Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Děčín 17. září 2004, RC Black Shadows, 19:00, DEPRESSIVE REALITY, SMASHED FACE, CARPE NOCTUM (D), AVENGER, SORATH, THE RAYS OF THE SUN

Pouze s dvacetiminutovým zpožděním jsem dorazil do vcelku překvapivě slušného klubu Black Shadows (sice stará dřevěná hospodářská budova, ale vcelku slušně vybavená a čistá) v Děčíně.

Na pódiu smažili svůj set DEPRESSIVE REALITY a pod pódiem už pařilo cca 60-ti hlavé publikum. Takže na rozjezd velmi slušná atmosféra. "Depky" jsem viděl poprvé a už jenom ten fakt, že se za brutálním grindovým vokálem skrývala sličná děvucha, skýtalo to nebývalou podívanou. Nevím o jiné podobně tvrdé české kapele, kde by se linul tento šílený vokál z útrob ženy. Depressive Reality předvedli velice slušný set.

Asi nejslabší kapelou, podle mého názoru, toho večera byli druzí v pořadí SMASHED FACE, další stájová kapela Nice To Eat You Records, která sice valila na posluchače taktéž death grind, ale měl jsem však pocit, že kluci ještě nejsou úplně hudebně vyzrálí. Celé vystoupení působilo nejistě a nesebevědomě. Zkrátka bych to označil jako průměrný death grind bez výraznějšího momentu.

To následující Němci CARPE NOCTUM sice byli svým věkovým průměrem možná i pod dvacítkou, zato jejich set byl daleko stabilnější, sebevědomější a hlavně chytlavý. Carpe Noctum v podstatě předváděli neoriginální death metal, ovšem koncertně jim to skvěle jde, a proto možná převýšili předchozí Smashed Face o třídu. Každopádně to byla kapela, která toho večera jako jedna z mála přidávala. Pochvala směřuje do Německa.

Pak již přišla část Metal Breath Tour 2004 Vol. 5. Bohužel nám trochu s Vláďou Prokošem, alias organizátorem děčínské zastávky, selhala komunikace, a tak se v oficiálním názvu koncertu objevil Nice To Eat You Fest. Nevadí, někdo přišel na Metal Breath Tour 2004, někdo na Nice To Eat You. Jako čtrvtí na řadu přišli AVENGER a pokud bych měl srovnat výkon s předchozím dnem v Praze, byl o něco malinko horší. Každopádně jejich vystoupení opět nepostrádalo drive, svěžest a naprostou profesionalitu. Dojem začaly kazit velké technické problémy zvukaře, který si s ním až do konce večera nevěděl rady. To byl snad jediný negativní bod celého koncertu, nevzpomenu si na něco, co by mě vysloveně štvalo.

Předposlední SORATH totálně smetli publikum skvělým energickým vystoupením, z toho prostě čišela silná energie, zápal a boj. Škoda jen, že zvukař si neporadil s déle trvajícími problémy.

Jako poslední vystoupili doomoví THE RAYS OF THE SUN a svým klidným vystoupením skvěle zapadli do dramaturgie večera, protože jej před rozchodem fanoušků skvěle zklidnili a ukolébali perfektně před spaním. Klídek a pohoda, večer se skvěle povedl, krátce po dvanácté hodině byl konec.

Každá kapela dostala kolem 30 minut a jako záměr to byl velmi dobrý tah. Pokud totiž někoho ta která kapela nebavila, mohl si skočit na pivko či pokecat s přáteli a za chvíli byla na řadě další. Často mi na koncertech totiž vadí, že někdy mizerná kapela dostane v dobrém čase třeba hodinový prostor a už po třech minutách bohužel nemá co říci. Návštěvnost se vyšplhala přes sto platících fanoušků, což je na Děčín i na Metal Breath Tour docela slušné číslo. Díky hlavně tentokrát patří Vláďovi Prokošovi za pomoc. Týdenní pauza bude jen prospěšná. Přesouváme se na jihozápad Čech - do Strakonic.

Pavel Maňas, 23. září 2004 (pro Fobiazine.net a Metal Breath Production)


Zveřejněno: 23. 09. 2004
Přečteno:
3327 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář