Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

ULCER – Grant Us Death CD 2013, Pulverised Records

Švédský mráz roztáhl své pařáty až do Polska. Nečekal jsem to. Většinou od našich sousedů dostávám na recenze lepší, či horší klony Vader, Azarath nebo Behemoth. Je to obrovská země, ve které je velké množství nových skvělých kapel (např. Gortal, Embrional, Hell United apod.). Ty pozvedly vlajku své země a vydaly se bojovat v zájmu smrtícího kovu. ULCER jsou jakousi pomyslnou výjimkou, bojují totiž jinými zbraněmi. V jejich hudbě se odráží spíše severské melodie, než ozvěny rodných bratrů. A tak, pokud bychom chtěli kapelu „stylově“ zařadit, museli bychom upřít svůj zrak spíše přes Baltské moře. Vyvstává tedy jednoznačná otázka. Jak to chřestí v Polsku?

S odpovědí není nutno dlouho váhat. Chřestí to skvěle! Jasně slyšitelné vlivy Entombed, Grave, Dismember a Nihilist jsou sice patrné na každém kroku, ale jsou doplněny o pověstné polské „nadšení pro věc.“ Stejně jako u ostatních smeček z Polska je i zde cd provedeno velice precizně. A to jak po zvukové stránce (Sinquest Sound Studio), tak po stránce grafické. Tady odvedl velice pěknou práci Bartlomiej Kurzok. Pokud byste někde slyšeli cd hrát, aniž byste věděli, že je to polská grupa, asi byste vůbec nepoznali, že nejsou ze Švédska. Byl to samozřejmě záměr a povedl se nad očekávání dobře. Album se poslouchá velice příjemně a rozdrtí vás s old school death metalovou poctivostí.

ULCER vznikli v roce 2006 a Grant Us Death je jejich druhým dlouhohrajícím albem. Všechny songy jsou opět nadupané severskými melodiemi. Je kladen velký důraz na „autentičnost.“ Příznivci švédské školy budou určitě spokojeni. Ostatní jen pokývají pohrdlivě hlavou a půjdou o dům dál. My, co jsme zůstali stále prokleti již od osmdesátých let, budeme chrochtat blahem. Jen lituji, že tuhle polskou odpověď na švédský death´n´roll nezve nikdo do Čech na koncerty. Dovedu si představit nějaký undergroundový klub narvaný příznivci tohoto „nemrtvého“ stylu a k tomu ULCER hrající nám pro radost a k poctě švédského království. Možná by to oživilo pořád stejné kapely, které jsou nám neustále dokola servírovány a které všichni viděli již stokrát. Ale to asi zůstane jen mým bezbožným přáním (smích). Proč o tom ale tak sáhodlouze píši? Protože mám nutkavý pocit, že ULCER musí naživo ničit vše živé!

Grant Us Death je albem, které má pro mě zvláštní kouzlo. Nečekal jsem od něj vůbec nic a postupem času se propracoval až k zařazení tohoto „švédského kousku“ do předních pozic svého playlistu. Muselo si u mě svoje místo postupně vybojovat. Možná právě o to déle zůstane v mém povědomí a budu si tenhle kousek poctivého špinavého řemesla chránit jako oko v hlavě. Cítím z Ulcer ten správný hnilobný odér, kterým má „smrdět“ každá pořádná smrtící nahrávka. Jestli máte rádi také dobře uleželé mršiny a chcete si pořádně zachřestit, nic vám nebrání v tom, abyste se stali stejně jako já uctívači ULCER. Skvělá polská odpověď na švédskou školu!

Seznam skladeb:
  1. Grant Us Death
  2. Devilspeed
  3. Bloodpainted Salvation
  4. The Love Song
  5. Godcremation
  6. Thanatoeuphoria
  7. Devitalized
  8. The Pact
  9. My Lord Has Horns
  10. When Horror Comes


Čas: 41:29

Sestava:

  • Kamil „Szwed“ Stadnicki – basa
  • Krzystof „Vizun“ Saran – bicí
  • Piotr „Mscislaw“ Bajus – kytara
  • Lucasz Salega – kytara
  • Sonneillon – zpěv
  • Angelfuck – zpěv


http://www.facebook.com/Ulcerdeathmetal
http://www.myspace.com/ulcerdeathmetal
http://www.pulverised.net/


Zveřejněno: 09. 04. 2013
Přečteno:
3590 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář