Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

DEMONICAL – Death Infernal CD digibook 2011, Cyclone Empire

Konečně dovolená. Těšil jsem se letos opravdu moc. Sedím doma a vybírám si muziku na dalších čtrnáct dní, které strávím na chalupě na horách. Po asi hodině přehrabování padlo mé oko na oblíbence DEMONICAL. Přidávám automaticky další dva jejich soukmenovce, kteří pojímají death metal se stejnou vážností a pocházejí taky ze Švédska. Už si někdy říkám, jestli nemám někde v rodě nějakého Švéda. Letos holt bude „švédská dovolená.“

Jenže si ani po roce nemůžu pomoct, pořád tam ta vzájemná přitažlivost je. K albu Death Infernal mám velice osobní vztah. Minulý rok jsem s ním strávil nejednu hezkou chvíli a dokonce jsem absolvoval parádní koncert v klubu Modrá Vopice. Tam jsem si pořídil tohle cdčko, tričko a ještě pak v pozdních hodinách pokecal s Martinem Schulmanem. Jednotliví muzikanti jsou poskládáni ze slavných severských smeček jako Interment, Diabolical, Centinex. Je tedy dopředu jasné, co se bude na cd odehrávat. Je to samozřejmě ultrašvédský death metal.

Po Jizerkách se rozléhá monstrózní špinavý nářez. Vše tady zní čistěji, stará věž z NDR má pořád skvělý zvuk. K tomu si čtu detektivku od švédského autora a jsem na vrcholu blaha. Možná, že někdy ke konci třicetileté války nějaký urostlý Švéd okouzlil moji praprabábu, kdo ví? Leží vedle mě krásný a stokrát prolistovaný booklet od Costina Chioreanua. Stylový hřbitov na obalu tady pod kaštanem vypadá večer ještě strašidelněji. Co mě ale absolutně nadzvedává z mého oblíbeného lehátka, je zvuk z Necromordus studia. Tento zvuk zabíjí, přátelé! Stíny se prodlužují, v protějším opuštěném domě něco šramotí, nad lesy se nese první song. Dovolená může začít. Lednice je plná piva. Všechno je jak má být.

The Arrival of Armageddon. Nejdříve jen na moment chorál, který hned přejde v pravou řezničinu. Ani po roce neztrácí tahle píseň svoji sílu.Return in Flesh. V dálce křičí někde v lese jestřáb. Že by posel ze severu? Widgren drtí svým hlasem vše živé. Basa chřestí, jak má. Black Inferno vás obejme tesknou melodií. Houpete se do rytmu a já vzpomínám na koncert. Starý kaštan se chvěje. Asi se zítra vypravím na místní hřbitov se sluchátky na uších. Ravenous je nářez jak sviňa. Ničí vše živé. V dálce se rozštěkal pes. March for Victory. Basa a zase basa. Jak to ti kluci ve Švédsku dělají? Ještěže jsem před odjezdem na dovolenou koupil ve slevě i limitovanou edici triček. Mám co dělat, abych se udržel a nezačal pařit na louce před chalupou. Through Hellfire. Další z nářezů, které mě donutili si tuhle kapelu zařadit mezi své oblíbence. All Will Perish. Příští rok pojedu na dovolenou do Švédska. Už musím. Valí se na mě tlaková vlna. Nechávám se unášet. Slain Warriors. Klasický death´n´rollový rytmus. Vysokorychlostní nátěr. Darkness Awaits. Otevírám si pivko a připíjím na švédské království. Mé sluchovody jsou přímo pohlceny. Deska končí a stará věž jen podivně chrčí. Je to tam. Takhle si představuji upřímný špinavý a nespoutaný death metal.

Mám pro Demonical už několik let slabost. Vím, že nehrají nic převratného a nového. Vím, že si drtí ty svoje starý kosti na švédský způsob pořád stejně. Ale musím se k této desce pořád vracet. Jsem rád, že k nám do Čech jezdí poměrně často. Jestli se objeví někde u vás v okolí, neváhejte a jděte na ně, stojí to za to. A jestli jste fanoušci starých švédských časů, je pro vás tohle album povinnost. Myslím, že letos bude moje „švédská dovolená“ vydařená. Dávám volume doprava, otevírám pivo… a dál už to znáte.


Seznam skladeb:

  1. The Arrival of Armageddon
  2. Return in Flesh
  3. Black Inferno
  4. Ravenous
  5. March for Victory
  6. Through Hellfire
  7. All Will Perish (The Final Liberation)
  8. Slain Warriors
  9. Darkness Awaits

Čas: 38:36

Sestava:

  • Martin Schulman – basa
  • Ronnie Bergestahl – bicí
  • Johan Jansson – kytara, zpěv
  • Sverker „Widda“ Widgren – zpěv


http://www.demonical.net/


Zveřejněno: 09. 09. 2012
Přečteno:
3951 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář