Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

GEROY - PROMO CD CD-R 2004 - selfrelease

Sympatický průvodní dopis  přiložila kapela Geroy ke svému promu. Zároveň zaslala i druhé CD s fotkama, ukázkama z koncertů, texty a názvy skladeb. Promáč, jak je v dopise vysvětlováno, zatím nemá booklet ani potisk, ale plánuje se obojí (až se dají dohromady finance). Stylově se pánové zařadili sami ? power melodický HC. Kapela je čtyřčlená, zpívají hned tři, přičemž převládá jeden sólový zpěv, zbývající dva se realizují ve sborech, kterých je na nahrávce spousta.

Po intru (hluk a štěká pes a hřmí a prší a střílí se a možná je to z nějakýho filmu, ale já nevím z jakýho) se rozjede první hraná a zpívaná skladba. Ale pánové nezlobte se, tohle je bída, která by snad ani za komančů neměla šanci někoho zaujmout ? řekněme pomalej HC, k tomu úplně blbej tetx o mafiánovi ? Třetí věc má aspoň zajímavěji udělanou kytaru, je melodičtější a ukazuje se v ní naplno další slabina ? zpěv. Do téhle skladby by klidně pasoval melodičtější, ale vokalista se drží drsnější polohy (a navíc je to lehce falešný). Při další skladbě se mi zdá, že zas poslouchám tu první, takže 2 šipky vpravo. Následuje cover mixu ZNC a Dana Landy ? přesně tohle mi připomíná věc č. 5, až na zase příšernej text. Ty už dál nebudu raději komentovat, protože se jedná o rýmovačky tak ze základky a nebo silácké řeči. Refrén v šestce evokuje starej Telex a tahle věc se mi konečně aspoň trochu líbí, je svižná a je v ní slušná kytarová pasáž.

Přiznám se, že půlhodinka od Geroye je na mě moc. Poslechl jsem to několikrát, ale nenašel důvod k archivaci či dokonce k opakovanému dobrovolnému poslechu někdy za měsíc nebo za rok. Prostě to beru jako demáč začínající kapely se všema neduhama. Doporučuju ušetřené penízky nevyhazovat za booklet apotisk CD, ale schovat do prasátka na další nahrávku, řekněme za rok. Mezitím se víc zamyslet nad stavbou skladeb a texty, zkusit sehnat sólovýho zpěváka a cvičit a cvičit a cvičit ? ono to snad přijde.

Čas: 33:40


Zveřejněno: 17. 10. 2004
Přečteno:
3320 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář