Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Kapela Destroying Divinity v současnosti hledá zpěváka. Probrali jsme jejich zkušenosti s vydáním desky Dark Future u zahraniční společnosti. Bubeník Zdenál \"Ommurtag\" vysvětluje, proč kapela upadla do delšího spánku.

Zdravím Destroying Divinity! Na vašem bandzone profilu je neustále uveřejněna zpráva, že hledáte zpěváka. Přitom budete mít (nebo jste již měli) koncert s Vader a Hypnos v Uherském Hradišti. Tak máte nebo nemáte zpěváka? Nebo hrajete bez zpěváka?

Taky zdravíme. Ano, zpráva na profilu, že hledáme zpěváka,  je stále aktuální. Sice jsme pár zájemců zkusili, ale nebylo to ono, nějak jim to nešlo. A protože už nechceme dál čekat, tak jsme se rozhodli, že zkusíme hrát koncerty bez zpěvu. Takže i v Uherském Hradišti odehrajeme bez zpěváka. Už jsme tak odehráli pět akcí.

Ono mi vůbec přijde, jako byste byli nějakou dobu v umělém spánku. Nikde o vás nebylo vidu ani slechu. Jaký je současný stav? Jste klasická plnohodnotná kapela nebo fungujete jen občas na koncertech?

Tak to nebyl jen umělý spánek, to bylo přímo „koma“. Které vlastně trvá pořád dál.
Jsme „plnohodnotná“ kapela bez zpěvu, takže bez toho to nebude nikdy ono. Zkoušíme, skládáme nové věci, i když to jde hrozně pomalu, ale fungujeme. Jinak skoro všichni už nás pohřbili a myslí si, že nehrajeme. Možná i proto se žádný další vokalista nehlásí. Tak i když to působí zvláštně, jsme se dali na hraní koncertů bez zpěvu, abychom dali najevo že jsme pořád ještě tady a případní zájemci se mohou klidně ozvat. Nebo už všichni death vokalisti vymřeli? Snad ne, ozvěte se!!!

Před lety jsem si pročítal divokou diskuzi na jednom nejmenovaném metalovém serveru a byl jsem docela šokován. Padala tam hodně silná slova. Nechceš se k tomu vyjádřit a uvést vše na pravou míru? Dost divoce se tam diskutovalo o odchodu/vyhození zpěváka Erika. Změnila se nějak situace od té doby? Zazněly tam dokonce „názory“ o tom, že byl „vyhozen“ kvůli špatné angličtině apod.

Kvůli angličtině to rozhodně nebylo. Kdo to dnes zkoumá u deathových kapel? Ani „originál“ Anglán nerozumí všemu, a když chce vědět víc, od toho má v bookletu texty.
Erik s náma není a ani se mi nechce to řešit. Jenom řeknu, že si pořídil kytaru a hraje.
Máme dvoučlenný band Erik - kytara, Ommurtag - bicí.

Vaším posledním počinem byla deska Dark Future. I po těch dvou letech se pořád k desce vracím. Podle ohlasů v recenzích asi nejsem sám. Jak se zpětně na tuhle desku díváš? Máš k ní nějaké výhrady, chtěl bys něco udělat jinak, lépe?

Dík. Je fajn, že se ti Dark Future pořád líbí. Víš, já nejsem z těch, co poslouchají vlastní nahrávky, teda občas jo, abych nezapomněl, co jsme stvořili. Takže odpovím klasicky. Vždy jde všechno udělat lépe a jinak, a o to se budeme snažit i na příští nahrávce, ale jestli potom budeme spokojení? To snad ani nejde, zase se něco najde, co by šlo jinak atd.

Desku jste vydávali u americké firmy Brutal bands. Pomohla vám tato firma se nějak prosadit v zahraničí nebo deska „zapadla?“ Byli jste spokojeni s propagací, prodejem apod.? Smlouvu jste měli tuším na dvě alba (do roku 2012). Šli byste do toho znovu?

Myslím, že deska zapadla. My vlastně nevíme, co firma udělala nebo ne. Protože komunikace skončila na mrtvém bodě. Ze začátku to bylo ok, potom  Sčoty odpovídal na maily po měsíci, po dvou…až přestal úplně. Určitě víme, že vyšlo CD a udělal i promo CD, ale co dál? Takže spokojenost velká… Smlouva byla fakt na dvě CD, ale rozhodli jsme, že skončíme. Tak jsme poslali mailem, že končíme, jestli teda nemá o nás zájem a dodnes (už je to pár měsíců) se neozval. Takže s touto firmou už by jsme do toho určitě nešli!

A rovnou se zeptám. Tím, že jste album vydali u zahraniční firmy, dali jste jasný signál, že chcete prorazit v zahraničí. Trvá to i nadále? Máte pořád ambice „útočit“ hlavně na trhy mimo naší republiku?
 
Kdo by nechtěl prorazit za hranice naší malé zemičky? Obzvlášť, když o druh hudby co hrajeme, není u nás moc velký zájem. Jistěže by jsme byli rádi, kdyby se naše céda dostala za hranice, protože u nás je trh dost malý.

Na youtube jsem viděl i klip ke skladbě At War With Two Words. Nejsem sice filmový odborník a kritik, ale zdá se mi, že nedopadl moc dobře. Nápady jsou sice dobré, ale to provedení mi přijde poněkud podivné. Je vidět, že klip vznikal narychlo a kameraman měl občas roztřesenou ruku. Nebyly peníze? Nebo jste si vybrali špatného „režiséra“?

Tak to je průser tento klip. Ani jsme ho nechtěli zveřejnit, jak se nám zdál být hnusný, ale když už jsme pustili do světa, že klip chystáme, tak jsme ho hodili na net, abychom se na tu hrůzu nemuseli dívat sami. Zpracování je naprosto otřesné. “Pan“ kameraman a zároveň zpracovatel klipu nám nasliboval to, co nebyl schopný splnit. Přes polovinu záběrů vůbec nepoužil, protože se mu nepovedly a tak z toho vylezla neúplná a špatně zpracovaná blbost.

Nedá mi to a musím se zeptat. Nikde jsem nenašel desku Dark Future na vinylu. Vyšla vůbec? Pokud ne, uvažujete o vydání? Co vlastně ty a tvůj vztah k vinylům?

Pokud vím, tak na asfaltu Dark Future nevyšlo. O vydání jsme uvažovali asi tak patnáct minut a hned jsme to zavrhli. Byla by to sice dobrá rarita, ale pro koho? Kapelka jako my je ráda, že prodá pár kusů CD a ne tak ještě vinyl. A vydávat to sami pro sebe nemá cenu.

A další moje oblíbená otázka. Kapelu jste zakládali v roce 2001. Máte za sebou 11 let působení na české scéně. Změnil se za tu dobu hodně přístup vydavatelství, fanoušků, časopisů apod.?

Vydavatelství se asi moc nehrnou do vydávání CD, protože se z toho stává prodělečný podnik. Fanoušci mají na výběr mega kapel na netu, ale málokdo je podpoří koupí nosiče nebo návštěvou koncertu a časopisy klasicky tištěné skoro všechny zanikly.Tak zbývají jenom net ziny a ty jsou pořád v pohodě.

Vaše kapela byla vždy zařazována do kategorie „klasický death metal“. Určitě sleduješ i českou scénu. Jaké kapely tě poslední dobou zaujaly a které české desky si doma pouštíš?

Dřív jsem to sledoval víc než dnes, sbíral jsem nahrávky našich kapel. Teď už to není tak žhavé. V poslední době jsem si poslechl desky jen od Heaving Earth a Hypnos. No a na netu jsem poslechl třeba Brutally Deceased, Dysangelium, March of the Hordes.

Dá se vůbec někde sehnat nějaký váš merchandise? Hledal jsem, pátral, ptal se a nikde nic.

Merchandise měl mít na starost Scott a jeho Brutal Bands. Na svých stránkách měl reklamu na naše trika, mikiny, nášivky, samolepky, plakáty… a samozřejmě nám nic neposlal. Tak jsme si poslali normal objednávku, že si nějaké věci koupíme a jako už tradičně se ani neozval. A podle smlouvy měl on práva na svoje merchandise a my jsme teda nemohli udělat svoje s tím motivem posledního CD. Tak jsme udělali aspoň svoje trika, která jsou k sehnání jen u nás na objednávku. Fotka trika je na profilu na bandzone a na facebooku.

Připravujete nějaké nové songy? Skládáte a makáte na novém materiálu? Od posledního alba utekly dva roky a už by bylo na čase. Fanoušci (včetně mě) jsou určitě nedočkaví. (Přitom krátce po vydání Dark Future se objevily zvěsti o tom, že již máte něco složeno).

Máme hotový materiál na celé CD a příští rok v březnu jdeme do studia Šopa, kde ho zvěčníme.

Co chystáte s Destroying Divinity v nejbližší době? Budou nějaké koncerty, šňůra po České republice apod.?

Jak jsem zmínil, budeme nahrávat. No a hlavně už bychom chtěli sehnat pěvce, ať můžeme odehrát nějaký ten koncert jako komplet kapela a ne jenom „instrumental version“. Šňůru určitě neplánujeme, spíš koncerty klasika přes víkendy a rádi by jsme zahráli i nějaké fesťáky.

Na závěr bych poprosil o (tolik u čtenářů oblíbený (smích)) vzkaz fanouškům a nejen jim. Pokud máš něco na srdci, máš možnost.

Tak hlavně díky Tobě a Fobia zinu za rozhovor, že si na nás někdo po dlouhé době vzpomněl. Případní zájemci o volné místo vokalisty ozvěte se na destroyingdivinity@email.cz
A jinak se mějte všichni gut!!!

Děkuji za rozhovor a budu se těšit na novou desku.

http://bandzone.cz/destroyingdivinity
http://www.facebook.com/pages/DESTROYING-DIVINITY/144691607337
http://www.myspace.com/destroyingdivinity
destroyingdivinity@email.cz


Zveřejněno: 27. 01. 2013
Přečteno:
3774 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 02. 2013 12:07 napsal/a Proktolog
BB
Brutal Bands nebrat!!!! Je to sice firma která vydává velmi kvalitní kapely, ale komunikace a dostupnost těch nahrávek je téměř nulová. Scott nekomunikuje ani s US labely!!