Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Sobota 9.3.2013, 20.00, Strakonice, Music bar Křemelka

LAHAR, MORTIFILIA, VEKSLAN, MURUROA


Šestý díl strakonického Pekla nad Otavou pod taktovkou DéPéHá Prodakšn proběhne v sobotu 9. března 2013 v prostoru Music baru Křemelka. Jako již tradičně je připraven stylově pestrý večer, kdy každá kapela zahraje na trochu jinou notu, všechny ale samozřejmě vycházejí z extrémních žánrů. Metal, hardcore, crust, grind... všechny tyhle styly, často pěkně promíchané, se Křemelkou začnou šířit krátce po 20. hodině...


LAHAR – thrash metal

www.myspace.com/laharfastcore

Jihočeská mlátička se v posledních dvou letech vypracovala do absolutní tuzemské špičky. Alba Až přijde čas a Umění strachu zabodovala v řadě anket, ale důležitější je, že z těchhle nahrávek doslova tryská energie a ryzost. LAHAR se s ničím nemazlí, do posluchačů střílí ultrarychlé vypalovačky, které se v současné době pohybují v thrashmetalových sférách, byť určitý pozůstatek fastcorové éry v nich stále přetrvává. Jako nejbližší možné přirovnání napadá většinu posluchačů SLAYER a Reign In Blood... Koncerty téhle sbíječky jsou ještě o poznání divočejší než samotná muzika, hlavně vokalista Banán je proslulý nespoutaným projevem, při kterém mu pravidelně „zdobí“ obličej krvavé stopy po úderech mikrofonem do čela. Že se na pódiu nikdo ani na vteřinu nezastaví je běžné, a že se pod pódiem rozjede mohutná pařba je jisté!


MORTIFILIA – death metal

www.mortifilia.cz

Západočeská úderka patří mezi tuzemské stálice. Od roku 1998, kdy se dala v Sušici dohromady, působí stále ve stejné sestavě, od začátku se věnuje melodickému death metalu a pravidelně koncertuje i vydává alba. Poslední nálož Fate vyšla prioritně na luxusním rozkládacím vinylu a kapela se mírně odklonila od dřívější tvorby - sázka na více melodií, i díky producentskému vkladu kapelníka ASMODEA Miloše Bešty, se vyplatila. Nové skladby znějí svěže a přitom jim nechybí agresivita; nové skladby zdobí spousta zajímavých kytarových sól, ale dojde i na typické deathmetalové řežby, a pozor - nové skladby se dotýkají i thrash metalu! Dříve u MORTIFILIE neslýchané postupy - a určitě k dobru věci!


VEKSLAN – black / crust

www.bandzone.cz/veklang

Minulá Pekla nad Otavou představila zajímavá nepříliš profláklá jména a „jubilejní“ šesté Peklo nebude výjimkou. Minule zazářili MÖRKHIMMEL, tentokrát z Prahy dorazí podobně orientovaná parta zvaná VEKSLAN. Relativně nové jméno na české scéně má právě s MÖRKHIMMEL mnoho společného - jednak hraje podobnou muziku, oscilující mezi black metalem a crustem (špína a zmar), jednak stojí za mikrofonem stejný zpěvák, Slávek, jehož nezaměnitelný řev nahání husí kůži. VEKSLAN mají na kontě debutový materiál jednoduše nazvaný EP 2012, který je k poslechu na Bandzone a který na živo semele všechno na jednu hromadu. A není divu, v kapele působí muzikanti známí z dalších zajímavých seskupení, jako byla BALACLAVA nebo !ÚL. ZLO!


MURUROA – crust / grind

www.bandzone.cz/mururoa

Písecká MURUROA funguje čtvrtým rokem a postupně se vyprofilovala v zajímavý soubor kombinující grind a hardcore. Do uvedených dvou žánrů navíc pánové přidávají i prvky thrash metalu a dokonce nechybí kytarová sóla, na stylové poměry netradiční a zajímavá. I MURUROA patří mezi divoké kapely, hlavně řvoucí Zebra to na pódiu nevydrží a co chvíli zmizí mezi přihlížejícími. MURUROA zatím nemá plnohodnotný vydaný materiál, ale nechyběla na kompilaci Posloucháte jižní Čechy 2 a aktuálně má nahrané nové songy, které vyjdou na splitku s brazilskou grindovou partou BAIXO CALAO, která pochází ze samotné Amazonie a kterou jste již měli možnost vidět loni na Obscene – ochutnávka již nyní na BZ.


Vstup: 100 Kč


Info:

www.bandzone.cz/fan/depeha

http://www.facebook.com/events/136965793133576/




Zveřejněno: 01. 03. 2013
Přečteno:
3345 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 03. 2013 17:15 napsal/a Johan
Už zítra vychází EPMMXII od VEKSLAN!!!
Je to tak, za pár hodin oficiální premiéra EPMMXII, slavnostní uvedení na temno světa v rámci Pekla!
05. 03. 2013 20:45 napsal/a immortal
To bude jízda!
Tak v sobotu Peklo, příští týden Diabolical v Plzni a další sobotu Deadly Storm v Božkově - to nemůže dobře dopadnout :-D .