Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Apocryphal Death, Everlasting Dark, Pikodeath, Nameless Gathering, T.O.O.H., Interitus, Mater Monstifera

Akce v sobotu v Praze? No pro mě trochu nezvyk, ale proč ne. Menší festík o sedmi kapelách byl k vidění na Jižním městě. Bloudění se naštěstí naprosto nekonalo ? zaparkovali jsme dokonce 3 metry od vchodu. Začátek se nestihl a tudíž jsem propásl první kapelu ? Apocryphal Death. Jedná se o personálně propojenou kapelku s Rites of Undead taktéž z Prahy. Kluky jsem měl možnost vidět na Hudebním veletrhu 14 dní zpátky. V garažích byla, ale naprosto hrozná akustika takže šlo pouze vyčíst, že jde o death metal.

Přejdeme k víkendové akci. Jako druzí v pořadí nastoupili Everlasting Dark. Na plakátě byli označeni za doom metal a to sedí. Kromě klasického obsazení ještě disponovali příčnou flétnou a houslemi. Doom metal to byl pěkně svižný, žádné plačtivé pasáže. Dnes už tolik kapel doom zrovna nevyhledává a bylo to příjemné osvěžení. Zahrané také v pohodě, tak proč ne.

Třetí v pořadí se ukázali Liberečtí Pikodeath. V čele se zpěvákem Pepínem do lidí doslova narvali jejich thrash black. Lidí pod pódiem přibylo, ale museli si dát pozor před krví a ohněm. Basákovi sice prdla struna, ale nic se neměnilo a kluci předváděli co v nich je. Pařící rychlé pasáže střídaly pomalejší houpavý a vzhledem k již zmíněný výborný pódiový show, se bylo pořád na co dívat (i poslouchat samozřejmě).

Nameless Gathering po nich přitvrdili se svým death metalem. Žádná zběsilá tempa se nekonala, muzika NG se nese převážně ve středních tempech. Čímž si mě však nezískali, byla cover Cannibal Corpse ? Hammer smashed face. Lidi začali víc pařit, to je pravda, na druhou stranu, proč hrát cover, když za originálem hodně ztrácí nebo prostě nemá ?vlastní tvář?? Myslím, že pro NG sedí první výtka. Jinak ale bylo vidět, že kluci hrajou s chutí a bude zajímavý shlédnou jejich show třeba za rok.

T.O.O.H. byla kapela, na kterou jsem se těšil ten večer nejvíc. Nezklamali. Před pár lety jsem je viděl ve Výravě u Hradce Králové a to co předvedli stálo za to. Pouze kytara a bicí, ale totální nářez. Dnes jsou již v plné síle. Dle slov Schizoida ? posilněni o dva černé Petry (kytara a basa). Ruce jim sice všem lítaly po hmatníkách, ale všechno bylo čitelné ? až na zpěv. To je velká škoda, protože texty jsou jednou z devíz kapely. Sekaný death/grind perfektně zahraný s dobrou pódiovkou. Hráli se starší věci (Vy kusy mrdacího masa), ale i novější (Analýza záměny) připravované pro další cd. Kluci museli přidávat, fanoušci je prostě nechtěli pustit.

Předposlední Interitus naopak trochu zvolnil. Kdo nezná, jde o doom metal a kromě klasické sestavy mají ještě klávesy, zobcovou flétnu a housle. No prostě plné pódium lidiček. Zvukař všechno zvládl a set začal. Stejně jako u Everlasting Dark jde o svižnější doom. Na Interitus bylo vidět, že toho mají trochu více odehráno než ED a projev byl jistější. Fanoušci je pravděpodobně nechtěli pustit z pódia, protože se jejich set o něco víc prodloužil.

Trochu se zpožděním naběhli Mater Monstifera. Už pár měsíců bez basy ? tj. se dvěma kytarami, klávesami a zpěvákem. Melodický black metal s automatickým bubeníkem opírající se především o melodickou linku kláves. Warpaint, trocha krve, nábojové pásy, hřeby a živá show přinutili zbytek lidí pařit jak o život. Na sále sice lidi ubyli, ale pod pódiem to nebylo poznat. No nezbývá se těšit na jejich připravovanou debutní desku.

PS: fotky bohužel nebudou :-(


Zveřejněno: 11. 10. 2004
Přečteno:
3484 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

16. 10. 2004 22:05 napsal/a manafob
...
jo jasne a navic jsem si vzpomnel na Prcicky... "a jednou na hudebnim tabore jsem si do p... strcila fletnu" :-)
13. 10. 2004 14:37 napsal/a Yvor
Ach ty fujary
Ja si myslim, ze te ty fletny ani tak moc nezajimaly...hehe. Spis jsi sledoval to, co bylo na opacne strane hudebnich nastroju. No a to je pak cloveku uplne jedno jestli zobcova, nebo pricna....
12. 10. 2004 21:32 napsal/a manafob
...oprava
po jedné sms připomínce - zdravím Yvore... je tu malá oprava - příčná flétna je zobcová a naopak... při pohledu na flétnistky jsem se nějak spletl :-)