Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

SKELETAL REMAINS – Beyond the Flesh CD 2012, F.D.A. Rekotz

"Vzteklina (též běsnění) je akutní virové onemocnění centrálního nervového systému všech teplokrevných živočichů včetně lidí. Projevuje se změnami chování, zvýšenou dráždivost a agresivitou. Jakmile nemoc propukne, končí téměř vždy smrtelně“ (tolik definice slovník naučný). Je až s podivem, že se mladíci z kapely SKELETAL REMAINS touto zákeřnou chorobou nakazili v již tak mladém věku. Jako death metalová skupina fungují teprve rok a už byli schopni pokousat spoustu hudebních kritiků, kteří na ně pějí jen samou chválu. A to dokonce napříč všemi kontinenty. Přitom nám na své první desce Beyond the Flesh nepřináší mnoho nového. Chvílemi budete až trošku zaraženi, protože inspirace slavnými Obituary je někdy až příliš velká. Dokonce i hlas Chrise je v některých polohách velice podobný Johnovi Tardymu.

A nezůstane jenom u Obituary. Někdy uslyšíme písně ve stylu Death, Master, Gorguts a ostatních slavných spolků. Samozřejmě, co si budeme nalhávat, většina toho již byla v death metalu vymyšlena a málokterá kapela je ještě schopna tento styl posunout dále. A pokud ano, jedná se již jen o malé krůčky. SKELETAL REMAINS určitě nejsou nějakými inovátory stylu. Musím ale ocenit, že svoji death metalovou práci dělají s obrovským nasazením a nadšením. Když jsem slyšel cd poprvé, příliš důvěry ve mně tito Američané nevzbuzovali. Ale musím si sypat popel na hlavu, oddaloval jsem další poslechy zcela zbytečně. Postupně jsem se do jejich vzteklé agresivní old school muziky dostal a zcela jí propadl.

Zajímavý obal je dílem Dedy Badic Art. Pokud jste milovníci vinylu (vyšlo několik limitovaných verzí), přijdete si určitě na své a jako bonus dostanete ještě píseň Disincarnated od Gorguts. Pro fanoušky bylo uděláno opravdu maximum. Zvuk z Executer studia je opravdu chorobný. Milovníci starých časů si budou rochnit blahem. Nemám v podstatě absolutně žádných námitek k produkci, zvuku a ani coveru. Takhle nějak by to mělo vypadat.

Jestli jste byli v devadesátých letech minulého století také pokousání nějakou zběsilou smečkou a drží vás death metalová vzteklina celou dobu, mohlo by se vám album šílenců SKELETAL REMAINS líbit. Musíte jim ale odpustit občas přílišnou fixaci na své vzory. Mě osobně cd oslovilo velice příjemně. Pořád mi koluje death metalová vzteklina v krvi a pořád si rád poslechnu i po těch letech a soukromých hudebních odbočkách pořádný, plnotučný a plnohodnotný death metal. Old schooláci všech zemí spojte se, poslechněte si letošní zásek Beyond the Flesh a určitě budete spokojeni!

Seznam skladeb:

  1. Extirpated Vitality
  2. Desolate Isolation
  3. Reconstructive Surgery
  4. Carrion Death
  5. Traumatic Existence
  6. Anthropophagy
  7. Homicidal Pulchritude
  8. Sub-Zero  Termination


Čas: 32:59

Sestava:

  • Adrius Marquez – basa
  • Christian Reyes – bicí
  • Adrian Obrego – kytara
  • Chris Monroy – kytara, zpěv


http://skeletalremains.bandcamp.com/
http://www.reverbnation.com/skeletalremains


Zveřejněno: 20. 12. 2012
Přečteno:
4166 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 09. 2013 16:39 napsal/a Peťan
old skůl
ke Skeletal Remains jsem se dostal teprve nedávno a dost jsem přicházel. Možná nejlepší mladá death parta vůbec! Mix starých Death, Malevolent Creation, Pestilence, ..... old school až za hrob! 9/10