již po prvním fláku "PÁKISTÁN" a z pódia zní sympatické "CZECH REPUBLIC!!!" Možná se k poslechu aktuálního alba Jahillia ještě jednou dokopu.

Dying Passion vykrystalizovali z původně doomových kořenů do hardrockově-popové-tvrdokytariády se spoustou výborných aranží, nápadů a vokálních linek. Otázkou zůstává, zda by kapela neměla opustit svá rodná metalová pódia a věnovat se propagaci v poněkud odlišných vodách. Na takovýchto koncertech je jejich vystoupení určitě spestření, ale myslím, že většina tvrdě metalových hlav jejich úsilí nedokáže správně ocenit.

Shrnutí: výborný klub, super kapely, chvílema trošku horší zvuk, málo lidí-cca 60.


Zveřejněno: 02. 11. 2004
Přečteno:
3767 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář