Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Strakonice, Křemelka, 24.9.2004, DAATH, SORATH, THE RAYS OF THE SUN, AVENGER

Upřímně řečeno, ze Strakonické zastávky jsem měl největší obavy. Ne kvůli tomu, že akci dělají Avenger, to v žádném případě, ale před lety jsem spolupořádal nějaké koncerty právě ve Strakonicích a ty nikdy nedopadly moc návštěvnicky dobře. Strakonice byly vždy vyhlášenou baštou punku? Klub Křemelka se nachází téměř v centru Strakonic, každopádně v místě, kde daleko široko nebydlí nikdo (kolem jsou fotbalové a hokejové stadiony), a tak má přímo strategickou a ideální polohu, kde nikoho ani v nejmenším neruší.

Klub mě mile překvapil (byť některé jeho části připomínají dobu temného komunismu). Na místo jsem sice dorazil už v půl osmé večer, ale běžně zde prý koncerty začínají po deváté hodině, takže kromě několika lidí v sále (klubu se stoly) nic nepřipomínalo, že se zde uskuteční další zastávka Metal Breath Tour 2004. Až hodně po osmé hodině se začalo s přípravami, každopádně již před devátou vše bylo nachystáno k zahájení koncertu.

Těsně po čtvrt na deset zahájili svůj koncertní set pro mě neznámí DAATH (podle informací následovník bývalé kapely Age Of Storm) a musím říci, že mne mile překvapili. Daath totiž produkovali poměrně muzikantsky vyzrálou směsici atmosférického a melodického death black metalu a zaslouženě si odnesli ovace publika.

Další kapelou, která se toho dne představila byli plzeňáci SORATH. Bylo vidět, že se jim na malém pódiíčku a při ne zrovna super zvuku nehraje zrovna nejlépe, a proto se to projevilo i na jejich celkovém výkonu. Přesto byli takéž kapelou, která vzbudila velký zájem fanoušků.

Třetí se představili Severočeši THE RAYS OF THE SUN, kteří pomalu, ale jistě začali přesvědčovat fanoušky o svých kvalitách svým klidným atmosférickým procítěným doom metalem, když PRÁSK a vypadla v celém klubu elektřina, která jejich vystoupení zcela degradovala a po nahození odehráli jednu skladbu a dali vale Strakonicím. Samotný výpadek proudu by se dal pochopit, ale když byl proud záměrně vypnut kvůli rozmíšce jakéhosi maníka se zvukařem, rozum mi fakt zůstává stát. Škoda, pro Rays Of The Sun zrovna tento koncert nedopadl moc dobře, mohlo to být pro všechny fanoušky velké představení, takhle kapela jaksi ?vyšuměla?? Zřejmě to byl nejhorší moment Metal Breath Tour 2004. Když si ale uvědomím, že mohlo být i hůře (třeba s návštěvností), pak to byl opravdu celkem nepatrný negativní bod turné. Vzhledem k tomu, že ve Strakonicích přišlo více jak 75 platících, nálada v klubu, atmosféra a vše kolem samozřejmě pro nás organizátory nahrála k velkému uskopojení. Organizace a propagace všech koncertů Metal Breath Tour 2004 dopadla na jedničku. Klubové turné s takto hojnou účastí? Zkrátka si plácáme po ramenou J.

AVENGER nastoupili na strakonické zastávce logicky v domácím prostředí poslední a díky tomu samozřejmě měli největší kotel a úspěch. Křemelku doslova uvařili svým výtečným koncertem a do lidí nacpali death black metal s více jak 100% energií a nasazení. Koncert skvělý, nálada výborná, škoda toho výpadku proudu.

Čeká nás poslední zastávka turné. Snad dopadne také dobře. Díky patří samozřejmě celému Avengeru a všem návštěvníkům. Zvukařovi dávám čtyři mínus?

Pavel Manas, 6. října 2004 (pro Fobiazine.net a Metal Breath Production)


Zveřejněno: 07. 10. 2004
Přečteno:
3205 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář