Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Sobota 13.10.2012 – Nový Šaldorf u Znojma

.: JOKER BAR FEST :.
Sobota 13.10.2012
Nový Šaldorf u Znojma
Kulturní dům „Modrý sál“
VSTUP: 99 Kč předprodej (Fresh Tickets) / 150 Kč na místě

ZAČÁTEK: 16:00


X-LEFT TO DIE
SATISFUCKTION
SIC.ENGIN
OVERHYPE
FILTHYMINDS
BAD FACE
ENNOIA
DESCENT OF THE SCARLET SKIES

OFICIÁLNÍ FACEBOOK UDÁLOST AKCE:
https://www.facebook.com/events/359092460806623/


Sobota 13.10.2012 rozčísne kulturní mrtvo na Jižní Moravě našlapanou akcí JOKER BAR FEST (pod patronátem stejnojmenného baru). V Novém Šaldorfu na Znojemsku se představí především chomutovští crossoveristé X-LEFT TO DIE, jejich českobudějovičtí žánroví kolegové SATISFUCKTION, dále pak špičkový tuzemský hardcore FILTHYMINDS, nu-metaloví OVERHYPE, osobití SIC.ENGINE, drtiči BAD FACE a moderní metalcory v podání domácích DESCENT OF THE SCARLET SKIES a ostraváků ENNOIA. Pojďme si nyní jednotlivé kapely představit podrobněji:


X-LEFT TO DIE – Chomutov | rock/crossover
http://bandzone.cz/xlefttodie

Chomutovští nu-metalisté se na scéně pohybuji už řadu let a mají na svém kontě řadu velkých úspěchů. Připomínám například předskakování MARILYNU MANSONOVI na jeho brněnském koncertu v roce 2010, třetí místo v soutěži o supportování KORN v témže roce, vítězství v soutěži Česká rocková liga 2008 nebo společné turné Večer tříkrálový spolu se spřátelenými The.Switch a Rattle Bucket v prosinci 2009. Charismatický zpěvák David Weingartner pak sólově uspěl v talentových pěveckých soutěžích Robin Hood - Cesta ke slávě a v letošním Hlasu Československa. Kapela je skvělým živým tahákem nejen díky silným melodiím, ale také díky svým koncertním kostýmům a celkově temně-kabaretní stylizaci.


SATISFUCKTION – České Budějovice | metal/rock

http://bandzone.cz/satisfucktion


Velezkušení jihočeští matadoři se na jih Moravy vrací po dlouhé době a představí zde svou poslední desku "Penumbra", která vyšla v loňském roce po čtyřech letech od minulého zářezu "Motionless". Kapela soustředěná kolem jednoho z nejcharismatičtějších českých zpěváků Broni Míky (souběžně také působí v ATARI TERROR) a bubeníka Radima Pígla má za sebou například předskakování nesmrtelným KISS, FAITH NO MORE, WALTARI nebo DOG EAT DOG, tour po Anglii, Holandsku, Německu, Rakousku, Slovensku a v neposlední řadě vítězství v celostátní soutěži ROCK MADE IN GAMBRINUS. Není moc českých kapel, které by se mohly pochlubit něčím podobným a to je myslím samo o sobě zárukou toho, že skutečně je na co se těšit!

#?-:nbsp;


SIC.ENGINE – Brno | post-crossover
www.bandzone.cz/sicengine

Hudba sic.engine přináší kromě specifického vizuálního konceptu založeného na dvou rozdílných frontmanech a originálním pódiovém "dress code" především výbušnou směsici metalové energie tvrdých a zároveň technických kytar spolu s hitovými a emocemi napěchovanými melodickými zpěvy a řevem v podání charakteristického hlasu Ficy, kontrastujícími se screamem druhého frontmana dreDa. Kapela kromě věcí z graficky a textově koncepčního EP "7 Cuts" představí i některé zbrusu nové písně. Její vystoupení jsou vždy mimořádným zážitkem.


OVERHYPE – Brno | nu-metal/rap
www.bandzone.cz/overhype

Stále mladí, přesto už velmi zkušení a za roky společného působení i skvěle sehraní brněnští gangstaz drží navzdory aktuálním trendům stále hrdě prapor nu-metalu/rapcoru vztyčený a co víc, není moc českých kapel, které by se jim v jejich žánru kvalitou živých vystoupení i samotných skladeb mohly rovnat. Energetická bomba a esence toho nejlepšího z LIMP BIZKIT, RAGE AGAINST THE MACHINE nebo PAPA ROACH, přesto však s vlastní tváří a zvukem. O působivosti jejich živých show svědčí i fakt, že po jejich skončení uznale tleskají i (o)kovaní metalisté, kteří na akci původně určitě nepřišli kvůli nim a kterým se tak dostalo velmi příjemného překvapení. V prosinci loňského roku se kluci navíc vydali na kratší tour po Ukrajině a Rusku, přičemž na některých zastávkách byli headlinerem daného večera. Respekt!


FILTHYMINDS – Brno | hardcore
www.bandzone.cz/filthyminds


Sektor Brno Hard Core! Nejlepší jihomoravská hardcore formace nenechá nikoho jen tak sedět a Molotovův koktejl živočišné energie donutí k paření snad i mrtvého. Kapela představí i některé nové kousky z chystané desky.


BAD FACE – Uherský Brod | hardcore
www.bandzone.cz/badface


Z Uherského Brodu se přiřítí těžkotonážní hardcoremetalová mašina, která ve svém stylu kombinuje deathmetal, thrashmetal a hardcore. Formace určitě potěší všechny milovníky hutného sepulturovského metalu nebo jihočeských veteránů Locomotive.


ENNOIA – Ostrava | metalcore
www.bandzone.cz/ennoia


Tato ostravská parta vám naservíruje vysokooktanový metalcore v rychlém tempu, kterému kromě nového vokalisty vévodí hlavně technické kytarové party kapelníka Víťi (jinak rovněž sic.engine). Kapela přehraje především věci ze svého očekávaného a několikrát odloženého EP.


DESCENT OF THE SCARLET SKIES – Brno/Znojmo | metalcore/crossover
www.bandzone.cz/dotss

Tato brněnsko-znojemská formace, známá také pod zkratkou DOTSS, si hlasitě říká o místo na scéně. Hudebně jde o soudobý technický metalcore s přesahy do deathcore a dalších příbuzných žánrů a těšit se můžete i na maximálně současnou pódiovou prezentaci. Úplně nejlíp uděláte, když si jejich debutové EP "Love Is In The Earth" i s bookletem STÁHNETE ZDARMA z jejich Bandzone profilu (link v sekci Info o kapele) a poslechnete a stáhnete si speciální singl v podobě metalcore coververze hitu "E.T." od KATY PERRY, na kterém zpívá dnes již bývalý zpěvák Jakub Kristen (nyní Meet Me There). Současný vokalista Pip však vrací kapelu zpět do nekompromisních tvrdých kolejí, odkud vzešla a kam patří.

Pořadatel Joker Bar Festu:

Michal Texl, kontakt: qent@seznam.cz


Dramaturgie a PR:
Marek Odehnal (Viper), kontakt: marek.odehnal@centrum.cz


Předprodej lístků:
http://www.freshtickets.cz/event.php?url=joker-bar-fest



Zveřejněno: 09. 09. 2012
Přečteno:
3234 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář