Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

GOATWHORE – Blood for the Master CD 2012, Metal Blade Records

Vstávat a cvičit! Je pondělí ráno, nejhnusnější den v týdnu. Máte rozespalý tělo, víčka se nechtějí odlepit od očí. Nepomáhá ani studená voda. Dopotácíte se k tramvaji. Tohle se přece nedá vydržet věčně, ne? Nasazujete sluchátka. Chce to pořádnej šok do palice. Vybíráte v mp3 přehrávači nové GOATWHORE. Proč jsou skoro všichni lidi ráno cestou do práce tak naštvaný? Odpověď se sama nabízí. Protože neposlouchají nové album satanášů GOATWHORE !

Po třech letech jsou zde opět se svojí směsí špinavého blacku, thrashe a deathu. Pořád to na vás hází lopatama ve stylu Sodom, Darkthrone a sem tam zazní i starej dobrej Motörhead. Jenom mají současnější zvuk a lepší produkci. Převážně rychlejší songy musí probudit i člověka dlouhodobě otupělého prací v továrně. Po poslechu budete najednou nakopnutí jak děda po viagře. Texty se zaobírají stavem člověka mezi životem a smrtí. Zpěvák Falgoust měl ošklivou autohavárii a tak všechny zážitky přenesl na desku. Blood of the Master vyšlo i na vinylu. Oba obaly jsou minimalisticky provedené, lehko zapamatovatelné. Kombinace červené a černé doplněna o lebku. Jednoduchá krása. Takhle to mám rád.

Máte co dělat, abyste nezačali ráno v tramvaji pořvávat refrény jednotlivých písní. Je to nenáročná muzika. Jenže jak už dávno víte, kolikrát bývá v jednoduchosti větší síla než v technických exhibicích. Falgoust má charakteristický a nezaměnitelně blackově nakřáplý hlas. Celou dobu se hraje spíše od podlahy. Tedy milovníci dlouze se táhlých melodií a sladkých pasáží se ženskými zpěvy mohou zůstat v klidu. Jestli máte jako já rádi spíše nářezovu muziku, budete si při poslechu do sluchátek pořád přidávat volume. Takže bacha na přechodech, bacha na cyklisty! Ať vás někdo nepřejede!

Poslech desky Blood for the Master ve mně vzbuzuje jen samé dobré pocity. Z mé strany nemůžu v podstatě vznést žádné kritické námitky. Každé ráno v pondělí je schopná mě nová deska nakopnout do nového pracovního týdne. Můžu pak v práci aspoň trošku fungovat a vytvářet nějaké ty důležité hodnoty. A to není málo. Mám jen takový malý problém. Chvílemi je velice těžké se v té ranní tramvaji udržet a nezačít poskakovat do rytmu. Jsem z té muziky totálně nabitý přenesenou energií. Tuhle desku si vyloženě užívám!


Seznam skladeb:

  1. Collapse in Eternal Worth
  2. When Steel and Bone Meet
  3. Parasitic Scriptures of the Sacred Word
  4. In Deathless Tradition
  5. Judgement of the Bleeding Crown
  6. Embodiment of This Bitter Chaos
  7. Beyond the Spell of Discontent
  8. Death to the Architects of Heaven
  9. An End to Nothing
  10. My Name is Frightful Among the Believers


Čas: 38:11

Sestava:

  • Sammy Pierre Duet – kytara, zpěv
  • L. Ben Falgoust II – zpěv
  • Zack Simmons – bicí
  • James Harvey - basa


http://www.goatwhore.net/


Zveřejněno: 28. 09. 2012
Přečteno:
3763 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář