Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

KREATOR – Phantom Antichrist, CD 2012, Nuclear Blast Records

„Ty vogo, tak tohle je fakt dost dobrej heavík!“. To byla první myšlenka, která mi při poslechu nového alba Phantoms Antichrist probleskla hlavou. Byl jsem ze začátku trošku v šoku a radši jsem na nějakou dobu album uložil do zadní poličky, kde skladuji cdčka, ke kterým se někdy výhledově vrátím. Jenže už druhý den mi to nedalo a opět jsem držel cdčko v ruce. A protože mám Kreator moc rád, tak jsem jim dal ještě další šanci. A pak zase další a další a další. Pak už jsem přehrával pořád dokola. Zase mě chytili, kluci jedni německý.

Ano, je to melodické. Ano, občas tam slyším severské In Flames. Ale pořád jsou to Kreator. Ten jejich nezaměnitelný styl, který si získal v Čechách takové obliby. Staří pánové si taky už můžou ve svém věku dělat, co chtějí, ne? Už na to mají nárok. Hrozně se mi líbí, že neustrnuli na místě a opět předložili zase trošku něco jiného. Všude se vedou nekonečné debaty o tom, které album Kreator má kdo nejraději. Po těch několika měsících už vím, že Phantom Antichrist budu všude prosazovat. 

Takové energie, takových chytlavých melodií jsem už dlouho na žádném albu neslyšel. Hned první Mars Mantra vás uchvátí. To snad ani není intro. KREATOR přicházejí. Pak singlovka Phantoms Antichrist se zvláštním klipem. To už vím, že Kreator si opět uhájil pozice thrashové špičky. Thrashaři musí být na vrcholu blaha. Už dneska můžu říct, že to je budoucí koncertní hymna. Death to the World od začátku běží jako o závod. Kytary předpovídají konec světa. Petrozza sice nikdy nebyl bůhví jaký zpěvák, ale prská na vás texty s takovou grácií, že mu věříte absolutně všechno. From Flood Into Fire. Heavy úvod jak vystřižený z Iron Maiden. Houpavý rytmus. Jsem opět na vrcholu blaha. Civilisation Collapse. Další hitovka. Cítíte tu sílu? Máte ruce nad hlavou a tančíte? Já u této písně neumím být v klidu. United in Hate. Začínáme klasikou. Prsty kmitají po hmatníku a pak vás to zase smete. Riff z The Few, the Proud, the Broken nedostanu z hlavy asi ani na smrtelné posteli. Stadiónovka jak vyšitá. K Your Heaven My Hell se s dovolením nebudu vyjadřovat. I já drsný metalák, mám někdy nárok na trošku toho soukromí, ne? No, ona mě spíš dojala. A o tom chlapi nemluví, ne? Takže bez komentáře. Victory Will Come vás obejme mocnými kytarami a bicí rozhýbou i lidi, o nichž se říká, že nemají temperament. Until Our Paths Cross Again. Je mi moc líto, že album už končí. I Kreator mají nárok na baladu. Samozřejmě se všechno odehrává v jejich pojetí.

Cdčko graficky ztvárnil Wes Benscotter spolu s Janem Meininghausem. A povedlo se. Máte na výběr ze dvou motivů. Můžete koupit i vinyl, různé limitované edice apod. Pro fanoušky bylo uděláno maximum. Zvuk je moderní od Jense Bogrena. Vše je zabaleno a produkováno tak, že osloví i fanouška, který není původním zaměřením thrasher.

Kreator stvořili album, které vyvolává emoce. Nenechá nikoho v klidu. Každý si na něj utvoří nějaký svůj názor. Už teď se o něm vedou vášnivé diskuze pod články. A to je dobře. Jen čas ukáže, jakou sílu tohle album má. Mě osobně si získali. Vynikající moderní thrashový zásek!

Seznam skladeb:

  1. Mars Mantra
  2. Phantom Antichrist
  3. Death to the World
  4. From Flood Into Fire
  5. Civilization Collapse
  6. United in Hate
  7. The Few, The Proud, The Broken
  8. Your Heaven My Hell
  9. Victory Will Come
  10. Until Our Paths Cross Again

Čas: 39:51

Sestava:

  • Mille Petrozza – kytara, zpěv
  • Ventor – bicí
  • Christian Giesler – basa
  • Sami Yli-Sirniö – kytara


http://kreator-terrorzone.de/


Zveřejněno: 31. 07. 2012
Přečteno:
3883 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 08. 2012 00:12 napsal/a Mafek
Ja, ja
říkal to i král... Znamenitá deska! Miluju to! 9/10
02. 08. 2012 23:35 napsal/a Opat
...
Já bych zůstal tak na 7.5/10 .. Mají lepší desky. :-)
02. 08. 2012 14:15 napsal/a Johan
Nejlepší...
thrashové album všech dob je Reign In Blood!!! Ale tihle KREATOR jsou taky parádní... 10/10.
02. 08. 2012 11:05 napsal/a IFA
The best
Phantom Antichrist je u mně nejlepší thrashová deska všech dob! Kreator rules!!