Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

KAVIAR KAVALIER – Musik aus Ordinationen CD 2013, GummiStudio Y Prague

Od vinylku Die Urinal Therapie utekl rok a něco a Necrocock je tady s další dávkou své léčebné hudby, tentokrát z ordinací. Před jednou takovou sedí na titulní straně obalu zachmuřený Necrocock vedle téměř nahé slečny s bizarním igelitovým sáčkem na hlavě a s onucemi na nožkách. Další svérázné obrázky jsou uvnitř bookletu (o který se postaral Franta Štorm) – fotky vybavení někdejších ordinací či nemocnic příliš optimismu do žil nevhánějí – hlavně když si člověk představí, co by se mu tam mohlo přihodit. (úsměv)

Už titulka anoncuje, že se na nahrávání podíleli (kromě velkým písmem vyvedeného Necrococka) Marcel, Sambar a Pitterling, vnitřek bookletu pak odhaluje i další hosty a vy si je můžete přečíst na konci této stati. Nicméně výměna na některých postech není tak dramatická, aby se KAVIAR KAVALIER změnili, ostatně otěže pevně třímá Necrocock, autor veškeré hudby i textů, hlavní zpěvák a tvář kapely. Tím pádem se dá říci, že Musik aus Ordinationen plynule navazuje na předchozí Bukkake Express a ti, kteří si cestu kolem světa speciálním expressem oblíbili, určitě najdou zalíbení v další várce obscénních a lascivních hitovek. Hudba na pomezí pokleslého popu, elektroniky, alternativního rocku a co já vím čeho ještě, je silně návyková a i přes poměrně dlouhou stopáž album ani na chvilku nenudí. On k tomu přispívá i vybroušený zvuk, CD hraje na slušných reprosoustavách výtečně a je opravdovou pastvou pro uši. Kromě spousty elektronických zvuků potěší pěkný zvuk kytary (tentokrát nahrál veškeré kytary samotný Necrocock) a baskytary, ale hlavně šťavnaté bicí... to je opravdová lahůdka. Nahrávalo se v Necrocockově GummiStudiu Y, bicí v Hellsoundu a mastering obstaral Pavel Marcel v FatDog Studiu Karlštejn.

Na celý materiál bezezbytku platí ono okřídlené tvrzení o vzácné vyrovnanosti všech skladeb, přesto si asi každý najde ty, které si oblíbí více. Možná sehraje roli jazyk, jakým je ta která písnička nazpívána (střídá se němčina s češtinou i angličtinou a okrajově dojde i na řečtinu). U mě jazyk roli nehraje, zabírají německy i česky pěné songy; angličtina zazní v bonusech. Jako první bych vybral Das ist Necrocock, jednoznačně největší hit plný syntetizátorů, s nakažlivými melodiemi a se zpěvem hostujících Kachničky a Apple; i ten pochodový rytmus k té němčině perfektně sedí a co na tom, že text je narcistický až běda. Ale ono té autobiografie není ještě dost, další chytlavá skladba se dokonce jmenuje Tomáš Kohout a opět velebí samotného principála, který je prostě dokonalost sama, má krásné nohy a sladce voní. (úsměv) A refrén Tomáš Kohout ten si mě získal, Tomáš Kohout ten si mne dal... to přece nemá chybu. (úsměv) On ten úsměv vyluzuje prakticky celé album, ale není to nějaký zlý škleb, spíš takový ten poťouchlý, milý výraz, člověk si to tak nějak užívá a má dobrou náladu. Takže ta muzika asi bude náladotvorná... Trochou doom metalu a funerálna dýchá 0:50, ve které si v závěru zařval majitel kyperského labelu Necroterror C. Magos (vydal poslední sedmipalec KAVIAR KAVALIER Die Urinal Therapie). V I Wanna Rock si Necrocock zahrál na rockera a trochu obrousil jinak měkce zpívající hlasivky, Ermitáž mi trochu evokuje Julii (Cesty blahem) ze Studia Y a nechybí ani taková spíše experimentální drobnost Helium, kterou Necrocock nazpíval nadýchaný héliem a zpěv připomíná spíš slečnu než chlapa. Na závěr jsou ještě zařazeny dva bonusy, které spojuje Pattaya, asi oblíbená Necrocockova destinace, kam vyráží za sexuálními radovánkami a kde se asi domlouvá anglicky, když tak zpívá; ale třeba v Asia Beauty využije i češtinu a němčinu...

Trochu zamrzí pár nedotažených věcí v bookletu, ať už jsou to chybky v názvech skladeb (resp. dvě verze názvu, třeba u Kult der Asphyxia resp. Asphyxie), nepravidelné používání velkých a malých písmen u názvů skladeb, překlepy, chybějící části textu nebo takové hlouposti, jako přebytečná mezera před vykřičníkem či tečkou; tečky jsou také používány halabala... Chápu, že to málokdo řeší, ale já jsem hnidopich. (úsměv)

Závěr si asi z přečteného udělá každý sám, případně si poslechne materiál někde na webu. Kdo měl kaviárového kavalíra rád dříve, smlsne si i tentokrát, kdo nad ním kroutil hlavou, nepřestane.

Seznam skladeb:
  1. Kult der Aphyxia
  2. Das ist Necrocock
  3. Limpopo
  4. Gastroenterolo
  5. Tomáš Kohout
  6. Tuk Tuk
  7. Girls Watch Porn
  8. 0:50
  9. I Wanna Rock
  10. Ermitáž
  11. Coco Taxi
  12. Helium

Pattaya Obsession Bonus
  1. Good Bye Pattaya
  2. Asia Beauty

Čas: 57:23

Sestava:
  • Necrocock – guitars, vocals, choirs, synths, fanfrnoch
  • Sambar – bass
  • Pitterling – drums
  • Marcel – mixing & mastering

Dear guests:
  • C. Magos (Necroterror Rex.) – murderous shouting in 0:50
  • Honza Kapák – drums in the middle of Gastroenterolo
  • Míša – lascives voices in Girls Watch Porn and Tomáš Kohout
  • Kachnička and Apple – insolent and angel voices in Das ist Necrocock
  • Vojta – throaty voice in Tuk Tuk

www.necrocockworld.com



Zveřejněno: 27. 02. 2013
Přečteno:
4399 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář