Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

3. 11. 2012 v Písku v Divadle „Pod čarou“

3. 11. 2012 v Písku v Divadle „Pod čarou“ oslaví kapela Lahar výročí 10 let od svého vzniku.

K tanci a poslechu zahrají spřízněné kapely:

MURUROA : (Crust Grindcore Písek)
Vznikla v roce 2009 po rozpadu Písecké skupiny GREX. Jejich počátek byl úzce spjat s již neexistujícím píseckým klubem Paluba. Prošli si sice několika personálními změnami na postu kytaristy, ale dnes již pokračují ve své grindcorové tvorbě nasáklé crustem a s poctivou porcí brazilské špíny. ...třeba zazní něco z tvorby Ratos De Porao? Pro fans raných Phobia, ROT, ...
http://bandzone.cz/mururoa

KAOSQUAD : (Oldschool Death Grind Blatná/Písek)

Poměrně mladá kapela z Blatenska se zkušeným bicmenem z Písku (málo komu se poštěstilo zahrát si v 16 (?) letech co by předskokan amerických Assuck na „Sedmičce“, že?). Jejich set je plný blastbeatů jak od starých Carcass, Regurgitate, nebo třeba raných Napalm Death. Na kontě mají už slušnou partu odehraných koncertů (nejen po Čechách). Svojí hudbou vás přenesou do časů Symphony Of Sicknesssss. Ochutnávku z jejich prvního nahrávání, jak jinak, než z jihočeského Hellsoundu, si můžeš poslechnout na Bandzone. Basáka Kozla nyní najdeš i v sestavě Lahar na druhou kytaru. Odkaz na Kaosquad tady:
http://bandzone.cz/kaosquad

EXORCIZPHOBIA (Thrash metal Trutnov)
Trešový chlapci z Trutnova, který na sobě makaj od roku 2005. Z jejich tvorby je cítit starej US thrash metal jako byli Sacred Reich nebo Vio-lence či Evildead. Českými hudebními kritiky jsou (asi oprávněně) zařazováni do škatulky "nová vlna Thrash Metalu". Za sebou mají koncerty s CZ mohykány Debustrol, Thortary, nebo V.A.R. a ze zahraničních spolků s veličinama jako jsou Wehrmacht, Voivod, Lazarus AD, Bonded By Blood nebo Short Sharp Shock. Svůj trešovej um letos předvedli na Czech Death Festu a na kultovním Obscene Extreme Festu. Před třemi lety na Obscene Extreme festu dokonce odehrál frontmen Exorcizphobie („Skoří“) s legendárními D.R.I. celej set na kytaru, jelikož jejich kytarista pro nemoc nemohl přiletět. Je k tomu ještě třeba něco dodávat??? Letos mají venku svou prvotinu, která stojí za to. Takže: Thrash till death !!!
http://www.myspace.com/exorcizphobia
http://www.facebook.com/pages/EXORCIZPHOBIA
http://www.exorcizphobia.wz.cz

GRIDE (Gridecore Prachatice)
Ostřílení hoši ve zbrani se základnou v Prachaticích, fungující od roku 1996. Za svou éru působení v undergroundovém podhoubí si vyšlápli cestu k velmi osobitému stylu a ne nadarmo se pohybují na špici tuzemské extrémní hardcore scény. Jejich hudba je hodně rychlá, nabitá energií až po okraj a plná zvratů a změn a je prošpikovaná texty, který tě donutí se zamyslet. Kdo viděl naživo ví, že na jejich koncertech platí rčení: Kolik třešní, tolik višní. S loni vydanou deskou, nazvanou „Záškuby chaosu“ byli dokonce hudebními kritiky nominováni na cenu Anděl v kategorii Hard and Heavy. V jejich řadách najdete chlapce z Avenger, Radiolokátor, Dezinfekce, Ucházím a Pressboil. Před x lety vydali s Lahar split singl coverů vzdávajících hold jihočeské scéně. Tenkrát při křtu nechybělo moc a Paluba (bývalý písecký hudební klub) málem lehla popelem. Jelikož jsou velmi aktivní kapelou, mají za sebou spousty koncertů, festivalů a nejedno tour (např po USA a chystají se tam znovu!!!). A víte proč? Protože jsou “tvrdší než život a rychlejší než smrt„.
http://bandzone.cz/gride
www.gride.wz.cz
http://www.facebook.com/pages/Gride/182120031803322

AVENGER (Black/Death Metal Volyně)
Kapela datující svůj vznik (a teď se podržte Vy všichni neznalí) rokem 1992. Ano letos slavili 20 let na hudební scéně. Od té doby drhnou naprosto osobitou a dokonalou black death metalovou hudbu vybroušenou do svého Dark Metal stylu. Členové téhle smečky dále působili nebo působí například v Dark Storm, Black Rain, Panichyda, Gride, Radiolokátor, Assessor, Morrior, Amok, Krieg (USA), …pro Info, co všechno vydali a ve kterých kapelách hráli, nahlídni třeba sem: http://www.metal-archives.com/bands/Avenger/1201. Za zmínku určitě stojí to, že jedním ze dvou zakládajících členů Avenger je Honza, (mimochodem, tenhle člověk nabubnoval jednu desku Nargaroth a poslední LP Masters Hammer!!!) mistr zvuku a mozek studia Hellsound, kde i Lahar spáchali pod jeho dozorem několik nahrávek (např. LP Umění strachu, nebo poslední EP Až přijde čas). Pro mě patří Avenger mezi desítku nejlepších metalových kapel u nás. Nezbývá než se připravit na skvělej metal a zlověstné dunění tympánů, …a hlavně na Rituál hněvu, Duševní chirurgii a Kořeny zláááááááááááááááááááááááááááá!
http://bandzone.cz/avengerband
http://www.metal-archives.com/bands/Avenger/1201
http://www.myspace.com/avengerofficial

LAHAR (thrash metal/thrashcore)
…se dali do hromady v Písku na konci léta 2002 a slaví teda letos deset let od založení. Stylově se tehdy řadili do škatulky fastcore. Po deseti letech hraní se pomalu, ale jistě přetransformovali přes thrashcore až k nynější formě rychlého thrash metalu. Za sebou mají několik asfaltových desek (ty poslední zde http://www.doomentia.com/) a spoustu koncertů, např. s Cannabis Corpse (US), Tragedy (USA), StraightJacket Nation (AUS), Venomous Concept (USA/UK), The Restarts (UK), Hellbastard (UK), Fucked Up (CAN), D.S.B. (JAP), Ratos de Porao (BRA), Gadget (SWE), Kylesa (USA), Municipal Waste (USA), a mnoho dalších. Na svůj narozeninovej večírek si pro vás Lahar připravují speciální set složený ze starších songů a několika coverů. Dokonce se chystá i překvapení se speciálními hosty, ale to už prozrazuji až moc.
http://www.myspace.com/laharfastcore
http://laharthrash.bandcamp.com/



Zveřejněno: 24. 10. 2012
Přečteno:
3168 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář