Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

PUTREVORE – Macabre Kingdom CD 2012, Xtreem Music

Jsem zasypán lavinou z kamení. Zaklíněn uprostřed masy dávné horniny. Nemůžu dýchat a třeští mi hlava. Mám asi i něco zlomeného. PUTREVORE mě smetli svými masívními riffy již při prvním poslechu. Jejich pure death metal je ryzí a upřímný jako čerstvý vzduch na horách. Na nic si nehrají. Rovnou to do vás nasypou. Lavina ničící vše živé i neživé. Je to jako rána do palice. Chvíli uvidíte světýlka. Pak se oklepete a na tváři se vám rozlije blažený úsměv. Tohle je death metal!

Tentokrát se nezmar Rogga spojil se Španělem Davem Rottenem z Avulsed. Rozhodli se již podruhé, že se s námi nebudou párat a že to do nás nahrnou bez slitování. Jsem absolutně nadšený ze zvuku alba. Také obal není k zahození. Myslím, že na tričku by se mohl velice dobře vyjímat. Jsem majitelem promo cd od Xtreem Music. Album vyšlo zatím jen na LP. Cd nosič by měl být oficiálně lisován a prodáván do konce tohoto roku.

Padající kameny. Smršť bicích. Kvílící kytara. Rogga se opět překonává. První náklep na desce je The Mysteries of the Worm Part I. Na chvilku zavzpomínáte na staré dobré Immolation, Grave, Incantation, Funebre apod. Putrevore vás nenechají na chvilku vydechnout. The Mysteries of the Worm Part II. Pokračování laviny. Nic je nemůže zastavit. Dave má chraplák, který se jen tak neslyší. Beyond Human Comprehension. Úvodní kytarové sólo a pak sekavý rytmus. Ocitáte se na začátku 90tých let. Hněte vás to jako stará pračka Tatramatka. Universal Devourer. Na chvilku se Rogga rozpomene na svoje švédské kořeny. Tohle je opravdu smrtící koktejl. Napijte se plnými doušky, po tomhle nápoji neoslepnete. Ale hlava vás bude bolet jako po opici. Pokud jste zarytí old schooláci a při slově metalcore dostáváte kopřivku, budete ve svém živlu. Awaiting Awakening Again. Chvilkové zklidnění a pak další smrtící riff. Je to jako práce v kamenolomu. Těžká, smradlavá. Rozbíjíte kameny, které jsou po téhle lavině všude kolem. The Morbid Mass of Swarming Entities. V této písni mě uzemnil Dave. To snad ani není hlas člověka. Spíše raněný zvíře. Monstrum zavřené v kleci, které každou chvíli roztrhne mříže. Dejte mi do ruky palici! Mám ještě nějakou práci. Ten zvuk mě vybízí, abych dnešní rozbíjení kamenů dokončil s chutí profesionála a rekordním čase. The Tentacles Through Time. Moje nejoblíbenější píseň. Pohupuju se v kolenou a rozbíjím kameny. Hlavu mám čistou. Naběhlé žíly na čele, ale úsměv na tváři. Až death´n ´rollový rytmus. Tattooed Skin Map. Poslední song je stejně ničivý jako všechny ostatní. Kameny se valí dál. Tuhle lavinu nezastavíte. Není úniku.

Vychutnávám si nové album Macabre Kingdom již několik dní. Bývám po poslechu poměrně znavený. Nevydržím totiž v klidu. Takto zahraný death metal je přesně moje krevní skupina. Špinavý, drsný, nespoutaný. Žádné zbytečnosti. Je to od začátku jako první rána sekyrou mistra řezníka, když půlí prase. Na této desce se chopili nástrojů mistři a je to hodně znát. Sice neotočí hudební dějiny o 180 stupňů, ale je to stará dobrá poctivá práce. PUTREVORE rules!

Seznam skladeb:

  1. The Mysteries of the Worm Part I
  2. The Mysteries of the Worm Part II
  3. Beyond Human Comprehension
  4. Universal Devourer
  5. Awaiting Awakening Again
  6. The Morbid Mass of Swarming Entities
  7. The Tentacles Through Time
  8. Tattooed Skin Map


Čas: 34:49

Sestava:

  • Roger „Rogga“ Johansson – kytara, basa
  • Dave Rotten – zpěv
  • Brynjar Helgetun – bicí

http://www.putrevore.com/


Zveřejněno: 11. 10. 2012
Přečteno:
3518 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář