Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

9. 2. 2013 Ostrava (Barák), 15. 2. 1013 Praha (Nová Chmelnice), 16. 2. 2013 Brno (Fléda)

Nejkratší měsíc v roce s sebou letos přináší největší událost letošní zimy: 5. jubilejní ročník DARK VALENTINE, jehož předchozí ročníky hostily mnohasethlavý dav hudbymilovných ztracenců. Temný světec se 16.2. 2013 ve svém svátečním hávu již popáté plíží ulicemi Brna a zve své věrné do klubu Fléda, kde nad nimi roztáhne svá ochranná křídla, naplní jejich srdce mystickou energií a jejich uši hudbou lahodnou i bouřlivou.


Po úspěchu předchozích ročníků však DARK VALENTINE se ale jeho kostnatý pařát sametové tmy zasekne také 15.2.2013 do Prahy (Nová Chmelnice) a 9.2.2013 do Ostravy (Barák). Opona, jež dělí dva světy, se vždy roztáhne v 18.00 a odhalí jak nadšeně očekávané stálice nemrtvé scény, tak nově zrozené sirény noci, jejichž vábení nelze odolat.


Nečeká na vás nikdo menší, než Andělem ocenění SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY, jejichž proud tklivých melodií se již rozlil za hranice naší domoviny do Holandska, Belgie, Německa, Švýcarska i Rakouska, protekl mnoha festivaly včetně německého Wave Gotik Treffen a předzpíval mnoha žánrovým veličinám (Anathema, The Gathering, Cradle of Filth). „Silenti“ dokazují, že melancholie folkového metalu lze čerpat nejen v severských pláních, ale i v našich lidových písních a baladách. Zavřete tedy oči, ponořte se do proudu a nechte se jím unášet do dávných pohanských časů, kde se vzduch chvěl magií...


Jubilejní pátý ročník přilákal i děti noci z daleké země rudého vína, prokletých básníků a legend o zmizelých městech. Z Francie k nám zavítá skupina KELLS (pouze Praha a Brno), jejíž hudba v sobě ambiciózně snoubí nu-metal a symfonický metal. Také Kells se mohou pochlubit spoluprácí s umělci jako Tarja Turunen, Leaves Eyes či Epica. Příhodně k příležitosti svátku zamilovaných zazní sopránový vokál frontmanky Virginie v romantickém jazyce francouzském, divoké kytarové riffy ovšem písním nedovolí, aby vás příliš ukolébaly.


Na maškarní bál masky rudé smrti a nevěstky babylonské vás vezmou strůjci této dekadentní noci, brněnská skupina MISTY WAYS, pohybující se na pomezí expresívního metalu s výraznými symfonickými prvky a dark rocku, čemuž skupina sama říká moon metal. Osloví vás hudbou vášnivou, temnou, mrazivou i dravou, prosycenou výraznými vokály zpevačky Katryny a kytarovým malířstvím. Hudbou, která i v ledovém únoru dýchne hřejivou vůní podzimu a mlhou, jež vás přiměje propadnout jejímu kouzlu, takže se přistihnete, že vám ještě cestou domů zní v hlavě slova „welcome to my world, to the harvest moon garden...“


Na vlně symfonického a melodického metalu s lehkým deathovým podbarvením vás domácí ARCH OF HELL vezmou do pekla a (možná) zpět. Dámský melodický vokál se střídá se screamem i growlem, náladové klávesy a neotřelé kytarové riffy slibují nevšední zábavu. Vokály i nástroje se zde skvěle doplňují, duní energií a víří v extatickém rytmu, odkazujícím k síle severského metalu. Nedivte se, vyzvou-li vás k zběsilému tanci.


Čistě gothický rock v podání skupiny STOKER, jež si vybudoval na brněnské scéně značnou popularitu, vám pak zmrazí krev v žilách a hluboký hlas Roba Paterliniho protne srdce jedovým šípem vtipálka amora. Tempo se zpomalí a nastane příležitost, kdy si děti noci nad sklenkou absintu či panenské krve budou moci za poslechu líbivých hitů vyměnit svá tajemství.


Příznivci instrumentální hudby a klasických nástrojů pak zaplesají nad přítomností „české Apocalypticy“, skupiny CLAWED FOREHEAD v originálním nástrojovém složení: housle, dvě violoncella, kontrabas, bicí, s občasným obohacením o violu da gamba a zpěvy. Tóny vtrhnou do vašeho nitra jako apokalyptičtí jezdci a rozezní každou strunu až k extázi. Těšit se můžete na vlastní tvorbu kapely i oblíbené hity známých skupin.


Tu pravou romantiku pak večeru dodá gothic-rocková skupina TEZAURA (pouze Praha a Ostrava) v čele se sličnou zpěvačkou Lori, která vás pohladí příjemným vokálem a zaplaví oblaky psychedelických bublin. Hravá image ve spojení s technicky vymazlenými a zároveň chytlavými melodiemi jim vysloužila ojedinělé zařazení do hudebního žánru „barbie metal“ a divákům zaručuje pastvu pro uši i pro oči. Temný Světec této mladé partě z Brna prorokuje velmi slibnou budoucnost.


A jelikož vláda Valentýna nekončí s prvním rozjezdem, můžete protančit celý zbytek noci pod taktovkou týmu z www.cavern.cz, předního Dje brněnské scény IceDolla či DJ Zlyhad, jež vám splní veškerá hudební přání, než vás k ránu propustí tóny hořkosladké „Illusion“.


A abyste si akci mohli užít všichni, stlačíme vstupné dolů víc, než je gravitační síla uprostřed černé hvězdy, takže cena v předprodeji je za to vše jen 170,- Kč. Lístky v předprodeji budou dostání v Indies na Kobližné od 17. 1. 2013.


Lístky jsou dále k dostání i na portálu www.smsticket.cz.

Funguje to tak, že zašlete podle pokynů na uvedeném profilu SMS v hodnotě 50,- Kč čímž získáte rezervaci a právo dostat na místě akce v den konání vstupenku za předprodejovou cenu (kterou potom bez těch padesáti už zaplacených korun doplatíte na místě). Výhody? Nemusíte nikam chodit a nemusíte hned teď mít 170,- Kč.





Zveřejněno: 13. 01. 2013
Přečteno:
3358 x
Autor: Niviat | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář