Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

17. 10. 2012, Praha - Rock Café

Do na předkapelu víc než slušně zaplněného Rock Café jsem dorazil za posledních tónů LORD BISHOP ROCKS. Podle reakcí publika to vypadá, že jejich rock´n´roll lidi bavil.

Jako druzí v pořadí zahráli EGOTRIP, kteří doprovázeli Waltari na všech zastávkách českého turné. Navíc pro ně předskakování Waltari nebylo premiérou, poprvé kapelu doprovázeli v českých končinách už v roce 2004. Pokud Waltari mají nějakou předkapelu mít, Egotrip neurazí. Solidní zvuk i výkon kapely, šlapající nu metal - crossover.  Kapela zahrála kromě svých hitovek, jako například My Perfection nebo Co za to i novinky s hostujícími DJ Woodstep.

Po Egotrip následovala pauza a potom už ti, na které zcela zaplněné Rock Cafe čekalo. Na minulém turné jsem WALTARI minul, ale kromě toho, že Jariot měl tentokrát oholenou hlavu, se toho příliš nezměnilo. Kapele to pořád šlape znamenitě a její Češi jí rozumějí. Aktuální říjnové turné k 25 letům kapely mělo zastávky jen ve Finsku a u nás.

Na pódium konečně vbíhá Kärtsy, vizáží tentokrát někde mezi bordelmamá a šíleným klaunem, šklebí se a vítá s publikem. Začíná se. In the Cradle. Hned na ni navazuje těžkej kalibr Lights On a já si uvědomuju, jak strašně to letí. Vždyť mi to nepřipadá až tak dávno, kdy jsem si v roce 1993 nahrál od kamaráda na škole Torchu a smažil ji několik týdnů pořád dokola. No, je to skoro dvacet let…

Baví se všichni, lidi i kapela. Člověk až nevěří, že se Jariot s Kärstym během svých tanečních kreací na tom malém pódiu nepřerazí buď o sebe nebo o strop. Pan Kreator Sami svá sóla střílí jako vždycky úplně v klidu a s úsměvem na rtech.

Ze stropu doslova kape a publikum při hitovkách jako Stage, Madonin cover Vogue, Walking In The Neon nebo Atmosfear doslova šílí. WALTARI ale sází i méně provařené songy, jako třeba Real One z Big Bang. Po posledně jmenované ve vygradované atmosféře poprvé odcházejí do šatny, ale za chvíli už vykukuje ze dveří Jariotova hlava a pánové jsou zpět. Kärtsy zve na pódium členy Wohnout a střihne si s nimi song.

A potom to už jede rychle, One Day, So Fine, při které lidi Rock Café málem zboří, zaznívá dokonce i Move z jejich zběsilé death metalové symfonie v hlubokém C, překopávka Anthrax Caught in a Mosh z aktuálního alba coverů a nezbytný cover The Cure A Forest na závěr. Konec. Z Rock Café je sauna. Zase skvělej koncert, i po těch letech. Ale na ten z roku 2002 na motorkářském srazu uprostřed ničeho alias v Březůvkách, kdy s prvními tóny Atmosfear Kärtsy a spol. tenkrát zahnali několikahodinový lijavec, stejně nikdy nezapomenu.

Zveřejněno: 30. 10. 2012
Přečteno:
3436 x
Autor: Bubu | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář