Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Plzeň - Pod lampou, 25.9.2004, F.O.B., AVENGER, THE RAYS OF THE SUN, SORATH

Jako organizátoři jsme šli do posledního koncertu na letošním jubilejním pátém ročníku Metal Breath Tour 2004 bez zjevné nervozity neb se nám všechny předchozí zastávky zdařily celkem na výtečnou. Šlo tedy jen o to, zda bude Plzeň opět tak skvělá, jako bývá při vystoupeních Sorath na domácí scéně. Předem mohu prozradit, že zase podtrhuji byla skvělá! Již po osmé hodině večerní se klub začal plnit a již ve tři čtvrtě na devět bylo vše přichystáno pro první zahřívací kapelu toho večera.

Hlavní šéf koncertu Pavel Kusniarik zavelel začít v 21:00, což se také následně stalo. Původně byla na plakátech uvedena jako předkapela plzeňské zastávky jihočeská Mater Monstifera, ale již několik týdnů před akcí se kapela omluvila. Musím prásknout, že jeden člen vyhrál zajímavý zájezd, který se opravdu nedal odmítnout! Mater Monstiferu nahradili další Jihočeši - F.O.B. K téhle kapele jsem byl poměrně často hodně neshovívavý a některé kritiky adresované na ně byly určitě na místě. Jenže jsem je tohle léto viděl koncertně vícekrát a musím uznat, že kapela udělala za poslední léta obrovský skok. Živě totiž z F.O.B. čiší svěží energie, upřímnost a obrovské nasazení, s nímž musí zakonitě u fanoušků vyhrát. A vyhráli. Předvedený sic ne moc originální death metal totiž získal plzeňské publikum do jejich přízně. A zaslouženě.

Následovalo vystoupení dalších Jihočechů (není již tu už nějak moc?) AVENGER. Řekl bych, že to bylo druhé nejlepší vystoupení celého turné po jejich ?domácí? scéně ve Strakonicích. Bylo vidět, že se klukům v Plzni hrálo skvěle a opět se zadařilo. Melodický black death slavil opět úspěch, jako v podstatě každá kapela toho večera.

Třetím pánem na holení byli na scéně THE RAYS OF THE SUN, což přineslo do atmosféry koncertu skvělé doommetalové uklidnění po dvou nespoutaných kapelách. Musím se opakovat, ale bylo to možná jejich nejlepší vystoupení celého turné, hrálo se jim dobře, což na nich bylo vidět, fanoušci si jejich hudby řádně užívali. Rozhodně si opět získali kompletně stranu publika.

Posledními vystupivšími celého turné byli domácí SORATH. Opět jako vždy v Plzni patří publikum jenom jim. To, co se vždy odehrává v ?kotli?, to je síla. Skvělá atmosféra, skvělé ovace, kapela si vše řádně užila. Vrchol celého turné.

A co diváci? Lampa byla téměř zaplněna, skoro stovka fanoušků si našla cestu, což je na současnou situaci naprosto skvělé. Díky samozřejmě patří všem zúčastněným kapelám, kterým tímto za organizátory celého letošního turné chci velice poděkovat. Ode všech to byl naprosto profesionální výkon díky němuž se opět letos podařilo se skromnými náklady turné uspořádat. Dřívější ročníky byly vždy shrnuty také zákulisními libůstkami, ztrátami atd. No jo, jenže letos všechno proběhlo v tak naprostém klidu, že to není ani možné. Kdybyste se mě zeptali na nějaké ?veselé zážitky z natáčení?, já vám je prostě neřeknu. Všechno bylo i přes ?divoké? kapely naprosto klidné a pohodové. Což je možná největší změna od dřívějších ročníků? A co další ročníky? To je zatím ve hvězdách. Nechte se překvapit. Každopádně máme všichni zúčastnění radost. Turné 2004 se podařilo nadmíru. Díky také fanouškům.

Pavel Maňas, 21. října 2004 (pro Fobiazine.net a Metal Breath Production)

Fotky - Hanka


Zveřejněno: 21. 10. 2004
Přečteno:
3264 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář