Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SCENT OF DEATH – Of Martyrs´s Agony and Hate CD 2012, Pathologically Explicit Recordings

Pocity lovené zvěře. Ukryti v temných zákoutích čekáme na své lovce. Chtěli bychom být také těmi, kdo je na jejich straně, ale není nám přáno. Běžíme lesem plným stínů. Jdou po nás. Cítíte ten strach vznášející se mezi korunami stromů? Každé album s dobrou muzikou by mělo vyvolávat u posluchačů nějaké emoce. Španělé SCENT OF DEATH na mě působí dojmem zkušených lovců. Moc dobře vědí, jak složit dobrý song. Nezahlcují své fanoušky alby v pravidelných intervalech. Spíše jednou za čas vyrazí na lov a rozstřílejí vše ostrými náboji. Za celou svoji loveckou sezonu (od založení kapely v roce 1998) vydali pouze dvě alba a jedno EP. V roce 2002 na sebe nejdříve upozornili EP Entangled in Hate. Pak vyrazili na dlouhý lov až v roce 2005 s deskou Woven in the Book of Hate (vynikající zásek!). Pokaždé se jednalo o pořádnou nálož  precizního technického death metalu. 

Někdy si říkám, kolik mi ještě zůstane utajeno hudebních klenotů? Internet nám sice dává spoustu nových možností, ale není všemocný a tak bývají nejlepší tipy stejně ty, které jsou předávány ústně. Pak až následuje doplnění znalostí z informační dálnice. Nezastírám, že si před každým napsáním o promo cd nejdříve kapelu proklepnu pomocí mp3. U Of Martyrs´s Agony and Hate jsem zažil prvotní šok již při přehrání ukázek na bandcamp. Taková energie se neslyší zase tak často. Zaujal mě i jakýsi neklid sálající z této desky. Jednotlivé riffy jsou vystavěny tak, že moji mysl nenechají ani na chvilku v klidu. Jsem při poslechu vždy chycen a „donucen“ se pečlivě soustředit. Jejich muzika je technická, propracovaná, ale vše je poskládáno s takovým citem pro „píseň,“ že jsem si při každé náloži u hi-fi věže opravdu připadal jako štvaná zvěř.

Inspiraci si SCENT OF DEATH vzali u Morbid Angel nebo Hate Eternal, někdy zazní i lehounký vliv Immolation, případně Deicide. Tyto odkazy na slavné kapely berte ale jen jako přirovnání. Upozorňuji, že se nejedná o žádnou kopii. Spíše bych to nazval esencí toho nejlepšího, co výše zmíněné spolky kdy složily. Death metalovou cenu za zvuk a mix by měl získat André Tavares. K tomu bych klidně přihodil i ocenění za skvělý obal Jumali Katanimu. Ten booklet je taková nádhera, že bych si ho dovedl představit i jako obraz na stěně svého pokoje. Všechno je pro fanoušky připraveno v perfektní podobě. Opravdu krásná práce! Doufejme, že nebyla zbytečná a posluchači se nespokojí jen se zmršeným formátem mp3. Opět jsem zažíval ty skvělé pocity vlastnictví fyzického cd (asi jste stejně postiženi, protože jinak byste recenzi asi nečetli, co?). Milovníci vinylů si přijdou také na své, protože v lednu vychází deska i na asfaltu u Bloody Productions.

Není to sice tak dávno, co jsem dostal ránu od SCENT OF DEATH rovnou na komoru, ale oblíbil jsem si jejich desku Of Martyrs´s Agony and Hate natolik, že bývá mým velmi častým průvodcem. Pořád odkrývám další a další nánosy vrstev jednotlivých riffů. Jako archeolog si užívám postupné objevování nových rytmů, melodií a odhaluji s nadšením nuance v textech. Jediné čeho lituji, je, že mi kapela zůstala tak dlouho utajena. A tak berte tuhle moji recenzi jako takové malé upozornění, že ve Španělsku je skupina lovců drtících prvotřídní death metal té nejvyšší kvality. Pokud jste death metaloví fajnšmekři a dovedete ocenit krásu smrtícího kovu, je pro vás deska jako stvořená. Někdy je velice příjemné být ulovenou zvěří. Death metalový klenot, který zraje každým dnem!

Seznam skladeb:

  1. Awakening of the Liar
  2. The Enemy of My Enemy
  3. Ego Te Provoco
  4. Feeling the Fear
  5. A Simple Twist of Fate
  6. Man Kills, God Too
  7. The Father´s Sins
  8. The Sleeper Must Awake
  9. Sear Me in a Sea of Snakes


Čas: 39:26

Sestava:

Carlos F. Caballo – basa
Jorge F. Taboada – kytara
Bernardo Estévez – kytara
Sergio M. Afonzo – zpěv
Rolando Barros – bicí


http://www.myspace.com/scentofdeathmetal
http://scentofdeath.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/scentofdeathmetal
http://www.youtube.com/user/deathfromourense2
http://www.pathologicallyexplicitrecordings.com/
http://www.bloodyproductions.com/



Zveřejněno: 03. 02. 2013
Přečteno:
4269 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář