Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Na otázky odpovídá zpěvák David.

Kdy byla vaše skupina založena, proč zrovna tenhle název, co znamená a co bylo prvotním impulsem pro její vznik?

Kapela vznikla v lednu 2010, první koncert jsme odehráli v květnu téhož roku. S Kubou jsme hráli v kapele Phantoms on fire, ale už nějakou dobou nás nepřekonatelně sral kytarista Fantomů, tak jsme si řekli, že uděláme novou kapelu.
The Unholy Preachers by se dalo přeložit jako bezbožní kazatelé, ono by se to teda dalo přeložit různě, ale nám nejvíc vyhovuje tahle verze. Nechtěli jsme tím ale nějak vyjádřit náš vztah k náboženství, to je nám vesměs ukradený. Prostě jsme potřebovali nějakej název a přišlo nám, že tohle zní docela dobře. Moje příjmení je Holý, ale občas, hlavně na internetu, používám zkomoleninu David Unholy, původně ten název měl být teda David Unholy and The Preachers, nakonec jsme z toho udělali jenom The Unholy Preachers,

Představte jednotlivé členy – věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Takže já jsem David, v kapele zpívám, je mi 36 a dřív jsem hrál v kapelách No Reason, Stenmark, Phantoms on Fire a Eastern Star, na kytaru hraje Jakub, tomu je o něco míň než mě a dřív hrál v kapele Elektrick Mann a pak ještě nějakejch dalších, na druhou kytaru hraje Honza, tomu táhne na 29 a hrál v kapelách Nežfaleš a Reverends, na basu hraje Štěpán, kterýmu bude 30 a hrál v kapelách Jet8 a Die Outsiders a před tím ještě v nějakejch dalších, no a na bicí hraje Jirka, je mu asi 31 a hrál dřív ve Sráčích doby kamenné, což byl QOTSA revival z Valmezu, odkud pochází. A vlastně šestým členem kapely je Honza alias Koloušek, náš bývalý a občas stále zaskakující basák a teď dvorní textař.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, jaký náklad jste od nahrávky pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Desku jsme začali točit už na jaře minulýho roku, nejdřív jsme nahráli bicí ve studiu Svárov, ty pak nějakou dobu ležely ladem, zbytek jsme natočili ve studiu v Italský v Praze a trochu jsme si s tím dali na čas. Desku produkoval Krlesh z Queens of Everything a míchal to Koulič, kterej už je podepsanej pod několika proflákýma deskama. S výsledkem jsme spokojený, teď už ale zase myslíme na další nahrávku. Pořídili jsme zatím náklad 200 kusů a cena je 150.

Texty – proč jste rozhodli zpívat anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

Zpíváme anglicky protože nám příde, že to do tý hudby jde nějak líp. Nedávno jsem zkoušel dělat písničku v češtině, ale prostě to nějak nebylo ono. Texty jsem dřív psal hlavně já a nebo jsme je psali společně s ostatníma členama kapely v hospodě. Teď jich už ale většinu píše náš bývalý basák Honza. Mě napadne třeba nějaký slogan, rým v refrénu a od toho se pak odvíjí téma, který Honza rozvine. Nemáme nějak předem určeno o čem bysme chtěli zpívat, kromě toho, že se k tomu snažíme přistupovat hodně nevážně a s nadhledem. V současnosti máme texty o děvkách z Minochova, o starejch motorkářskejch filmech, o námořnicích, o pornočasopisech našich otců, o mstících se shemalech, o poruchách erekce, což je teda vlastně dost vážný téma, no a pak hlavně o lásce.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Logo nám dělal jeden týpek, na jehož jméno si teď nemůžu za živýho boha vzpomenout. Viděli jsme nějaký jeho obrázky na zdi v bývalym baru Resort, který se nám líbily. Tak jsme ho oslovili. On s kámošem vlastně dělal ještě nějaký věci pro Phantoms. Jinak většinu další grafiky včetně obalu dělala bývalá přítelkyně našeho kytaristy Honzy Helena. Grafika je pochopitelně důležitá, od jaktěživa to k rock´n´rollu patří, každej styl je spojenej s nějakym grafickym stylem. Na druhou stranu se snažíme vyhýbat se úplnýmu klišé.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Nesnažíme se znít jako nějaký konkrétní kapely, ale určitě nás hodně ovlivňuje skandinávskejch dirty rock´n´roll, nebo jak se tomu říká, kapely jako Turbonegro, The Hellacopters, Gluecifer, pak podobný kapely z Ameriky jako Electric Frankenstein, New Bomb Turks, Danko Jones, Nashville Pussy, ranej har core punk a 77 punk jako Black Flag, Adolescents, Ramones, The Dead Boys, no a pak pochopitelně takový klasiky jako Motorhead, AC/DC nebo MC5 a veškerej dobrej rock´n´roll z 50., 60. a 70. let. Cestou v dodávce taky hodně posloucháme The Smiths, Slobodnou Europu a Divadlo Járy Cimrmana.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Posílali jsme jí akorát firmě Papagájův hlasatel, s nima jsme jednali i o vydání vinylu, nakonec to nedopadlo, ale třeba ještě vyjde ten vinyl. Jim se nahrávka líbila, ale my to chtěli vydat do společnýho koncertu s The Bones, protože to už pro nás po těch průtazích byla nejzašší hranice. Oni ale v tý době měli na pořadu dne jiný věci.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Něco přes 100, nevím přesně. Za jeden z nejlepších koncertů asi považujeme křest desky ve Futuru, kde jsme hráli před The Bones, pak akustický koncert v Mighty baru, poslední koncert na Melodce v Brně byl pro nás super, většina koncertů, co jsme odehráli v klubu Cross a pak taky určitě úplně první koncert v Dejvický Nádražce.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

Určitě máme, už jsme odehráli nějaký koncerty v Belgii s místní spřátelenou kapelou Speedozer, který jedou podobnej styl jako my, akorát na 45 otáček. Taky jsme hráli na Slovensku, ale to já nějak nepovažuju za zahraničí. V první půlce příštího roku bysme se měli podívat do Švýcarska a Německa a možná opět do Belgie. Myslím, že styl kterej hrajeme má větší zázemí v zahraničí než u nás, zase je tam ale pochopitelně mnohem větší konkurence.

Plány do budoucna...

Co nejvíc hrát, dostat se na místa, kde jsme zatím nebyli, vydat příští rok další desku, pokud možno i na vinylu.
 

Zveřejněno: 13. 11. 2012
Přečteno:
3680 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář