Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

14.02.2013, Praha – HooDoo

LOCK UP - projekt metalových a grindových velmistrů, kteří si od roku 1998 čas od času na chvíli odskakují od svých domovských metalových a grindcorových kapel, aby si mohli společně zapařit a v klidu si zahrát....pro změnu opět našlehaný death/grind!


Duchovním otcem kapely je zejména grindová veličina Shane Embury (Brujeria, Napalm Death, Venomous Concept a mnoho dalších), druhým základním stavebním prvkem je pak další anglická těžká váha (nejen) na poli extrémního metalu Nick Barker (Cradle of Filth, Dimmu Borgir, a opět mnoho dalších). Tihle dva matadoři se v roce 1998 sešli s kytaristou Jesse Pintadem, který vymyslel pojem grindcore a vtiskl mu nesmazatelně tvář jako zakládající člen a kytarista legendárních Terrorizer (později též Napalm Death, Brujeria) a nahráli debutní desku ‚Pleasures Pave Sewers‘, kterou jim nazpíval další hvězdný veterán Peter Tägtgren (Hypocrisy, Bloodbath). Deska vytyčila směr, ze kterého LOCK UP za téměř patnáct let existence neuhnuli ani píď, krátké oldschoolové hoblovačky, agresivní, devastující grindcorový nápor na většině plochy alba.


Pro druhou desku byl jako vokalista přizván další hyperaktivní „stařík“ Tomas Lindberg (At the Gates, Disfear, The Crown), který na tomto postu vydržel dodnes. Specifická zdravá nasranost v barvě Lindbergova vokálu a jeho rozevlátá uřvanost se na albu ‚Hate Breeds Suffering‘ dokonale doplňuje s drtivým kytarovým tlakem a neskutečnými sypačkami, kterými si Barker hlasitě říká o post krále střelců. Pokud dnes chcete hrát extrémní grindcore, nemilosrdný sypač je věc, bez které se neobejdete - a v tomto ohledu, stejně jako ve všech ostatních, LOCK UP excelují a definují světovou extratřídu.


Náhlé úmrtí zakládajícího člena a kytaristy Jesse Pintada v roce 2006 poslalo kapelu na několik let k ledu, až se fanoušci začali ptát, jestli to znamená definitivní konec tohoto all star projektu. Odpovědí bylo doplnění sestavy o kytaristu Antona Reiseneggera v roce 2009, veleúspěšná vystoupení na předních festivalech, kde LOCK UP potvrdili pozici úřadující světové extratřídy na poli grindcoru a po devíti letech čekání taky konečně třetí dlouhohrající deska ‚Necropolis Transparent‘, ze které je jasně cítit, že tihle staří bastardi mají ještě hodně co říct!


Pokud se těšíte na nekompromisní vypalovačky s pečlivě namíchaným poměrem brutality a energie, které s vámi nebudou mít slitování, dostavte se 14. února do HooDoo, kde LOCK UP předvedou, že rozhodně ještě nepatří do starého železa!


Dvě turné v USA, čtyři velká turné v Evropě, nespočet menších šňůr, jedno turné po Jihovýchodní Asii, celkově přes 900 koncertů na kontě, 4 dlouhohrající desky a nepočítaně EP a splitů, to je vizitka jedné z největších českých grindcorových legend INGROWING! Kapela se momentálně chystá na jarní americko-mexické turné s Ahumado Granujo, takže je přijďte podpořit při ladění formy!


Jako další vystoupí také holandští grindcoroví šílenci COLLISION, mladá anglická anglická parta DRIPBACK, která mísí technický death metal s energickým hardcorem a koncertní večer otevřou pražští grindeři PERFECITIZEN.

Akce se koná 14.2.2013 v klubu HooDoo, vstupenky budou připraveny na místě za cenu 320,- Kč, ale zakoupit je můžete již nyní v tradičních předprodejích. Kompletní info o akci pak naleznete na webu www.obscure.cz.


Zveřejněno: 04. 02. 2013
Přečteno:
3112 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář