Nejbližší koncerty
  • 23. 03. 2024Jarní akce Necro metal Pilgrims přiveze do ostravského kl...
  • 23. 03. 202423.3.2024-Plzeň-klub Parlament. FUNERAL PILE Blackened ...
  • 23. 03. 2024Alternativní metal v Ponorce. Mayon (Opava) chystají des...
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

DESECRESY – The Doom Skeptron CD 2012, Xtreem Music

Vstaňte a choďte! Volejte hallelujah! Finští věrozvěsti DESECRESY jsou tu opět po dvou letech s novými písněmi velebícími smrt. Již podruhé rozprostřeli své deprese a nahráli je na novou desku. Obestřeni tajemstvím a hnilobou přišli hlásat slova ze záhrobí. Zahalte se do smutku a přemýšlejte. Odvrácená strana světa vyslala své posly. Jako hlásnou troubu si vybrali starý dobrý death metal. A vzali ho za jeho doomový konec. Jestli vám dělá dobře poslech kapel jako je Asphyx a Bolt Thrower, budete velice spokojeni.

Modrého obalu si všimnete ihned ve výkladu každé dobré prodejny metalu. V jednoduchém motivu na obalu je síla. Zvuk je hlasitý, správně zastřený a obzvlášť hlas pana Nurmiho zní, jakoby byl zavřen v té největší hřbitovní kobce. Vše se odehrává v pomalejším tempu. Nad valivými rytmy se vznáší kytara. Sedíte ve Finsku u jezera, pijete tu jejich slavnou vodku a žaludek vám svírá předtucha něčeho hrozivého.

Začínáte pomalou Forged from Chaos. Očekávání. Převalí se přes vás první riff. Chytí vás za uši a vtáhne ihned do hry. The Sleep of Titans. Smutný příběh pokračuje. Opakující se motiv kytar. Chrchlající hlas. Zapomnění je zabaleno do hávu smrti. The Spectre of Damnation. Vyhřezne na vás basa. Přemítáte nad formulací své vlastní závěti. Jak jste prožili ten krátký čas vymezený na život? Při kytarové melodii vám poklesne brada na prsa. Jste totálně odevzdaní. Opakující se rytmus. Declined Resplendence je o píď rychlejší song. Spěchá ale pomalu. Spíše v dálce pobublává. Rozlučte se. Přišli si pro vás věrozvěsti ze severu. Burial Adorations vytvořena někde na odvrácené straně světa. Rychlá a ničící. Drásavý motiv. Rozvíří prach kolem. Vortex Unwinding. Sepnete ruce k modlitbě. Šeptáte prosbu. Muzika vás osvobodí. Depresivní a smutné. Ozvěny dávných rytmů. Doomová kytara. Sons of the Burning God je další morbidní ukolébavkou. Záhrobní chropot. The Solemn End. Rozjetá kytara. Pomalé bicí. Vše končí. Rakev je spuštěna do právě vykopaného hrobu.

Určitě zde nedochází k vytvoření něčeho nového a převratného. Určitě není deska The Doom Skeptron z těch, které si budete pouštět každý den. Na tohle je nutné mít tu správnou bezvýchodnou náladu. Když si vytvoříte tu správnou atmosféru, zavřete okna i dveře, necháte hrát cdčko a soustředíte se, dostane se vám pod kůži. Takovéto pojetí death metalu můžu mírou vrchovatou. Deska The Doom Skeptron určitě stojí za poslech.

Seznam skladeb:

  1. Forged from Chaos
  2. The Sleep of Titans
  3. The Sceptre of Damnation
  4. Declined Resplendence
  5. Burial Adorations
  6. Vortex Unwinding
  7. Sons of the Burning God
  8. The Solemn End

Čas: 39:03

Sestava:

  • Tommi Gronqvist – basa, kytara, bicí
  • Jarno Nurmi – zpěv


http://www.myspace.com/desecresy


Zveřejněno: 29. 08. 2012
Přečteno:
3738 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář