Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

MASTER – The New Elite CD 2012, Pulverised Records

Přiznám se rovnou a bez mučení. MASTER jsou moje srdeční záležitost. Při očekávání každého nového alba se ve mně rozjitří vzpomínky na dobu dávno minulou a těším se jako puberťák na první sex. Postupně jsme spolu s Master zestárli. Já se stal vypelichanou metlou a Master legendou. Paul Speckmann je pro death metal to samé jako Lemmy pro hard rock a heavy metal. Když jsem ho viděl letos na posledním koncertě, přišel mi stejně nezničitelný a klidně bych věřil i tomu, že je nesmrtelný.

Minulé album The Human Machine jsem točil ve všech možných přehrávačích na všech možných i nemožných místech pořád dokola. Při objednání nového cd jsem čekal doma napnutý, jak kdybych měl hodně dědit. Pořád jsem chodil kontrolovat poštovní schránku a nadával na Českou poštu, jak je pomalá a že mi mimo letáků nikdo nepíše. Pak jsem se dočkal. Cd jsem koupil přímo od Paula. Stačilo poslat peníze a já najednou držel v ruce balíček z Uherského Hradiště.

Obal cd je opět jako minulé album v takové té plastové krabičce, kterou když poškodíte, tak už ji nikde neseženete. Volil jsem klasické cd, protože dopředu tuším, že ho zase budu tahat všude s sebou. Pro labužníky vychází i v 500 kusové edici jako vinyl. Vše lze objednat na internetových stránkách Master. O dle mého názoru velice zdařilou grafiku se postaral německý mág Mark Bridgeman. Jak už bývá dobrým zvykem, nahrávalo se a míchalo ve studiu Shaark a musím opět vyseknout poklonu. Skvělý old school sound! Textově se písně zaobírají současnými společenskými problémy. A musím říci, že při listování bookletem a pročítání jsem hodněkrát souhlasně pokýval hlavou.

A přiznávám se znovu, že mě album The New Elite rozsekalo. Jedenáct songů plných ohně. Kde v sobě pořád berou tu energii? Cd začíná bez jakéhokoliv intra. Žádné kudrlinky a podobné zbytečnosti. The New Elite zní, jako by Lemmy pořádně přitvrdil a zrychlil. Rise Up And Fight. Pokud  u této písně zůstáváte pořád v klidu, není tohle cdčko pro vás. Masakr prvního stupně. Remove The Knife ve mně probudí vzpomínky na staré časy, které jsem s Master trávil jako mladý klučina. Sypanice od začátku do konce. Smile As You´re Told. Tady to Paul tahá někde z dolní poloviny žaludku. Smýkám se sebou po pokoji a jsem albem totálně pohlcen. Redirect The Evil. Lehce pochodová písnička. Kývám svojí prořídlou mařenou. Proč dneska nehrajou někde poblíž? Hned bych vyrazil. Narval bych do sebe pod tlakem několik piv a šel bych na to. Out of Control. Jsem už taky mimo kontrolu. Možná je to trošku směšný, abych ve svým věku pořád takhle blbnul, ale když já prostě nemůžu jinak. Rychlé a destruktivní. As Two Worlds Collide. Od prvního poslechu cd vím, že tohle je pro mě nejlepší píseň alba. Vaří se mi morek v kostech. Musím vyzdvihnout i práci obou spolupracovníků Paula. Zdeněk s bicími musí snad i spát. A o Alexovi se snad ani nemusím zmiňovat. Doufám, že tahle skvadra vydrží hodně dlouho spolu. Sednou k sobě jak já k plzeňskýmu pivu. New Reforms. Kvílivá kytara a bicí v šíleném tempu. Dneska to asi neudýchám. Guide Yourself. Další rychloobrátková věc. Líbí se mi, že Master jdou rovnou na věc. Souls Of Dissuade. Basa a bicí vás rozloží na prvočástice. Do toho nezaměnitelný Paulův hrdelní řev. A když se to zase rozjede, jste opět ztraceni. Twist Of Fate. Závěrečný masakr. Připadám si, jak po týdenní nonstop práci v kamenolomu. Tahle deska je opravdu nahrána s nadšením a nezničitelnou energií.

Pořád se nemůžu nového cd The New Elite nabažit. Zase jim to všechno věřím a užívám si to. Jestli máte chuť na pořádnou porci skvělého old school death metalu, jděte do toho! A jestli jste také fanoušci této formace, je The New Elite pro vás povinnost! Come on Master!


Seznam skladeb:

  1. The New Elite
  2. Rise Up and Fight
  3. Remove the Knife
  4. Smile as You Are Told
  5. Redirect the Evil
  6. Out of Control
  7. As Two Worlds Collide
  8. New Reforms
  9. Guide Yourself
  10. Souls to Dissuade
  11. Twist of Fate

Čas: 44:25

Sestava:

  • Paul Speckmann – basa, zpěv
  • Zdeněk Pradlovský – bicí
  • Alex Nejezchleba – kytara


http://master-speckmetal.net/

ROZHOVOR



Zveřejněno: 16. 07. 2012
Přečteno:
3924 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 07. 2012 16:59 napsal/a Johan
MASTER
No já starší nahrávky MASTER až tak naposlouchaný nemám, ale tahle fošna mě baví. Sviští to pravda v typicky old school duchu, ale zábavný to prostě je.
16. 07. 2012 11:16 napsal/a Asphyx
díky
za pochvalu. Já bych to řekl asi takhle. Mě svojí kariérou připomínají Master hodně Motorhead. Taky mají lv podstaě pořád \"stejná\" alba. Jednou lepší a jednou průměrnější. The New Elite se podle mě ale trošku vymyká. Je prostě skvělý. Mě už poslech nepouští třetí týden. Každý den si ho musím aspoň jednou pustit. Jinak co se týče vinylu, je to opravdu lahůdka pro fajnšmekry!
16. 07. 2012 10:38 napsal/a Coornelus
fajn
Ten vinyl vapadá fakt krásně http://www.doomentia.com Ta minulá deska mi přišla dost kolovrátek, tady se asi nedá čekat žádná změna. Možná to chce víc poslechů a nebo nejsem ještě tak starej :-)) Každopádně pěkná recenze, mám chuť si to pustit.