Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

12. 1. 2013, Strakonice – Restaurace Jiskra

Můj první koncert v novém roce na sebe nenechal dlouho čekat. Strakoničtí „Thrasher´s crew“ naplánovali na druhou lednovou sobotu pořádný „bordel“. Místem útoku jihočeské undergroundové scény se stala Restaurace Jiskra. Poměrně prostorná hospůdka, dobrovolné vstupné a kvalitní sestava kapel – to byla hlavní lákadla. K poslechu a tanci byly připraveny zahrát bandy BEHIND THE CEMETERY WALL, KAOSQUAD, CONOPED a DELIKVENCE 11. Po příchodu do Jiskry se zdravím se známými tvářemi, přispívám u vstupu a místo uvítacích fanfár hraje kompilační vinyl Ultrametal s peckami od Master´s Hammer, Debustrol, atd… (úsměv). (Peťan)

První akcí roku 2013 byl koncert na podporu místní scény, vstup byl dobrovolný a já jsem zde zanechal pro dobrou věc svých sto korun. Dle pořadatelů se nakonec vybral slušný obnos – ostatně návštěvnost se povedla. Prostor restauračního zařízení se dotkl historie a připomněl skutečný význam undergroundu. Doslovná rodinná atmosféra byla cítit po celou dobu večera.  (Míra)

Já jen dodám, že prostor by pojal tak stovku lidí a že byl poměrně slušně zaplněný – odhadem došlo nějakých 70 fanoušků punku, metalu a HC. (Johan)

První na řadě jsou CONOPED. Strakonická parta s výmluvným názvem to rozjíždí ve velkém stylu. Plná Jiskra brzy pochopí, že není čas na osmělování se a v kotli to začíná trochu vařit. CONOPED sází jeden vál za druhým. Mix crustu, punku a grindu funguje naživo výborně. Punkové vypalovačky střídají několikavteřinové nášupy. Kluci se baví, stejně jako všichni v sále. Na závěr CONOPED přidávají dva covery. Tady zabrousíme do nefalšovaného thrashe a Kreator s Toxic Holocaust určitě udělali radost nejen mě (úsměv). Stále pořád ještě krátce fungující CONOPED už bez mrknutí oka patří mezi kvalitní jihočeské bandy. (Peťan)

První kapela večera to pořádně rozjela. Strakonická parta CONOPED, složená z členů dalších strakonických kapel, se prezentuje výbušnou směsí hardcoru a thrash metalu, který letí rychle jako namydlený blesk a který minulý rok vyšel na demu Hovno hoří. Špinavější zvuk a prostory restaurace dodaly vystoupení punc undergroundu a CONOPED rozehřáli zmrzlé návštěvníky a připravili je na další poslech a pohyb. (Míra)

Hlavně cover od Kreator byl poměrně svérázný – je zajímavé, že tuhle skladbu hrají kapely napříč žánry, a to i přesto, že pochází z ne zrovna populární desky Outcast. CONOPED to zahráli HC stylem a neznělo to vůbec špatně. (Johan)

Staří Carcass, Napalm Death a zvukový bordel (v dobrém smyslu), to jsou KAOSQUAD, jak se hodí a patří k danému stylu. Sleduji, že kapela jde nahoru a za krkem mě bolí čím dále více. Pro mojí osobu, uši a srdce to byli hlavně oni, kteří se stali č.1 toho večera. Během večera se mix death metalu, grindu a hardcoru změnil v třaskavinu a kapela se předvedla ve výborném světle. Osobně se těším na chystané split s BTCW. Plné prostory zařízení Jiskra se prohýbal v základech. Pokud bylo venku pod nulou, tak uvnitř se teplota blížila varu. (Míra)

Po krátké pauze přicházejí přespolní staromilci KAOSQUAD. Asi to už bude znít jako otřepaná fráze, ale nemohu jinak – tohle je prostě masakr! Pokaždé když KAOSQUAD vidím, propadnu se časem. Old school death/grindový bordel, rychlé sypačky, krátké a úderné valivé pasáže. Střídající se vokály, praskající basa a zběsilé bicí. Na závěr společně se Žroutem (Lahar) cover od S.O.D.. Mosh, třepající palice, pot a naprosto poctivá muzika. Tohle je hudba pro srdcaře. Jihočeští Terorrizer opět bodovali naplno a věřím, že o téhle bandě ještě hodně a dlouho uslyšíme. Díky Mosh! (Peťan)

Mosh, mosh, mosh, lidi nesení nad hlavami ostatních, kotel vřel, oba blonďáci neustále v pohybu, KAOSQUAD evidentně míří nahoru. A když bafl basu Žrout, bylo vymalováno. I pro mě nejlepší kapela večera. (Johan)

BEHIND THE CEMETERY WALL jsem delší dobu neviděl a hned po prvních skladbách je vidět, že celá kapela je zase o dost dál. Rámus (Avenger) na druhou kytaru a nezničitelný Kozel (Kaosquad, Lahar) s basou do sestavy zapadli parádně. BTCW nikoho rozhodně nešetří a sypou jeden vál za druhým. Kratičké grindovky střídají delší skladby, které mají co dočinění s thrashem, crustem nebo i lehce death metalem. Vše zahrané s příchutí punku. Baví se kapela, baví se celá Jiskra. Mosh a rychle do finiše. BTCW nikdy nezklamou a také tentokrát to byl pořádný nášup. A to i přes lehký alkoholový závan (smích). Díky! (Peťan)

Třetí v pořadí se představili BTCW, kteří ve svém středu mají drobnou zpěvačku s hlasem, který láme skály. Slušně rozjetá divočina strhávala fanoušky a provizorní moshpit se rozjížděl téměř u každé písničky. Pomyslná třešnička na hardcore/metal/grind dortu. (Míra)

Na závěr vtrhli na scénu strakoničtí punx DELIKVENCE 11. Načesat číra a rychle na věc. Energický hardcore-punk a správně špinavý zvuk udržely osazenstvo v dobré náladě. Rychlý sled skladeb, dobré texty a chytlavé riffy zkrátka musely bavit. DELIKVENCE 11 byla povedenou tečkou za výborným večerem. (Peťan)

Měl jsem za to, že DELIKVENCE 11 mydlí čistý punk, ale mixem punku a HC i zemitými riffy mě docela příjemně překvapili. Do předních řad se přesunuli punkové a i poslední kapela zahrála pro početné publikum. (Johan)

Jednoduchý a přímočarý “Motörhead” styl, který zazněl jako poslední, předvedli DELIKVENCE 11. Příjemně si člověk zadupal do tempa, ale po předchozích extremních stylech se jednalo o poklidné rozjímání. Tím nechci srážet kapelu mně se to líbilo a pánové odvedli dobrou práci.  (Míra)

Tím celá akce skončila s velmi kladným výsledkem. Pokud se bude opět podobná událost konat, pak neváhejte a podpořte lokální scénu. Třeba 9.3., kdy na Křemelce zahrají Lahar, Mortifilia nebo Vekslan. (Míra)

První letošní akce ve Strakonicích zaměřená na extrémní scénu se vydařila po všech stránkách. Výborná sestava kapel a především velmi dobrá návštěvnost byly zárukou kvalitní zábavy. Proto patří dík všem, kteří za celým koncertem stáli. Underground žije a jižní Čechy nekončí... (Peťan)


Zveřejněno: 16. 01. 2013
Přečteno:
3481 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář