Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

28.12.2012, Praha - Klub 007 Strahov

Poslední koncert roku 2012 v klubu 007 Strahov s výbornejma kapelama a spoustou dobrýho jídla, zakončenej vydatnou afterparty s akustickou hudbou od Bogotá Orkestar.

S Reason To Care jsem se seznámil díky Petrovi z Damage Done Records, labelu, na kterém vyšla jejich poslední deska 'Dear Liv Ivy'. Právě tuhle desku mi pan Kormidelník donesl na koncert na sedmičce a ačkoliv to neni zas tak dávno, dneska si už nevybavim, co tam tenkrát hrálo. Naprosto přesně si ale pamatuju, jak moc mě ta placka na první poslech uchvátila a tohle prvotní platonický poblouznění přešlo ve zdravej vztah, kdy tenhle počin má čestný místo v mojí skromný sbírce. Je to jako když koupíš deset bonboniér, z každý vybereš dva tři nejlepší kousky a uděláš z toho bonboniéru novou. Představte si místo bonbónů kapely jako Amber Inn, Still Life, Mohinder, Catharsis, Sunny Day Real Estate, Comadre či Moder Life is War a výslednou sladkostí bude právě zvuk Reason To Care. Přidejte k tomu jejich nevšední pojetí vystoupení se zvláštně osvětleným podiem, stoprocentní nasazení a fakt, že kluci jsou skvělý lidi i mimo podium a máte jednu z nejlepších kapel, která v současný době brázdí evropský hardcore rybníky.

Stejně jako Reason To Care, tak i Bridges Left Burning si zahrají na naší akci letos již podruhé. Jejich koncert v Chapeau Rouge byl překvapením i pro nás samotné, takovou explozi energie a čisté nadšení jsme rozhodně nečekali. Texty se silou a poselstvím The Smiths, naléhavost s odkazem na Modern Life is War a nasazení Another Breath.

Brooks Was Here
jsou můj velký letošní objev. Narazil jsem na ně náhodou při večerním brouzdání po netu a jejich hudba mě rázem probudila z ospalé večerní melancholie. Miluju kapely jako Samiam, Hot Cross, Fugazi či At The Drive in a je pro mě neskutečně osvěžující narazit na mladou kapelu, která kráčí ve šlépějích těchto velikánů.

Za místní scénu vyrazí ztéci vrchol strahovského kopce dobrodruzi Palahniuk.

Facebook event události: http://www.facebook.com/events/159142867559320

Odkazy:

Reason To Care (DE, Damage Done Records) - http://reasontocare.bandcamp.com/
Bridges Left Burning (DE, Down The Drain Records) -www.bridgesleftburning.com
Brooks Was Here (pl) - http://brookswasherepl.bandcamp.com/
Palahniuk (CZ) - http://bandzone.cz/palahniuk

Zveřejněno: 26. 12. 2012
Přečteno:
3239 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář