Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Zpěvák a kytarista slovenské death metalové kapely Infer nám prozradil, co chystají nového. Pohovořil i o slovenské undergroundové scéně. Infer mají venku nové EP Euphory of Killing a v současnosti hledají nové vydavatelství.

Zdravím Infer! Na internetu jsem četl, že v kapele došlo k personálním změnám (máte nového kytaristu). Kdo je tedy dnes součástí kapely Infer? Představ nám, prosím, jednotlivé muzikanty.

Nazdarek!!! Ano, čítal si správne… Máme “nového” gitaristu Pepa, ktorý k nám prišiel z kapelky CONTEMPT… Predtým hral v bande ERYTROSY a ešte mnohých Košických UG spolkoch… Je ženatý a má jednu dcéru. Na bicie hrá Robo (ženatý), ktorý pôsobí taktiež v grindovej drtičke THORWALD. Na basu mastí Ježiš (vážny vzťah), ktorý pôsobí iba u nás… A ja sa volám Peter, hrám na doprovodku a spievam… Som ženatý, mám syna… Fungujem iba v INFER…  Všetci sme zárobkovo činní a bezúhonní… (smích)

Letos jste, po vynikající desce Sede Vacante Aeternum z roku 2010, uvolnili tři nové a snad ještě lepší a temnější songy. Všude jsem ale nalezl písně jen k on-line poslechu. Lze vůbec letošní EP Euphory of Killing někde koupit na fyzickém nosiči?

Nahrali sme 3 nové skladby, ktoré sme podľa plánu aj rozposlali do firiem jako promo materiál… Pokial sa nám nikto neozve. tak bude táto nahrávka určené čisto jako promomateriál, ktorý sa dostal do rúk max pár kámošom alebo skalným fans… Máme sice zopár ponúk na vydanie Ep alebo split albumu, no čakáme ešte na ďalšie odozvy… Niet sa kam ponáhľať.

Plánujete k novému EP Euphory of Killing i nový merchandise?

Áno, jasné, tričká a mikiny sú už vo výrobe!!!

Poslední dlouhohrající deska Sede Vacante Aeternum posunula Infer od blacku spíše do death metalu. Jak vidíš další hudební vývoj kapely? Líbí se mi death metal okořeněný černým kovem. Dočkáme se v budoucnosti více deathu nebo blacku (smích)?

Ep Euphory of Killing je výber z našich 9 skladieb, ktoré sú hotové asi na 90 % Vybrali sme práve tieto 3, aby bol aspon ako taký názor na  to, čo chystáme... Sám neviem, ako to bude znieť, aj ked mám samozrejme istú predstavu. Osobne som veľmi spokojný so zvukom na Ep a preto by som bol rád, keby sa album niesol v tomto duchu... Možno to bude surovší a svojskejší následovník Sede... Takže keď si to zhrnieme, bude to „death metal okořeněný černým kovem“ :D

Nedávno jsem dělal rozhovor s kapelou Brute. Ptal jsem se na situaci ve slovenském metalovém undergroundu. Jak to vidíš ty? Jsou oproti dřívějšku velké rozdíly? Jsou jiné vztahy mezi kapelami, pořadateli apod. než dřív? Co fanoušci, jsou dnes méně „šílení“, než v předchozích letech?

Neviem, co Ti Steve odpovídal, ale přečítám si to (smích). Áno sú velikánske rozdiely… Vzťahy, usporiadatelia a aj fans su iní… Vzťahy medzi kapelami nechcem nejak extra riešiť. Sú kapely, ktoré vychádzajú a dokonca pomáhajú. Ten opak, který ohovára alebo podkopáva nohy, nestojí už ani za jediné písmenko (smích). Usporiadatelia volajú vačšinou to, čo „letí“, čo je v dnešnej nie velľmi priaznivej době pochopitelné… A „šílení“ fans sú možno tak desiati dvadsať roční death coreáci, ktorí si poskáču na nejakú trendovku a potom sa poberú buď na pivko alebo za kurvami (smích).

U nás v Čechách je někdy opravdu nízká návštěvnost koncertů. Někdy pořadatelé udělají opravdu maximum, přitáhnou i „hvězdy“, volí dobrý termín, a přesto přijde jen pár lidí. Co na Slovensku, chodí fanoušci nebo taky jen vysedávají doma u počítače?

Je to tu to isté… Možno sú leniví  (ako ja), možno sa niekde ožierajú (niekedy jako ja) a možno sedia doma při počítačích… Nie som častý návštěvník koncertov u nás v meste. Tým pádom nemôžem ani jedným slovkom kritizovať tých, ktorí na akciu neprídu…

Nechystáte se vyrazit na koncerty do zahraničí? Chcete prorazit i venku nebo se chcete soustředit spíše na domácí scénu?

O domácej scéne sme sa tak trochu bavili v otázke o vztahách medzi kapelami, usporiadatelmi atd… Veľlmi si prajem ísť hrať vonku na nejakú šnúru… To je pre mňa to hlavné. A som si istý, že teraz hovorím za celý INFER…
 
Poslední dvě alba jste vydali u společnosti Metal Swamp. Na internetu jsem někde četl, že v současné době hledáte novou vydavatelskou společnost.  Je to pravda? Nebyli jste s Metal Swamp spokojeni?

Ale boli isme spokojní… Len máme pocit, že je čas pohnúť sa zas o krok ďalej… Vieme, ze Ivoš pre nás robil všetko, za čo sme vdační… No, možno bude mať nejaký iný label viac možností… Možno máme len velké oči a v tejto skurvenej době si nás nevšimne vôbec nikto. Veríme tomu, čo hráme. Dúfam, že sa nám to už konečne podarí!

Poslední album Sede Vacante Aeternum je venku již dva roky. Máš nějakou představu, kolik se prodalo kusů? Vyplatí se dneska vůbec fyzické cd nosiče vydávat?

Nemám o tom ani páru… Iste to nebude na „Zlatou desku“ a iste to nestojí všetko skladom v prachu. Ale nemam naozaj ani Ponatie o ake čísla sa jedná… A ci sa vyplatí niečo fyzicky vydávať… Pre menšie labely si myslim, že asi nie… A tie velké přežiju, cize pre nich to stále plusom bude.
 
A rovnou se zeptám, co ty a vinyly? Nechystáte vydání vašich alb na gramodeskách?

Neverím, že sa k tomu niekedy so starými albumami dostaneme…

Vaše poslední alba jsou opatřena velice dobrým zvukem. Nebojím se říci, že tady se pohybujete minimálně v evropské lize. Kde jste nahrávali a kdo všechno do výsledného zvuku mluvil?

Dakujeme! (smích) Nahrávali sme u Martina Barlu v Poprade. Aj s coverom na Tribute to Emperor je to už v poradí 4. nahrávka u tohoto chlapíčka. Plánujeme s ním spolupracovať aj nadalej. Ohladom zvuku sa každý vyjádřil co a jako by chcel… Každý dal hrubý náčrt svojej predstavy. Výsledné věci som už ale riešil ja s Maťom… 

Album Sede Vacante Aeternum i EP Euphory of Killing mají skvělé obaly. Kdo je jejich tvůrcem?

Sede nám robil chlapík z nedalekého Prešova. Jeho meno je Peter a kontaktovať ho môžte na maily digitalwortex@gmail.com. Tento chlapík robil obal aj zahraněným kapelkám. Posledne pracoval pre nemecku bandu PURGATORY… Jeho robota je prvotriedna. Obal na Ep robil chlapík „Becher“ spolu so mnou. Ja som mu písal kde a aké velké ma byť logo a kde má byť nápis Epka + design zadnej strany… Trvalo to pár minút so vrtkým jako to je teraz, takže obaja ďakujeme za pochvalu :D

Vždycky mě zajímá, kdo je autorem hudby? Máte v kapele výhradního skladatele nebo skládáte dohromady třeba ve zkušebně při jamování? Zkus nám popsat „proces skládání“. Jak vznikají nové věci? Musíš mít nějaký podnět nebo přicházejí nápady samy od sebe?

Vačšinu riffov som robil ja… Potom sa to ale všetko spajalo v skusobni spolocnou pracou… Pokial nam to nesedelo na 100%, tak sme to pilovali do našej spokojnosti… Teraz, po príchode nového gitaristu, robíme nové věci asi 50:50… Po ukazani riffov to ide jako som pisal vyssie… Tento člověk má extrémny metal v krvy, takže s nápadmy nie je problém…

Zaujala tě poslední rok nějaká nová deathová nebo blacková nahrávka u vás na Slovensku (nebo i v Čechách a ve světě)?

Od nás je to BRUTE so „Sophisticated Atrocity“ Velmi dobře zahratý Death Metal. A od vás je to HEAVING EARTH… Chlapi hrajú neskutočný masaker… Škoda, že som ich ešte nevidel na živo…

Jaký je tvůj postoj ke stahování muziky? Je to poslední dobou dost diskutovaná otázka. Nemáš pocit marné práce, když je nové cd den po vydání ke stažení na internetu? Nebo to bereš spíše jako propagaci kapely? Přeci jen se dostane díky internetu muzika Infer i k lidem, kteří by jinak neměli možnost si ji poslechnout.

V tejto době je už sťahovanie hudby samozrejmosťou… Nijako ma neprekvapuje pravidelná debata s hocktorým kámošom či už počul to alebo ono… Odpoveď je stále rovnaká – Ešte nie, ešte som si to nestiahol… ja osobne na tom nevidím nič zlé… Tiež si nekúpim novinku od mojej srdcovky len tak na slepo len preto aby som ju mal doma… Chcem vedieť o čo sa jedná… A co sa týka INFER – myslím že v našom prípade je sťahovanie našich vecí takisto OK. Pre okolie sme stále neznáma kapela, tak nech sa naša tvorba šíri aspoň takto… Je jasné, že človeka poteší predaj… No jako vravím… aj toto je možnosť, jako sa ku nám dostať… komu sa to bude páčiť tak, že si odhodlá kúpiť originál, nemám nič proti… 

Určitě posloucháš muziku. Sbíráš originál nosiče nebo máš doma archív mp3? Potřebuješ k poslechu dobrou aparaturu nebo ti stačí mp3 do sluchátek?

Jasné že počúvam. V poslednej době som sa vrhol na zbieranie originálov… Mám tam už zopár raritiek. Na druhej strane mám aj archív s mp3… do auta, poprípade keď sa ide niekam chlastať, tak sa to veľmi hodí… Originalky sú vtedy pekne na svojom mieste a nič im nehrozí (smích). Metal musí znieť dobře a nahlas, preto uprednostňujem kvalitný aparát a keď sa idem niekam preisť alebo si krátim cestovanie, tak to musí znieť dobře aj v slúchadkách…

Jaké jsou plány Infer v nejbližších měsících? Na bandzone jsem nenalezl ani jeden nový koncert. Chystáte nějakou koncertní šňůru nebo samostatný koncert?

Plány sú stále (smích) Koľko z nich sa však stane realitou, na to ťažko odpovedať… My ale stále veríme!!! Hahaha… Na Bandzone som naposledy vešal naše Ep. Od vtedy sa už odohralo zopár koncertov a zopár sa ich ešte aj odohrá… Touto otázkou si ma trošku zahanbil a tým pádom aj donútil sa starať o túto skutočnosť tak jako sa má (smích).  

Děkuji za rozhovor a už teď se těším na nové cd!

Aj ja ti ďakujem za rozhovor a verím že sa tebe aj poslucháčom alebo čitateľom bude naša hudba páčiť… Držte nám palce, nech sa promo uchytí!!! AVE!!!

RECENZE

http://cs-cz.facebook.com/infer666

http://bandzone.cz/infer

http://www.myspace.com/infer666


Zveřejněno: 02. 12. 2012
Přečteno:
3455 x
Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář