Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

UNDERSAVE – Now…Submit Your Flesh to the Master´s Imagination CD 2012, War Productions

Kdybych býval žil v Lisabonu, chodíval bych na koncerty UNDERSAVE pokaždé, když by ve svém domovském městě hráli. Mám slabost pro old school death metal a tak bych byl určitě velkým fanouškem této portugalské skupiny. Jsem stejně jako kapela obdivovatelem Immolation, Monstrosity, Incantation a starých dobrých Morbid Angel. Vlivy těchto kapel se v muzice UNDERSAVE často objevují. Někdy je to znát hodně, někdy o trošku méně. Kapela je silnější v kramflících v pomalejších pasážích. Ty mají tu správnou mrtvolnou atmosféru. Rychlejší songy se občas slévají v jednu nepřehlednou kouli. To ale nic nemění na tom, že naživo vše musí fungovat na sto procent.

UNDERSAVE byli založeni v roce 2002 a recenzovaná placka je jejich teprve prvním albem. Jinak mají na svém brutálním kontě pouze jedno EP z roku 2008 a jedno demo (rok 2005). Jak už jste zajisté pochopili, jedná se zde o underground toho nejhrubšího zrna. Zvukově je vše v pořádku, tak může být Brugo studio and Moshpit Studio spokojeno. Obal od pana André Coelheo je také velmi povedený. Příznivci různých špinavostí a morbidních nahrávek můžou být spokojeni. Po celou dobu si nahrávka zachovává tu správnou atmosféru a nechybí ji v death metalu důležitá dynamika. Mám problém jen s rychlejšími „sypačkami.“ Ty nejsem schopen rozeznat ani po mnohonásobném přehrání cd jednu od druhé. Nevím, jestli je to zvukem nebo je to záměr, ale ztrácím u nich pozornost. Jakmile UNDERSAVE zabřednou do techničtějších vyhrávek, jsem sice schopen ocenit jejich hráčské umění, ale jinak se toulám v myšlenkách někde úplně jinde a nahrávka kolem mě proplouvá bez většího zájmu.

Jinak se ale samozřejmě jedná o desku zkušených muzikantů. Nic není ponecháno náhodě a smrtící práce je odvedena na velmi dobrou. Třeba song s názvem Akeida si vyloženě užívám. Ta monstrózní předehra je skvělá. UNDERSAVE určitě mají na to rozčeřit kalné vody deathmetalového podsvětí. Muzika je to brutální, šílená, zběsilá, deptající, někdy smuteční, ale hlavně velmi „nátlaková.“ Musela vznikat v té nejodpornější lisabonské stoce a je slyšet, že kapelu jejich řeznická práce opravdu baví. Nejsem zrovna znalec portugalského undergroundu, ale mohu vám slíbit, že se porozhlédnu trochu více (znám snad jen Holocausto Canibal, Gangrenu, Secred Sin, Grog, Genocide a ještě pár dalších, ale jinak nic moc).

Now…Submit Your Flesh to the Master´s Imagination je nabušené album s temnými pasážemi, které si buď oblíbíte nebo zavrhnete. Myslím, že nebude moc lidí, kteří by se pohybovali názorově někde mezi. Deska vyvolává emoce a to je jen dobře. Vezměte si ty nejšpinavější ingredience, zamíchejte je s brutálním nátlakem a máte UNDERSAVE. Těším se na další album. Jestli je loňská deska jen taková nechutná připomínka toho, že v Portugalsku za to umí také vzít, máme se v budoucnu určitě na co těšit. Zatím zůstávám s hodnocením záměrně při zemi. Jednak ne všechny songy na albu mě úplně oslovily a jednak si nechávám trošku rezervu do budoucna. Cítím, že příště to bude ještě větší masakr. Brutální ochutnávka z Lisabonu velmi dobré kvality!


Seznam skladeb:

  1. Undersave – Now…Submit Your Flesh to the Master´s Imagination
  2. Digging and Blocking the Exit to the Unwanted Freedom
  3. Assuming a Position… a Way to Critize One´s Own Hypocrisy
  4. Akedia
  5. Disfigured Routine
  6. Abnormal Virility
  7. Anthology…Landings


Čas: 42:00

Sestava:

  • Nuno Braz – zpěv, kytara, basa
  • Hugo Pote – bicí
  • Daniel Pereira – kytara


http://www.facebook.com/#!/Undersave
http://www.myspace.com/undersave
http://undersave.bandcamp.com/
http://www.undersave.bigcartel.com/products


Zveřejněno: 12. 04. 2013
Přečteno:
3981 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář