Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HUSMAN FEST

THE NOSEBLEED CONNECTION – Nosebleeders CD 2011, vlastní náklad

K punk-hardcorovým Hatebreed přidejte trochu víc na rychlosti, pár riffů navíc a vzniknou z toho thrash-hardcoroví THE NOSEBLEED CONNECTION. Respektive jejich album Nosebleeders z loňského roku, protože předchozí jejich alba neznám. Ale podle písní, které jsem našel po různých koutech internetu, si brousí to svoje HC od začátku a jen mi připadá, že hudbu o něco víc vybrousili. Nakonec Nosebleeders je už jejich třetí album. První zásek měli TNC, kteří pocházejí z Palestriny poblíž města Řím, v roce 2004 s albem Hate for Free a druhý s God, The Loser. The World Is Yours z roku 2008. Co jsem si nastudoval, tak od té doby došlo také k personálním změnám a s původní sestavy nezůstal zřejmě kámen na kameni. Zřejmě, protože informace o osazenstvu se těžko hledají a z dostupných informací jsem zjistil, že na svém místě snad vytrval jen kytarista skrývající se pod pseudonymem GLC. A to není ještě jisté (úsměv).

6. dubna 2009 ve 3:32 v L'Aquila v centrální Itálii udeřilo zemětřesení, při němž v se zhroutilo mnoho budov a zemřelo víc než 300 lidí... Pořádným zemětřesením se otevírá i toto album. Surový otvírák hned napovídá, o čem toto album bude. Rychlost, jekot kytar, groove pozadí, nasraný tvrdý vokál. Your Game is Over, to je rychlý nástup a ke konci dochází k zpožďování skladby. Hardcorová rychlost NY scény, jednoduchá skladba se snadno zapamatovatelným "refrénem" Surface/Yourself. Slayerovský thrashový riff je hlavní linkou písně Jonestown. V Shiva Lies opět podobný thrashový motiv a uprostřed písně zajímavá melodie. Superpower je nemálo opět podobná klasickým hardcorovým vypalovačkám se středním zklidněním a zdvojeným naštvaným vokálem. Slušná rytmika - bicí  - je v Scum of the System a temné kytarové sólo v druhé části písně nazvané The State of Piranhas. Nabroušený vokál a kvílení kytar pokračuje v One Love. Hutný motiv v úvodu doprovází old thrashová příchuť v předposlední Through the Venom. Nakládačkou The Grip of Steel ukončíme naší zlost a zběsilé tempo, které nemělo „konce“, přejde pozvolným skluzem až do ztracena.

Do rukou se mi dostalo jen promo CD, tak nemám prakticky ponětí, jak vypadá možný booklet, ale v každém případě vím, že album Nosebleeders bylo vydáno v limitované edici pouhých 200 kusů a v digipacku. Cover alba je poskládán jako koláž různých podobizen osobnosti, které působily na světové scéně, a které zasahovaly (negativně) do chodu svých zemí a zároveň světa a tím předurčily naši přítomnost, respektive budoucnost dalšího dění na této zemi.

Od nálože 3.32 až k The Grip of Steel vás album udrží nekompromisně v pozornosti. Nedělalo mně potíže vyslechnout materiál víckrát za sebou. Avšak upřímně musím říct, že až takové, abych si u toho vymlátil hlavu a došlo u mě krvácení z nosu, to není. Pořád hledám něco, co by mě pořádně nakoplo ve stylu "Jo!, to je ono!" Tvrdá slupka by byla, ale uvnitř chybí ten pravý oříšek. Ale pokud máte klasické hardcore rádi a zároveň nepohrdnete starým dobrým thrash metalem, tak Nosebleeders je určeno pro vás.

Seznam skladeb:

  1. 3.32
  2. Your Game is Over
  3. Surface/Yourself
  4. Jonestown
  5. Shiva Lies
  6. Superpower
  7. Scum of the System/The State of Piranhas
  8. One Love
  9. Through the Venom
  10. The Grip of Steel

Čas: 32:02

Sestava:

  • Simone - zpěv
  • Gianluca GLC - kytara
  • Simone - basa
  • Andrea - bicí


http://www.myspace.com/thenosebleedconnection


Zveřejněno: 01. 11. 2012
Přečteno:
3353 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář